Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Διαβάζοντας την Έμμα ( 5η εβδομάδα )



Η ομαδική μας ανάγνωση έφτασε στο τέλος της .Ο τελευταίος σχολιασμός άργησε λίγο να ανέβει γιατί κάποιες υποχρεώσεις δεν μου άφησαν πολύ ελεύθερο χρόνο να τον ετοιμάσω .Συγνώμη για την καθυστέρηση και ελπίζω ο σχολιασμός να άξιζε την αναμονή . 
Θέλω αρχικά να πω πως πέρασα πολύ ωραία για ακόμη μια φορά και πως το βιβλίο μου άρεσε πααααααααααααρα πολύ .
Διαβάσαμε τα κεφάλαια 45-55 και επιτέλους έφτασε η ώρα του σχολιασμού .

                                                               Περίληψη : 

Στα τελευταία κεφάλαια γίνεται ένας χαμός !Πεθαίνει η κ.Τσέρτσιλ, ο Φρανκ φεύγει , η Τζέιν "αρρωσταίνει" και αποφεύγει την Έμμα , η Χάριετ αποφασίζει πως τελικά θέλει τον Νάιτλι με αποτέλεσμα να γυρνάμε τις σελίδες αχόρταγα . Η Έμμα καταλαβαίνει επιτέλους πως αυτός που πρέπει να παντρευτεί δεν είναι άλλος από τον κ.Νάιτλι και τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα περισσότερο...

                                                          Τα δικά μου σχόλια : 

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Διαβάζοντας την Έμμα ( 4η εβδομάδα )


Ούτε που το κατάλαβα πως φτάσαμε στην τέταρτη εβδομάδα της ομαδικής μας ανάγνωσης. (07-13 Ιουλίου) Διαβάσαμε τα κεφάλαια 34-44 και να' μαστέ πάλι εδώ στο ραντεβού μας για να συζητήσουμε . (σελ. 375-499 στο δικό μου βιβλίο από εκδόσεις Σμίλη)

                                                                  Περίληψη :
Στα κεφάλαια που διαβάσαμε αυτή τη φορά καλοπεράσαμε μαζί με τους ήρωες μας  .Δείπνο στους Γουντχάουζ, χορός στο Στέμμα, εκδρομή στο Ντονγουελ Αμπει και στο Μποξ Χιλ ...Τι άλλο θέλουμε ; Ο Φρανκ επέστρεψε  και με αυτή την αφορμή ο χορός που ακυρώθηκε έγινε επιτέλους .Η κ.Έλτον βάζει σκοπό να βρει με το ζόρι δουλειά στην Τζέιν και συνεχίζει την άσχημη συμπεριφορά της στην Χάριετ .Η κ.Γουέστον είναι έγκυος ,οι Γουντχάουζ έχουν στο σπίτι τα εγγόνια τους , η Χάριετ δέχεται επίτηδες από κάτι τσιγγάνους και πολλά άλλα που δεν μας αφήνουν στιγμή να βαρεθούμε .

                                                              Τα δικά μου σχόλια : 

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Εσύ το ήξερες ; Νο 4

Ήξερες ότι...

Η Jena Malone στην Περηφάνια και Προκατάληψη του 2005
Η Jena Malone , που την είδαμε στον ρόλο της Λύντια στην Περηφάνια και Προκατάληψη του 2005, είναι Αμερικανίδα .Από όλο το καστ της ταινίας ήταν η μοναδική Αμερικανίδα. Όπως και να έχει έπαιξε μια χαρά την μικρή Αγγλιδούλα και ακόμη καλύτερα την Λύντια Μπέννετ .

Η Jena Malone όπως είναι σήμερα 
Ήξερες ότι...

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Διαβάζοντας την Έμμα ( 3η εβδομάδα )


Η τρίτη εβδομάδα της ομαδικής μας ανάγνωσης τελείωσε κι εμείς είμαστε εδώ , πιστοί στο ραντεβού της Κυριακής .Την εβδομάδα αυτή διαβάσαμε τα κεφάλαια 23-33 , από τη σελίδα 241 μέχρι την 374.
( υπενθυμίζω ότι οι σελίδες είναι με βάση το δικό μου βιβλίο από τις εκδόσεις Σμίλη )

                                                                    Περίληψη: 

Στο τρίτο μέρος της συνανάγνωσης μας συμβαίνουν πολλά και διάφορα γεγονότα .Ο Φρανκ πηγαίνει επιτέλους στο Χάιμπερι και κάνει όλους μας τους ήρωες να ασχολούνται μαζί του .Η Έμμα ενθουσιάζεται μαζί του και από την μέρα που τον γνώρισε έκαναν πολύ παρέα .Οι Κόουλ οργάνωσαν  ένα δείπνο στο οποίο κάλεσαν  όλους τους άλλους εκτός απο την οικογένεια Γουντχαουζ. Αυτό ήταν πολύ περίεργο και όπως ήταν φυσικό η Έμμα εκνευρίστηκε λιγάκι . Ευτυχώς ,όμως,  όλα άλλαξαν και τελευταία στιγμή τους έστειλαν την πρόσκληση .Στο δείπνο έγιναν διάφορα ...Η Τζέιν Φέρφαξ και ο κύριος Ναιτλι πήγαν με την ίδια άμαξα , παρόλο που εκείνος συνήθως πήγαινε παντού με τα πόδια .Καινούργιες υποψίες μπαίνουν στο μυαλό της Έμμας και καινούργια μπερδέματα αρχίζουν .Η Τζέιν πήρε δώρο-έκπληξη ένα πιάνο και η Έμμα μαζί με τον Φρανκ δεν έχασαν ούτε μια ευκαιρία να κάνουν υποθέσεις για το ποιος μπορεί να της πήρε ένα τέτοιο δώρο . Ο Φρανκ οργάνωσε ένα χορό και την τελευταία στιγμή αναγκάστηκε να τον ακυρώσει γιατί έπρεπε επειγόντως να γυρίσει στο Ενσκομπ. Στα τελευταία κεφάλαια γνωρίσαμε την γυναίκα του κ.Έλτον και βλέπουμε τι επιπτώσεις έχει αυτός ο γάμος στην Έμμα και την Χάριετ .
                                                             Τα δικά μου σχόλια: 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...