Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ένα απόγευμα παρέα με την Τζέιν Όστεν

Αν με ένα μαγικό τρόπο κατάφερνες να περάσεις ένα απόγευμα πίνοντας τσάι παρέα με την Τζέιν Όστεν τι θα την ρωτούσες;
 Δεν σας κρύβω πως το έχω σκεφτεί πολλές φορές και έχω και κάποιες ερωτήσεις που θα ήθελα πολύ να της κάνω.Πρώτον θα την ευχαριστούσα που μου έχει χαρίσει με τα βιβλία της μια τόσο καλή συντροφιά.Δεύτερον θα την ρωτούσα απο που έπαιρνε έμπνευση;Ήταν κάποιος έρωτας που την βοήθησε να δημιουργήσει όλα αυτά τα υπέροχα ζευγάρια;
Τρίτον πόσο δύσκολο ήταν εκείνη την εποχή για μια γυναίκα να εκδώσει ένα βιβλίο και πως ένιωθε που στην αρχή υπέγραφε άπλα ως "By a lady" και όχι με το κανονικό της όνομα;Και μετά θα την ρωτούσα για το αγαπημένο μου βιβλίο Περηφάνια και Προκατάληψη και πραγματικά πάνω σε αυτό έχω τόσες ερωτήσεις να κάνω και τόσο θαυμασμό να δείξω.Ερωτήσεις για τον Ντάρσυ,την Λίζυ,το Πέμπερλι, για όλους τους χαρακτήρες έναν έναν.Θαυμασμός που δημιούργησε μια τόσο όμορφη ιστορία...Και πολλά πολλά ακόμη αλλά λέω να αφήσω κάτι και για εσάς.
Λοιπόν εσείς τι θα την ρωτούσατε;


5 σχόλια:

  1. Θα ήθελα πολύ να της δείξω τι κέρδισε και τί έχασε η γυναίκα 200 χρόνια μετά την εποχή της.
    Θα βλέπαμε μαζί πόσα site είναι αφιερωμένα στα έργα της και τί αντίκτυπο εξακολουθεί να έχει στο αναγνωστικό κοινό....( Ερώτηση: Το περιμένατε όταν γράφατε τα βιβλία σας?)
    Θα της έδειχνα τις μεταφορές των έργων της και θα τη ρωτούσα την άποψή της για το casting.
    Και η κλισέ ερώτηση : Θα ανταλλάσατε τα έργα σας με μια ζωή ως συζύγου και μητέρας ή θα προσπαθούσατε να τα συνδυάσετε ?
    Πολύ πιθανόν να της μιλούσα και για την ευκολία του να γράφει κανείς σε υπολογιστή....

    (Όπως φαντάζεστε,μετά από τόσα πολιτισμικά σοκ, είμαι ήδη υπεύθυνη για το θάνατο της συγγραφέως από πολλάπλά εγκεφαλικά επεισόδια....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως αν η Όστεν μπορούσε να δει πόσους θαυμαστές έχει όλα αυτά τα χρόνια σίγουρα θα ήταν πολύ περήφανη για τον εαυτό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ νομίζω πως θα μιλούσα περισσότερο μαζί της για πιο συγκεκριμένα πράγματα, πάνω στα ίδια τα βιβλία της. Για παράδειγμα, θα τη ρωτούσα, για ποιον λόγο κατακεραυνώνει ως αμαρτία ασυγχώρητη, το ανέβασμα μιας ιδιωτικής παράστασης μεταξύ συγγενών και φίλων, στο "Μάνσφηλντ Παρκ".

      Διαγραφή
  3. Θα της μιλούσα για τη σημερινή εποχή και την απελευθέρωση της γυναίκας και θα της έλεγα πως τώρα μπορεί η ίδια η γυναίκα να δουλέψει και να συντηρήσει τον εαυτό της και δεν είναι απαραίτητο ο άντρας που θα παντρευτεί να βγάζει "ten thousand a year". Με βάση αυτά τα δεδομένα, αν ζούσε στο σήμερα με τι θέματα θα καταπιανόταν στα βιβλία της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα της ζητούσα να προλάβει να γράψει πολλά περισσότερα βιβλία πριν πεθάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...