Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ένα απόγευμα παρέα με την Τζέιν Όστεν

Αν με ένα μαγικό τρόπο κατάφερνες να περάσεις ένα απόγευμα πίνοντας τσάι παρέα με την Τζέιν Όστεν τι θα την ρωτούσες;
 Δεν σας κρύβω πως το έχω σκεφτεί πολλές φορές και έχω και κάποιες ερωτήσεις που θα ήθελα πολύ να της κάνω.Πρώτον θα την ευχαριστούσα που μου έχει χαρίσει με τα βιβλία της μια τόσο καλή συντροφιά.Δεύτερον θα την ρωτούσα απο που έπαιρνε έμπνευση;Ήταν κάποιος έρωτας που την βοήθησε να δημιουργήσει όλα αυτά τα υπέροχα ζευγάρια;

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Μπορούν τα βιβλία της Όστεν να διαβαστούν ξανά και ξανά ;

Μετά από μία συζήτηση που είχαμε στην σελίδα μας στο facebook για αυτό το θέμα αποφάσισα να το αναρτήσω κι εδώ για να το συζητήσουμε όλοι μαζί.Λοιπόν μπορούν τα βιβλία της Όστεν να διαβαστούν ξανά και ξανά;Είναι κατάλληλα για αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε;

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Austen Authors

Με αφορμή την προηγούμενη ανάρτηση της Ιφιγένειας για το βιβλίο Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι έριξα μια ματιά για άλλα βιβλία που ίσως έχουν γραφτεί με βάση τις ιστορίες της Τζέην Όστεν. Και έμεινα έκπληκτη! Ατελείωτες ιστορίες που είτε ασχολούνται με δευτερεύοντα πρόσωπα από τα γνωστά βιβλία είτε γράφουν τις ιστορίες διαφορετικές. Στο βιβλίο αυτό για παράδειγμα η συγγραφέας

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Για τους πολύ φανατικούς Νο 1

Όπως είχα υποσχεθεί θα αναρτήσω εδώ κάποιες φωτογραφίες με διάφορα αντικείμενα που έχουν την φιγούρα της Όστεν,αποσπάσματα από τα βιβλία της και διάφορα άλλα.
Είναι πολύ κρίμα που δεν τα πουλάνε εδώ όλα αυτά και ειδικά μετά την ανάρτηση της Πολυξένης για το Φεστιβάλ της Τζέιν Όστεν που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο Μπάθ  μπορώ να πω πως τους ζηλεύω λιγάκι στην Αγγλία.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Lost In Austen


Η Αμάντα είναι μια νεαρή κοπέλα που ζει στην Αγγλία στην σημερινή εποχή.Αγαπημένο της βιβλίο  "Περηφάνια και Προκατάληψη",το έχει διαβάσει τόσες πολλές φορές που για εκείνη είναι μια έμμονη ιδέα,λατρεύει αυτή την ιστορία και καμιά φορά προτιμάει να μένει σπίτι παρέα με την Ελίζαμπεθ Μπένετ παρά να βγαίνει έξω.

Ονειρεύεται αυτόν τον κόσμο και φυσικά είναι ερωτευμένη με τον κ.Ντάρσυ.Κάποια στιγμή ξαφνικά στο σπίτι της εμφανίζεται η Λίζι και της προτείνει να αλλάξουν θέση κι έτσι το όνειρο της Αμάντα (ένα όνειρο που σίγουρα διαβάζοντας αυτό το βιβλίο κάποια στιγμή έγινε και δικό μας ) γίνεται πραγματικότητα.Ζει από την αρχή την αγαπημένη της ιστορία όμως σε όλη την διάρκεια της καταφέρνει να τα κάνει όλα άνω κάτω.Υπέροχη σειρά που αποτελείται απο τέσσερα επεισόδια

Μικρές αλήθειες δια χειρός Jane Austen




Υπάρχουν άνθρωποι που όσα περισσότερα κάνεις γι’αυτούς, τόσο λιγότερα κάνουν για τον εαυτό τους.

Κάθε άνθρωπος είναι περικυκλωμένος από μια γειτονιά εθελοντών κατασκόπων.

Αν σ’αγαπούσα λιγότερο, θα μπορούσα ίσως να μιλώ γι’αυτό περισσότερο.

Δεν θέλω οι άνθρωποι να είναι καλόβολοι, γιατί έτσι γλυτώνω από τον κόπο να τους συμπαθήσω.

Αυτοί που δεν παραπονιούνται, δεν τους λυπούνται ποτέ.

Ο εγωισμός πρέπει πάντοτε να συγχωρείται, ξέρετε, επειδή δεν έχει ελπίδα θεραπείας.

