Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

2η Συνάντηση του ελληνικού φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν

Με αφορμή τα δεύτερα γενέθλια του φαν κλαμπ ,Το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 , θα γίνουν δύο συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη .
Θα πιούμε το τσάι μας , θα μιλήσουμε για την Όστεν και θα γνωριστούμε καλύτερα . Πέρυσι ήταν πολύ ωραία και κάτι μου λέει πως φέτος θα περάσουμε ακόμη καλύτερα .

Και οι προσκλήσεις μας : 






Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούμε στο καφέ "Πρώτο Πάτωμα"   , ένα πολύ όμορφο μέρος που ανακάλυψα πρόσφατα και πιστεύω είναι ότι πρέπει για τέτοιες περιπτώσεις . Πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση , μουσική που σου επιτρέπει να συζητήσεις και πολύ καλή εξυπηρέτηση .

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Δυο χρόνια ελληνικό φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν (μέρος 2ο)


Σήμερα , 15 Μαρτίου 2014 , το ελληνικό φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν έχει επίσημα τα γενέθλια του ❤
Στο πρώτο μέρος αυτού του άρθρου σας είπα δυο λόγια για την ιστορία του φαν κλαμπ , πως πήρα την ιδέα και ποια ήταν τα πρώτα μου βήματα .Σε αυτό θα σας πω μερικά πράγματα για εμάς που γράφουμε σε αυτό το ιστολόγιο , για να μας γνωρίσετε κι εσείς καλύτερα, αλλά θα πούμε και τα 10 δημοφιλέστερα άρθρα αυτής της χρονιάς .

Αρχικά , να πω πως σήμερα το blog μετράει 40,624 προβολές (!!!!) και η σελίδα στο facebook έχει 1,534 likes (!!!!) . Το περιμένατε πως η Όστεν έχει τόσους φανατικούς στην Ελλάδα ; Σε σύγκριση με πέρυσι , τα νούμερα έχουν τεράστια διαφορά .Στις 15 Μαρτίου 2013 , ένα χρόνο πριν , η σελίδα είχε  685 likes και το blog  έχει 9,384 προβολές . 

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Δύο χρόνια ελληνικό φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν (μέρος 1ο)

Σαν χθες μου φαίνεται η μέρα που αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό εδώ το ιστολόγιο .Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι δυο χρόνια μετά θα έχει τέτοια απήχηση και τόση επισκεψιμότητα .Σε αυτό το άρθρο θα σας πω την ιστορία του ελληνικού φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν ,πως μου ήρθε η ιδέα και δυο λόγια για τα πρώτα βήματα,  αλλά και την πορεία του blog αυτά τα δυο χρόνια .Το άρθρο αυτό θα χωριστεί σε δύο μέρη και το δεύτερο θα ανέβει στις 15 Μαρτίου , την ημέρα που το blog έχει τα "γενέθλια" του.Εκεί θα μάθετε μερικά πράγματα για εμάς που γράφουμε άρθρα και θα δείτε τα δέκα δημοφιλέστερα αυτής της χρονιάς .

Σας έχω πει πως είμαι μέλος σε μια διαδικτυακή λέσχη βιβλίου ,για την ακρίβεια , πλέον πρόκειται για το μεγαλύτερο φόρουμ για το βιβλίο στην Ελλάδα .Εκεί που συζητούσαμε μια μέρα με τους φίλους στη Λέσχη του Βιβλίου , τους έλεγα τον πόνο μου ότι δεν έχω πουθενά να εκφράσω την λατρεία μου για την Τζέιν . Τους ζάλιζα λιγάκι το παραδέχομαι , αλλά ευτυχώς υπάρχει κατανόηση μεταξύ βιβλιόφιλων και ανάμεσα στα μέλη της λέσχης , υπήρχαν και μερικές οστενοκολλημένες και λέγαμε όλες μαζί τον καημό μας .
Άρχισαν να μου δίνουν ιδέες να κάνω έστω μια σελίδα στο facebook , άλλοι μου είπαν να κάνω φόρουμ ή ένα blog .Κάπως έτσι μπήκε η ιδέα στο μυαλό μου και σκέφτηκα να το κάνω κι όπου με βγάλει .

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Η θέση της γυναίκας στην εποχή της Τζέιν Όστεν

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας (8 Μαρτίου) αποφάσισα να γράψω μερικά πράγματα για τη θέση της γυναίκας στην εποχή της Όστεν .Ξέρω μόνο όσα η ίδια μας είπε μέσα απο τα μυθιστορήματα της και αυτά θα σας πω .

Από πάντα η γυναίκα ήταν κατώτερη από τον άντρα και αυτό , δυστυχώς , είναι κάτι που υπάρχει ακόμα και σήμερα ,ευτυχώς , όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό .Όπως έχουμε πει και παλιότερα , τα βιβλία της Όστεν μπορεί να είναι ρομαντικά , αλλά δεν είναι μόνο ρομαντικά . Σε όλα της τα βιβλία θίγει κοινωνικά ζητήματα , ειδικά για τη θέση της γυναίκας . Πέρα απο τις ηρωίδες της, η Όστεν ήταν ζωντανό παράδειγμα της προκατάληψης που είχε η κοινωνία για τις γυναίκες .

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ο καναπές του "πραγματικού" κυρίου Ντάρσυ και άλλα

"Ο καναπές του "πραγματικού" κυρίου Ντάρσυ πωλείται για τη διπλάσια από την εκτιμώμενη τιμή του στις 2.300 αγγλικές λίρες καθώς οι φανατικοί της "Περηφάνιας και Προκατάληψης" ανυπομονούν να αποκτήσουν αυτό το ιστορικό κομμάτι."

Ο βίντατζ καναπές που ανήκε στον "πραγματικό" κύριο Ντάρσυ από το μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν "Περηφάνια και Προκατάληψη" πουλήθηκε για πάνω από τη διπλάσια εκτιμώμενη αξία του στις 2.300 αγγλικές λίρες. Ο καναπές με τον σκελετό από μαόνι σε στυλ Γεωργίου Γ' λέγεται πως ανήκε στον Τόμας Λεφρόυ, το ερωτικό ενδιαφέρον της διάσημης συγγραφέως, που πιστεύεται πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ρομαντικό ήρωα κύριο Ντάρσυ. Το κομμάτι αυτό με την Αρ Νουβώ ταπετσαρία, εκτιμώταν πως θα πωληθεί μόλις στις 1.000 αγγλικές λίρες στο Moore Allen & Innocent στο Cirencester, όμως πριν λίγες μέρες κατάφερε να σοκάρει τους συλλέκτες, καθώς ένας φαν το αγόρασε για 2.300.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...