Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Απρόσμενη συνάντηση



Το ποιος δημιούργησε ή…απαθανάτισε τον διάλογο που ακολουθεί χάνεται στα βάθη του χρόνου και του Διαδικτύου. Όποιος κι αν είναι του υποβάλλω τα σέβη και την ευαρέσκειά μου!  Το βρήκα σε μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στον  Richard Armitage (Mr Thornton). Τη μετέφρασα και έχω την μεγάλη χαρά να την μοιράζομαι  μαζί σας…!

Ο κyριος Ντaρσυ συναντa τον κύριο Θoρντον.


Ντάρσυ : Όλα καλά ;
Θόρντον: Υπήρξα και καλύτερα…
Ντάρσυ :  Μμμμ…το ξέρω αυτό το ύφος…κάποια γυναίκα είναι στη μέση και στοίχημα κι όλας ότι ξέρω τι ακριβώς έπαιξε…Μην μου πείς…Λοιπόν, γνώρισες κάποια δεσποσύνη  που δεν μασάει τα λόγια της και κάνει του κεφαλιού της. Πέρασες εβδομάδες ολόκληρες προσπαθώντας να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν σου αρέσει καθόλου, παρά το γεγονός ότι τη σκέφτεσαι  νύχτα- μέρα και  ότι καίγεσαι  να την ….ε…τέλος πάντων να την παντρευτείς αμέσως και χωρίς χρονοτριβή.
Κάποια στιγμή αποφασίζεις να της κοινοποιήσεις τα χαρμόσυνα νέα και εκείνη, αντί να συγκινηθεί  και να μουσκέψει το πουκάμισό σου με δάκρυα ευγνωμοσύνης, σου αρχίζει έναν εξάψαλμο που αφορά το πόσο ανεπαρκής είσαι και  πόσο λίγος της πέφτεις και καπάκι  σου ρίχνει εκείνο το βλέμμα που σκοτώνει…

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ιδέες απο το Lipton για το τσάι μας


Όλες οι ταινίες εποχής που βλέπουμε και τα βιβλία που διαβάζουμε (οστενικά και μη) ,πέρα απο το ότι μας κάνουν να ζηλεύουμε τα φορέματα,τις άμαξες κλπ ,είμαι σίγουρη πως κι εσείς όπως κι εγώ ,αρχίσατε να πίνετε τσάι συχνότερα και με κάποια...ιεροτελεστία.Προσωπικά πίνω σχεδόν κάθε απόγευμα (το έχω ελαττώσει τώρα λόγο ζέστης),έπινα και παλιότερα αλλά όλες αυτές οι ταινίες και τα βιβλία μου δημιούργησαν την επιθυμία να χρησιμοποιήσω παλιά σετ τσαγιού που υπήρχαν στο σπίτι και ποτέ κανείς δεν χρησιμοποιούσε πλέον.Έτσι ζεσταίνω νερό,ετοιμάζω την τσαγιέρα,τη γαλατιέρα και τα όμορφα φλιτζανάκια μου και απολαμβάνω το τσάι μου νιώθοντας Αγγλίδα σε παλιά εποχή για λίγο.

Φαινόμενο η Τζέιν Όστεν;

Είδα εχθές ένα βίντεο στο youtube (το οποίο δεν μπορώ με τίποτα να το βρω σήμερα δυστυχώς...) που έδειχνε ένα μαγαζί αφιερωμένο μόνο στην Τζέιν Όστεν.Το μαγαζί αυτό είχε τα πάντα,ταινίες,βιβλία,κοσμήματα,τραπέζι για τσάι κ.α. Εντύπωση μου έκαναν τα λόγια της παρουσιάστριας που χαρακτήρισε την Όστεν ως "φαινόμενο". Από εχθές δουλεύω αυτές τις λέξεις στο μυαλό μου και πιστεύω κι εγώ πως έτσι είναι.Σκεφτείτε τα σύγχρονα βιβλία-φαινόμενα και τον χαμό που γίνεται με σελίδες στο ίντερνετ,ταινίες,μπλουζάκια..γενικά ένας χαμός και σκεφτείτε την Όστεν που τόοοοοσα χρόνια μετά το θάνατο της είναι ακόμη φαινόμενο και στο όνομα της υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλές σελίδες στο διαδίκτυο,στο εξωτερικό μαγαζιά μόνο με οστενικά πράγματα,οργανώνονται χοροί και φεστιβάλ της Τζέιν Όστεν και πολλά πολλά ακόμη που αν συνεχίσω να τα λέω θα μας πιάσει το βράδυ.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Το ελληνικό φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν τώρα και στο Good Reads

