Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Το Bath της Τζέιν Όστεν


Μια και το αγαπημένο μου βιβλίο της Τζέιν είναι το "Πειθώ" σκέφτηκα να ψάξω για σελίδες και φωτογραφίες που αφορούν στο Bath, την πόλη που οι ήρωες του μυθιστορήματος βρίσκουν πάλι ο ένας τον άλλο. Και όχι μόνο αυτοί, στην ίδια πόλη "στήνει" και δεύτερο από τα βιβλία της, το "Αβαείο Νορθάνγκερ" αλλά και ζει εκεί από το 1801 έως το 1806 τον πατέρα, τη μητέρα και την αδερφή της Κασάνδρα.


Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τζέιν Όστεν για παιδιά

Οι εκδόσεις Σαββάλας Α.Ε. έχουν πάρει μεγάλα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και έκαναν ειδικές εκδόσεις για παιδιά και εφήβους σε αρκετά προσιτές τιμές θα έλεγα.Μεγάλοι συγγραφείς και βιβλία που όσα χρόνια κι αν περάσουν ο κόσμος δεν θα σταματήσει να διαβάζει σε παιδικές εκδόσεις για να τα γνωρίσουν οι μικροί μας φίλοι. Φυσικά η Όστεν δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια συλλογή κι έτσι τρία από τα έργα της κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία σε τιμή 8,70 ευρώ το καθένα.


Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Έρωτας Δίχως Παρόν

Έρωτας δίχως παρών ή αλλιώς The Lake House , μια ταινία που την είδα χωρίς να ξέρω την υπόθεση και προτείνω το ίδιο και σε εσάς . Για την ακρίβεια αποφάσισα να δω τη συγκεκριμένη ταινία γιατί είχα ακούσει πως το βιβλίο "Πειθώ" είναι το αγαπημένο της πρωταγωνίστριας κι έτσι θα την έβλεπα όποια κι αν ήταν η υπόθεση. Να συμπληρώσω εδώ πως όποιος δεν έχει διαβάσει την Πειθώ και θέλει να δει την συγκεκριμένη ταινία δεν θα έχει πρόβλημα καθώς η αναφορά στο βιβλίο είναι πολύ γενική και δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες .

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας


 Γιατί ο Τομ Χανκς σε αυτή τη φωτογραφία διαβάζει Περηφάνια και Προκατάληψη;;Όσοι έχετε δει την ταινία "Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας" ξέρετε την απάντηση, όσοι δεν το έχετε δει ακόμα είμαι σίγουρη πως θα το κάνετε σύντομα αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Η ταινία "Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας" είναι από τις αγαπημένες μου ρομαντικές ταινίες, την έχω δει πάρα πολλές φορές και είναι σίγουρος τρόπος για να περάσω μια όμορφη μοναχική βραδιά.Δεν αγαπώ αυτή την ταινία μόνο για την οστενική της πινελιά αλλά και για όλη την υπόθεση.

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Οστενική Άνοιξη

Τώρα που η άνοιξη μπήκε για τα καλά, για κάποιο λόγο η όρεξή μου για Τζέιν Όστεν αυξάνεται. Ίσως να είναι το ότι την έχω συνδυάσει με όμορφα τοπία, λουλούδια και φορέματα σε απαλά χρώματα. Ίσως το ότι είναι η εποχή που η πλάση ερωτεύεται, ρομαντικά και γλυκά, σαν τις όμορφες ιστορίες αγάπης της. Δεν ξέρω στ' αλήθεια τι φταίει, όμως για μένα Τζέιν Όστεν σημαίνει: άνοιξη, λουλούδια, ήλιος, πράσινο, καπέλα και ζακετάκια γιατί δεν έχει και τόση ζέστη, αλλά ούτε και πολύ κρύο. Α! Και μια χαριτωμένη ομπρελίτσα για να μην πάθει τίποτα το πορσελάνινο πρόσωπό μας.
Σε αυτό το θέμα, σας προτείνουμε κάποιες δραστηριότητες βγαλμένες κατευθείαν από τις ιστορίες της αγαπημένης μας Όστεν, για να απολαύσετε την πιο όμορφη εποχή του χρόνου ακόμη περισσότερο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...