Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Το μυστήριο των χαμένων επιστολών της Τζέην Όστεν





Σίγουρα θα έχει τύχει σε όλους να σας εντυπωσιάσει το συγγραφικό έργο ενός συγγραφέα και μετά να θελήσετε να μάθετε περισσότερα για την ζωή του και για το ποιος ήταν.
Όταν λοιπόν άρχισα να διαβάζω τα έργα της Τζέην Όστεν και να βλέπω τις μεταφορές τους στην μικρή και στην μεγάλη οθόνη θέλησα να μάθω περισσότερα για αυτή την μεγάλη συγγραφέα.
Σε μια λοιπόν από αυτές τις εξερευνήσεις μου στον χώρο του διαδικτύου ανακάλυψα ένα σημείο στην βιογραφία της Τζέην Όστεν που μου κίνησε την περιέργεια.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Υπερηφάνεια και Προκατάληψη:Σειρά BBC VS Ταινία 2005



Είχα πολλές ιδέες σχετικά με το ποιο θα ήταν το πρώτο μου άρθρο σε αυτό το πραγματικά πανέμορφο blog αλλά κατέληξα στο πιο αγαπημένο μου έργο της Τζέην Όστεν το οποίο δεν είναι από την Υπερηφάνεια και Προκατάληψη.
Συγκρίνοντας την μεταφορά του έργου στην σειρά που δημιούργησε το BBC και στην ταινία που προβλήθηκε το 2005 θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενική και να μην επηρεαστώ από το γεγονός ότι γνώρισα και αγάπησα την συγγραφική δουλειά της Τζέην Όστεν βλέποντας στο σινεμά την ταινία το 2005.
Έχοντας λοιπόν διαβάσει περισσότερες φορές από όσες μπορώ να μετρήσω το βιβλίο και δει την ταινία και την σειρά σκέφτηκα να κάνω μια σύγκριση μεταξύ των δύο τελευταίων.
Καταρχήν να πω ότι δεν είμαι άνθρωπος που όταν βλέπω μια μεταφορά ενός συγγραφικού έργου στην μικρή ή στην μεγάλη οθόνη κοιτάζω για να παρατηρήσω τις διαφορές με το βιβλίο,για αυτό δεν θα σταθώ σε αυτό.Αν μου αρέσει αυτό που βλέπω αυτό μου φτάνει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...