Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Μια ματιά στον κόσμο της Τζέιν Όστεν : Παρουσίαση του βιβλίου και συνέντευξη του Αλέξανδρου Κεφαλά


Οι εκδόσεις Λεμβος έβγαλαν μια καινούργια σειρά βιβλίων ,τα "Μικρά βιογραφικά" . Για καλή μας τύχη στη σειρά υπάρχει και η βιογραφία της Όστεν . Όποιος οστενοκολλημένος σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει το συγκεκριμένο βιβλίο στη βιβλιοθήκη του . Στοιχίζει κάτι λιγότερο από 5 ευρώ χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι καλό από άποψη ποιότητας . Είναι ένα πανέμορφο βιβλιαράκι , με τέλεια εικονογράφηση και πολύ όμορφο εξώφυλλο .





Η γραφή του Αλέξανδρου Κεφαλά είναι εξαιρετική . Ομολογώ πως δεν τον γνώριζα παρόλο που έχει γράψει κι άλλα βιβλία . Το βιβλίο κυλάει όμορφα και το διαβάζεις μονορούφι πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι . Παρόλο που πρόκειται για βιογραφία , το βιβλίο δεν είναι καθόλου κουραστικό . Ο τρόπος γραφής του είναι πολύ ταιριαστός με αυτόν την Τζέιν Όστεν αλλά και με το στυλ εκείνης της εποχής . Έμαθα πολλά για την Όστεν και την εποχή της ,που δεν τα γνώριζα και τα διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον . Είναι σαν να κρυφοκοιτάζεις από ένα παράθυρο και με ένα μαγικό τρόπο αυτά που βλέπεις να ανήκουν σε μια άλλη εποχή .



Χαίρομαι που ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Κεφαλά και τον γνώρισα , έστω και διαδικτυακά . Θέλω να τον ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά που μου έστειλε ως δώρο το βιβλίο του και μάλιστα με αφιέρωση , που αφιέρωσε χρόνο για να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις μου και που με έφερε σε επαφή με τις εκδόσεις Λέμβος . Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον εκδοτικό οίκο που χωρίς δεύτερη σκέψη πρόσφερε δύο αντίτυπα για κλήρωση στη σελίδα μας στο facebook . Επίσης θέλω για ακόμη μια φορά να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Κεφαλά και στον εκδοτικό για την προσπάθεια τους στη σειρά "Μικρά βιογραφικά". Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό , το βιβλίο είναι πολύ οικονομικό , η τιμή είναι προσιτή για όλους και είναι τσέπης χωρίς έχει την ποιότητα που έχει ένα βιβλίο από εφημερίδα .

                                            Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Κεφαλά :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...