Το Good Reads είναι κάτι σαν το IMDb για τα βιβλία,μπορείς να βαθμολογήσεις όσα διάβασες,να διαλέξεις το βιβλίο που διαβάζεις τώρα αλλά και να κάνεις μια λίστα για το ποια βιβλία έχεις σκοπό να διαβάσεις.Έχει πολλά αποσπάσματα από βιβλία,μπορείς να προσθέσεις κι εσύ κάποιο αν θέλεις,υπάρχει η δυνατότητα να απαντήσεις σε ερωτήσεις που είναι για κάποιο βιβλίο που σου αρέσει,να ψηφίσεις το αγαπημένο σου βιβλίο,του αγαπημένους σου χαρακτήρες και πολλά άλλα,να απαντάς σε ερωτήσεις και να συμμετέχεις σε ομάδες.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Χτενίσματα μιας άλλης εποχής και πως να τα κάνεις μόνη σου

Ξέρω πόσο ζηλεύουμε όλοι  όλο αυτό το ρομαντικό στυλ σε μαλλιά και ρούχα που έχουν όλες οι ηρωίδες σε ταινίες και σειρές εποχής που βλέπουμε και πόσο θα θέλαμε κάποια στιγμή να το κάνουμε κι εμείς.Όμως να φορέσουμε τέτοια ρούχα..χμμμ μάλλον λίγο δύσκολο γιατί θα μας βλέπει ο κόσμος και θα μας κοιτάει περίεργα αλλά μπορούμε άνετα να πειραματιστούμε κάνοντας ένα χτένισμα ρομαντικό βγαλμένο απο μια άλλη εποχή.Μάζεψα μερικές φωτογραφίες και βίντεο με ιδέες για χτενίσματα και πως μπορούμε να τα κάνουμε μόνοι μας γιατί καταλαβαίνω πως με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορούμε να πηγαίνουμε συνέχεια στο κομμωτήριο.Βέβαια αν το χέρι σας δεν πιάνει καθόλου τίποτα δεν σας εμποδίζει να δείξετε μια απο τις παρακάτω φωτογραφίες στην κομμώτρια και να σας τα φτιάξει εκείνη.Είναι χτενίσματα ρομαντικά με μία δόση σύγχρονου αλλά κυρίως θυμίζουν άλλη εποχή.Τι λέτε θα τα καταφέρουμε;;;

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Περηφάνια και Προκατάληψη σε καρτούν;

Οστενοκολλημένοι και Οστενοκολλημένες ξέρω πως ο τίτλος μου ίσως σας έκανε να πιστέψετε πως στα αλήθεια θα βγει η Περηφάνια και Προκατάληψη σε καρτούν,όμως δυστυχώς δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο.Αφορμή για αυτή τη σκέψη μου ήταν αυτή η φωτογραφία και έτσι σκέφτηκα πως κι εγώ θα ήθελα να δω μια μεταφορά του βιβλίου σε καρτούν της Ντίσνεϊ. Εμείς θα είχαμε ακόμα έναν λόγο να βλέπουμε παιδικά (όχι πως εγώ συγκεκριμένα δεν βλέπω ακόμα) και θα προσθέταμε ακόμη μια καλή ταινία στη συλλογή μας.Θα μάθαιναν και τα μικρά παιδιά νωρίτερα μια όμορφη ιστορία και τα κορίτσια σίγουρα πέρα από τους πρίγκιπες θα πρόσθεταν στη λίστα τους και τον κ.Ντάρσυ μια ώρα νωρίτερα (γιατί είναι σχεδόν σίγουρο πως αν διαβάσεις αυτό το βιβλίο ή δεις την ταινία και είσαι και λίγο ρομαντική ο κ.Ντάρσυ μπαίνει αυτόματα στη λίστα του άντρα-όνειρο και μη σας πω παίρνει και την πρωτιά).

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Για τους πολύ φανατικούς Νο 2

Έκανα μια βόλτα στο διαδίκτυο και βρήκα πολλά και διάφορα με την φιγούρα  της Όστεν,με τα βιβλία της κλπ.Ας τα δούμε λοιπόν για να ζηλέψουμε αλλά και για να καταλάβουμε για ακόμη μια φορά πόσοι φανατικοί της Όστεν υπάρχουν στον κόσμο.
Αρχίζω λοιπόν με αυτή την καταπληκτική τσάντα όπου επάνω της είναι γραμμένος ο τίτλος του πολυαγαπημένου μας βιβλίου Περηφάνια και Προκατάληψη.Μόλις είδα την φωτογραφία το αγάπησα το τσαντάκι!!









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...