Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

PD James - Death comes to Pemberley



Βρισκόμαστε στο 1803. Η Ελίζαμπεθ και ο Ντάρσυ είναι παντρεμένοι εδώ και έξι χρόνια, έχουν αποκτήσει δύο γιους και ζουν στο Πέμπερλυ. Κοντά τους μένουν η Τζέιν και ο  Μπίγκλεϋ
και η ζωή τους κυλά ομαλά. Η απειλή εμφανίζεται όταν την παραμονή του ετήσιου φθινοπωρινού χορού ενώ οι καλεσμένοι ετοιμάζονται να αποσυρθούν το βράδυ ένα μόνιππο εμφανίζεται στο δρόμο μέσα από το δάσος του Πέμπερλυ. Πριν καλά καλά σταματήσει πετάγεται η Λύντια Γουίκαμ, μικρότερη αδερφή της Ελίζαμπεθ ουρλιάζοντας πως ο σύζυγος της έχει δολοφονηθεί.
Ποια λάτρης της Tζέιν δεν θέλησε να κρυφοκοιτάξει στις μετέπειτα ζωή της Ελίζαμπεθ και του Ντάρσυ της; Τι έγινε με τους άλλους χαρακτήρες της “Περηφάνιας”, τη Τζορτζιάνα Ντάρσυ, τον συνταγματάρχη Φιτζγουίλιαμ και τις μικρές αδερφές της Λίζυ.
Εμπνευσμένο από το πάθος της για το έργο της Τζέιν Όστεν, η PD James αναπλάθει αριστοτεχνικά τον κόσμο του Περηφάνια και Προκατάληψη και τον συνδυάζει με τον ενθουσιασμό και την αγωνία μιας έξοχα-δημιουργημένης ιστορία εγκλήματος. Το «Ο θάνατος έρχεται στο Πέμπερλυ» είναι ένα διακεκριμένο έργο φαντασίας, μιας από της πιο αγαπημένες και πολυδιαβασμένες συγγραφείς της εποχής μας.. Σε όσες από μας, πέρα από τα βιβλία της Τζέιν, αρέσουν και τα αστυνομικά μυθιστορήματα ο συνδυασμός μοιάζει ακαταμάχητος. Το βιβλίο θα το διαβάσω σύντομα αφού δε μπόρεσα να αντισταθώ και είναι καθ’οδόν.

4 σχόλια:

  1. Tα μάθατε τα νέα; Το βιβλίο αυτό θα γυριστεί σε ταινία. Ναι μάλιστα καλά διαβάζετε. Ως Ντάρσι θα είναι ο αγαπητός από την αγγλική σειρά Downton Abbey Dan Stevens. Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα θα βρείτε στη διεύθυνση http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/downton-abbey-star-dan-stevens-1680347

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξερω λιγο ξενερωμα θεωρω μια συνεχεια.....ειδομεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα δεν μου αρέσουν οι συνέχειες και συνήθως "θυμώνω" με όλους όσους γράφουν κάτι που είναι βασισμένο σε μια οστενική ιστορία .Όμως το συγκεκριμένο δεν ξέρω μου έκανε το κλικ :P Μάλλον επειδή είμαι λάτρης της αστυνομικής λογοτεχνίας δεν ξέρω ..

      Διαγραφή
  3. Μη με κυττάτε εμένα, δεν τον σκότωσα εγώ το Γουίκαμ...ενώ τη Λύντια θα την σκότωνα ευχαρίστως !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...