Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Τα βιβλία της Τζέιν Όστεν σε ηλεκτρονική μορφή

Εντάξει ξέρω πως οπουδήποτε πια μπορούμε να βρούμε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία ειδικά στα Αγγλικά όμως αυτά που θα σας δείξω είναι και πολύ όμορφα στην οθόνη . Επειδή όπως έχουμε ξαναπεί ποτέ δεν ξέρεις που σε βγάζει μια βόλτα στο διαδίκτυο,πριν λίγο έπεσα πάνω σε αυτή τη σελίδα : www.janeausten.org
Έχει όμορφα θέματα η σελίδα γενικά όμως μας δίνει και τα βιβλία της Όστεν για διάβασμα εντελώς δωρεάν!!!Είναι βέβαια στα Αγγλικά όμως λίγη Τζέιν στο πρωτότυπο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

From Prada to Nada

From Prada to Nada ή αλλιώς μια...μοντέρνα εκδοχή του γνωστού σε όλες μας βιβλίου της Όστεν,Λογική και Ευαισθησία.
Η κεντρική ιδέα της ταινίας ήταν από την Λογική και Ευαισθησία.Είχε όμως πολλές αλλαγές αλλά και κάποιες ομοιότητες.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Scones : Νόστιμα ψωμάκια για το τσάι μας

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει μου αρέσει πολύ το τσάι.Έπινα γενικά πολύ άλλα τώρα με την Τζέιν Όστεν το έχω παρακάνει.Όμως σκέτο τσάι δεν λέει και πολλά ,έτσι κι εγώ ψάχνω συχνά διάφορα συνοδευτικά.Έπεσα πάνω στα scones λοιπόν.Μικρά και νοστιμότατα ψωμάκια ιδανικά για τσάι,στην Αγγλία είναι τόσο συνηθισμένοι να τα τρώνε όπως εμείς τη φέτα.
Η συνταγή που θα σας δώσω δεν είναι δική μου και γι' αυτό δεν θα την αναρτήσω εδώ αλλά θα σας δώσω τον σύνδεσμο να την διαβάσετε.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Δικες μας Οστενικές φωτογραφίες Νο2


Μετά το πρώτο θέμα με Οστενικές φωτογραφίες πολλά μέλη πήραν θάρρος και άρχισαν να μας στέλνουν δικές τους φωτογραφίες.Να ευχαριστήσω εδώ ξανά όλα τα κορίτσια που μπήκαν στον κόπο να βγάλουν κάτι και να μας το στείλουν αλλά να πω και ένα μπράβο γιατί όλες οι φωτογραφίες είναι καταπληκτικές.Ας τις απολαύσουμε!!!
Πρώτη φωτογραφία από την Βάσω Κ. ,πολύ όμορφη εικόνα !!!!
Οστενική φωτογραφία με πολύ..φινέτσα ,κοσμήματα και φυσικά το πολυαγαπημένο μας βιβλίο "Περηφάνια και Προκατάληψη"από την Βασιλική!

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Μια σύγχρονη οστενική ιστορία

Τόσες και τόσες ιστορίες έχουν γραφτεί βασισμένες στη πιο γνωστή ιστορία της Τζέιν Όστεν, την "Περηφάνια και Προκατάληψη", μα μια από αυτές που ξεχωρίζουν είναι "Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς".

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στο Πέμπερλυ

Όχι δεν το διάβασα και δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω βιβλίο και μάλιστα στα Αγγλικά που έχει Οστενικό θέμα όμως δεν είναι γραμμένο από την αγαπημένη μου Τζέιν. Όμως Χριστούγεννα έχουμε και είπα να μοιραστώ μαζί σας την ανακάλυψη μου για ένα απο τα πολλά βιβλία που έχουν γραφτεί από άλλους συγγραφείς με κύριο θέμα κάποιο βιβλίο της Όστεν. (αν και ομολογώ η υπόθεση μου κίνησε την περιέργεια )
Το βιβλίο λέγεται "Christmas at Pemberley" (Χριστούγεννα στο Πέμπερλυ) και δεν σας κρύβω πως η υπόθεση έχει κάποιο ενδιαφέρον και ίσως και λίγο πλάκα!!!

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τζέιν Όστεν και Χριστούγεννα

Όσο πλησιάζουν οι γιορτές το ερώτημα είναι ένα. Στόλιζε χριστουγεννιάτικο δέντρο η Τζέιν; Κρεμούσε κάλτσες στο τζάκι; Έρευνες δείχνουν πως η βασίλισσα Καρολίνα, σύζυγος του Γεωργίου ΙΙΙ ήταν αυτή που εισήγαγε το έθιμο στη χώρα γύρω στο 1780. Μια Γερμανίδα της αυλής της Καρολίνας στο Windsor έφτιαξε αυτό που σήμερα ονομάζουμε Χριστουγεννιάτικο δέντρο για να διακοσμήσει τον χώρο σε ένα νεανικό πάρτι Χριστουγέννων. Το δέντρο ήταν ένα αειθαλές κλαδί σε έναν πίνακα, τα κλαδιά του λύγιζαν από το βάρος επιχρυσωμένων πορτοκαλιών και αμυγδάλων και από κάτω τοποθέτησε τη μικρογραφία ενός αγροτόσπιτου και φιγούρες ζώων.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ρομαντικά εξώφυλλα από τα χεράκια σας

Αν έχετε διαφορετικές εκδόσεις από τα αγαπημένα σας βιβλία της Όστεν και θέλετε να είναι ομοιόμορφα στη βιβλιοθήκη σας, σαν σετάκι, υπάρχει μια απλή και σχετικά οικονομική λύση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια πρέζα φαντασία και μια γερή δόση μεράκι.
Η σκέψη για ομοιόμορφα εξώφυλλα μου ήρθε από αυτή την σειρά που είναι πολύ γλυκιά και ρομαντική (όπως και το περιεχόμενο άλλωστε!) και σκέφτηκα, γιατί δηλαδή οι ξένοι να έχουν τόσες πολλές επιλογές κι εμείς τίποτα;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...