Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Κι άλλα παιχνίδια με Τζέιν Όστεν

Να σας ταξιδέψουμε λίγο σε άλλες εποχές, πριν μπουν οι υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά τόσο καλά στη ζωή μας, τότε που "ήταν γενικώς αποδεκτή αλήθεια ότι αυτό που οπωσδήποτε έλειπε από έναν άγαμο άντρα, με σεβαστή περιουσία, ήταν μια σύζυγος..." Ωπ! Όχι, όχι τόσο παλιά. Λίγο πιο πρόσφατα, τότε που παίζαμε ακόμη επιτραπέζια παιχνίδια!

Σε μια από τις βόλτες μου στο ίντερνετ έπεσα πάνω σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με τίτλο "Pride and Prejudice - The Game" και έχει θέμα το αγαπημένο μας βιβλίο.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Τζέιν Όστεν και σε τούρτα

Μετά από όλες αυτές τις φωτογραφίες που βρήκα αρνούμαι να δεχτώ ξανά στα γενέθλια μου να έχω μια απλή τούρτα από ένα ζαχαροπλαστείο.Όλες φαίνονται νοστιμότατες και μερικές είναι πραγματικά έργα τέχνης.Ρίξτε μια ματιά όμως προσοχή για λιγούρες και επιθυμία για γλυκό το ελληνικό φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν δεν έχει καμία ευθύνη :P
Κι όταν έλεγα έργα τέχνης κάτι τέτοιο εννοούσα,Περηφάνια και Προκατάληψη σε τούρτα !!Απλά καταπληκτική,ας μας στείλει κάποιος ένα κομματάκι και από εδώ παρακαλώ!!

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Τζέιν Όστεν και Σαρλότ Μπροντέ

Έχουμε ακούσει πολλές φορές πως η Σάρλοτ Μπροντέ είχε αρνητική άποψη για την Τζέιν Όστεν και γενικά έχω ακούσει κόσμο να τις συγκρίνει.Τα βιβλία της Μπροντέ είναι γραμμένα και επηρεασμένα από κάποια βιώματα της ίδιας ενώ η Όστεν μπορεί να ταλαιπωρούσε λιγάκι τις ηρωίδες της μα κακά τα ψέματα τα βάσανα της Τζέιν Έυρ με της Ελίζαμπεθ Μπέννετ ή της Μαριάν Ντάσγουντ δεν συγκρίνονται. Προσωπικά δεν μου αρέσει να συγκρίνω ποιος είναι καλύτερος κλπ ειδικά σε μια τέτοια περίπτωση. Μπορεί η Όστεν να είναι η τοπ στη λίστα των αγαπημένων μου συγγραφέων μα η Τζέιν Έυρ της Μπροντέ θα είναι πάντα στη λίστα με τα αγαπημένα μου βιβλία.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

PD James - Death comes to Pemberley



Βρισκόμαστε στο 1803. Η Ελίζαμπεθ και ο Ντάρσυ είναι παντρεμένοι εδώ και έξι χρόνια, έχουν αποκτήσει δύο γιους και ζουν στο Πέμπερλυ. Κοντά τους μένουν η Τζέιν και ο  Μπίγκλεϋ
και η ζωή τους κυλά ομαλά. Η απειλή εμφανίζεται όταν την παραμονή του ετήσιου φθινοπωρινού χορού ενώ οι καλεσμένοι ετοιμάζονται να αποσυρθούν το βράδυ ένα μόνιππο εμφανίζεται στο δρόμο μέσα από το δάσος του Πέμπερλυ. Πριν καλά καλά σταματήσει πετάγεται η Λύντια Γουίκαμ, μικρότερη αδερφή της Ελίζαμπεθ ουρλιάζοντας πως ο σύζυγος της έχει δολοφονηθεί.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

The Jane Austen Center

Το ξέρατε ότι στο Μπαθ υπάρχει ολόκληρο κατάστημα αφιερωμένο στην Τζέιν Όστεν;;Όχι μην αρχίσετε τις ζήλιες ακόμα είναι νωρίς περιμένετε να διαβάσετε παρακάτω τι μπορεί αυτό το μέρος να μας προσφέρει.
Και μόνο το εξωτερικό του φτάνει για να καταλάβει κανείς πως μέσα θα βρει έναν Οστενικό παράδεισο.

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Όστεν μετά... μουσικής

Σας αρέσει να ακούτε μουσική όταν διαβάζετε; Αν ναι, σας έχουμε την τέλεια λίστα με κλασσικά ρομαντικά τραγούδια που μπορούν να συνοδεύσουν ιδανικά ένα βιβλίο της Όστεν. 
Για να διαβάζετε στην αγαπημένη σας πολυθρόνα δίπλα στο παράθυρο με συνοδεία το αγαπημένο σας τσάι στο πορσελάνινο σερβίτσιο ή καθισμένες κάτω από ένα δέντρο (όχι τώρα, την άνοιξη!!), δώδεκα κομμάτια από τους: Dario MarianelliAntonio Vivaldi και Patrick Doyle, άλλα από αγαπημένες μας μεταφορές, άλλα από σχετικές ταινίες, άλλα άσχετα, που αν μην τι άλλο, σίγουρα θα σας ανοίξουν την όρεξη για κλασσικές ιστορίες στα λιβάδια και στα πλούσια σπίτια της εξοχής της Αγγλίας, για ρομαντικούς και τόσο παράφορους έρωτες ανάμεσα στις γλυκιές ηρωίδες και τους γοητευτικούς ήρωες, για φιλοσοφίες και ατάκες δια χειρός Τζέιν Όστεν...

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Παιχνίδια με Τζέιν Όστεν

Ναι φίλοι μου διαβάσατε σωστά!!!Υπάρχουν και Οστενικά παιχνίδια.Κάποια μπορούμε να τα παίξουμε ήδη και μερικά θα είμαστε σε θέση να τα απολαύσουμε σε λίγο καιρό.Εντάξει φαντάζομαι πως δεν πρόκειται για κάτι το ιδιαίτερο αλλά ότι Οστενικό υπάρχει για να παίρνουμε τη....δόση μας καθημερινά καλό είναι!!Τις πληροφορίες μου τις πήρα από το Jane Austen Games
Ένα απο τα παιχνίδια, που από ότι κατάλαβα δεν είναι διαθέσιμο ακόμα ,είναι το Jane Austen's Party. Από ότι είδα λογικά θα μπορεί κανείς να οργανώνει χορούς ,να βάζει του καλεσμένους να τρώνε, να πίνουν ,να συζητούν και γενικά να τα ρυθμίζει όλα.Στο παρακάτω βιντεάκι μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το παιχνίδι,αν και λογικά θα προστεθούν κι άλλα πράγματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...