Jane Austen Festival

Παρακολουθώντας την "Πειθώ" πριν λίγες μέρες σκεφτόμουν πόσο θα ήθελα να γίνει κάτι, να μπω στην οθόνη (ξέρω, αυτό είναι από άλλη ταινία) και να βρεθώ στο Μπαθ την εποχή που ήταν εκεί η Άνν Έλιοτ. Δε θα με πείραζε καθόλου η βροχή, θα την απολάμβανα μάλλον καθώς θα έκανα τη βόλτα μου από το σπίτι της μέχρι τα λουτρά.

Βρετανοί αρχαιολόγοι εντόπισαν το σπίτι της Τζέιν Όστεν


Το σπίτι της  Τζέιν  Όστεν εντόπισαν Βρετανοί αρχαιολόγοι
Πρόκειται για το πρεσβυτέριο του Στίβεντον




Τα ίχνη του  πρώτου σπιτιού  της  Τζέιν Όστεν στο Στίβεντον  πιστεύουν  ότι εντόπισαν  βρετανοί αρχαιολόγοι,  οι οποίοι πραγματοποιούν  έρευνες για το κτίριο  όπου  η  διάσημη  βρετανίδα συγγραφέας  έζησε τα  μισά  σχεδόν  χρόνια της  ζωής  της.
Πρόκειται  για το πρεσβυτέριο  του  Στίβεντον  καθώς  ο πατέρας  της  ήταν  κληρικός,  το  οποίο  όμως  κατεδαφίστηκε στις  αρχές  του  19ου αιώνα,  λίγο  μετά  από την  εγκατάσταση  της οικογένειας  της  Όστεν στο  Μπαθ.
Ήδη  όμως  από το 1775  ως το 1801 όσο  ζούσαν  σ΄ αυτό το σπίτι,  η Τζέιν  Όστεν είχε  αρχίσει  να  γράφει  τρία  από  τα  μυθιστορήματά  της:  «Λογική και Ευαισθησία»,  « Περηφάνια και Προκατάληψη»  και «Το αβαείο του Νόρθανγκερ».
 Αν και η αρχική μορφή του κτιρίου καταγράφεται σε τοπικό χάρτη των αρχών του 1800,  οι ελλείψεις  είναι πολλές   ενώ τα λίγα σχέδια που είχαν  γίνει από διάφορους καλλιτέχνες εμφανίζονται αντιφατικά.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Κοσμήματα με την Τζέιν Όστεν

Αν σας πω ότι δεν τα θέλω όλα θα είναι ψέματα.Βραχιόλια,καρφίτσες,μπρελόκ,δαχτυλίδια,κολιέ άλλα με την φιγούρα της Όστεν,άλλα με αποσπάσματα απο τα βιβλία της,με τις φιγούρες των ηρώων κι όλα υπέροχα.Ειδικά το κολιέ στην πρώτη φωτογραφία ομολογώ πως είναι ότι πρέπει για το δικό μου γούστο.
Κρίμα που δεν πουλάνε τέτοια στην
Ελλάδα,όμως πάντα υπάρχει και η παραγγελία σε κάποιον που φτιάχνει κοσμήματα μόνος του όμως και σε κάποιο κατάστημα.
Απολαύστε τα.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Τζέιν Όστεν,η ζωή και το έργο της.


Τζέιν Όστεν




   Η Τζέιν Όστεν γεννήθηκε το 1775 στο Στίβεντoν του Χαμσάιρ, και ήταν η έβδομη από τα οχτώ παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας της, ο αιδεσιμότατος Τζορτζ Όστεν, ήταν πολυμαθής και καλλιεργημένος, και η ΤζέΙν το 1782 πηγαίνει με την αδερφή της Κασσάνδρα στην Οξφόρδη για να μαθητεύσουν στην κα Κώλη. Μετά από μια επιδημία τύφου που οι δύο αδερφές αρρώστησαν βαριά η μόρφωση τους συνεχίστηκε κυρίως στο σπίτι.
   Διάβαζε ασταμάτητα από παιδί, ιδιαίτερα τα έργα του Φίλντινγκ, του Στερν, του Ρίτσαρντσον και του Σκοτ. Άρχισε να γράφει από πολύ μικρή ηλικία. 'Έγραψε το "Αγάπη και φιλία" όταν ήταν μόλις δεκατεσσάρων ετών.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Καλως ήρθατε!!

Με χαρά σας καλωσορίζω στο ελληνικό fan club της Τζέιν Όστεν.Σκοπός αυτού του blog είναι η συζήτηση γύρω απο το έργο της αγαπημένης μας Όστεν,τα βιβλία που άγγιξαν τόσες ψυχές και αγγίζουν ακόμα μετά απο πολλά χρόνια,την ζωή της,τις κινηματογραφικές μεταφορές των βιβλίων της και πολλά ακόμα θέματα.Ελπίζω να γίνουμε μια όμορφη παρεούλα!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...