Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Downton Abbey

Downton Abbey...Μια πολυβραβευμένη σειρά βρετανικής παραγωγής που όποιος δεν την είδε ακόμα να το κάνει αμέσως :P
Όταν ακούω σειρά εποχής -βρετανικής παράγωγης είμαι σχεδόν σίγουρη πως η σειρά θα αξίζει αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς υπερβολή θεωρώ πως το Downton Abbey έχει αγγίξει την τελειότητα από όλες τις απόψεις .
Είμαι σειράκιας και προτιμώ τις σειρές από τις ταινίες γιατί μπορείς να μείνεις πολύ περισσότερο στον "κόσμο" που σου αρέσει. (γι΄αυτό αγαπώ και το διάβασμα ) Στη συγκεκριμένη περίπτωση σε κάθε επεισόδιο ξεχνούσα τον κόσμο και έμπαινα τόσο βαθιά στην υπόθεση που ήταν λες και ήμουν κι εγώ στο Αββαείο με κάποιο τρόπο .
Έχω πει πως αν κάτι αξίζει και πιστεύω πως θα σας ενδιαφέρει θα το ανεβάζω κι ας μην έχει να κάνει με την Όστεν έτσι λοιπόν σε αυτό το άρθρο θα σας "ξεναγήσω" στο Downton Abbey .Μόνο προσοχή : όσοι δεν το έχετε δει και αποφασίσετε να το κάνετε η σειρά είναι πολύ εθιστική :P 
Όσο διαβάζετε το άρθρο  προτείνω να ακούτε την καταπληκτική μουσική της σειράς για να μπείτε στο κλίμα , εγώ όσο έγραφα αυτό έκανα .(ακούστε τη μουσική εδώ )

Δημιουργός της σειράς ο Julian Fellowes (σ' ευχαριστούμε κύριε Julian )


Η σειρά ξεκινάει με τη βύθιση του Τιτανικού , το πρωί που μαθεύτηκαν τα άσχημα νέα η ζωή της οικογένειας Γράνθαμ αλλάζει εντελώς αφού ο συγγενής και κληρονόμος της περιούσιας τους πεθαίνει . Ο Λόρδος και η Λαίδη Γκράνθαμ έχουν κόρες και δεν μπορούν να τους αφήσουν την περιουσία τους (κάτι που το έχουμε συναντήσει και στα έργα της Όστεν ) έτσι όλα αλλάζουν αφού ο κληρονόμος θα παντρευόταν μια από τις τρεις κόρες κι έτσι η περιουσία θα έμενε στην οικογένεια . Η κληρονομιά περνάει στον επόμενο αρσενικό και κοντινότερο συγγενή , εκείνος είναι ένας απλός δικηγόρος και η ζωή του αλλάζει ριζικά ενώ εκείνος προσπαθεί να προσαρμοστεί και ταυτόχρονα να συνεχίσει να ζει την απλή ζωή του . Στη σειρά αυτή δεν βλέπουμε μόνο τη ζωή των ευγενών αλλά και του υπηρετικού προσωπικού και καταλαβαίνουμε όλες τις ταξικές διαφορές αλλά και τα προβλήματα της εποχής .
Η περίληψη δεν είναι τίποτα μπροστά σε όλα αυτά που πρόκειται να δείτε όμως δεν θέλω να πω τίποτε άλλο και να σας το χαλάσω .
Πρόκειται για μια φοβερή παραγωγή , καταπληκτικό σενάριο , κορυφαίοι ηθοποιοί με απίστευτες ερμηνείες , πραγματικά νιώθω πως ότι και να πω είναι λίγο .
Μια σειρά που θα σας κάνει να κλάψετε , να γελάσετε , να ευχηθείτε με ένα μαγικό τρόπο να βρεθείτε εκεί και σίγουρα να κολλήσετε και να δείτε τα επεισόδια πολλές φορές . 
Η ζωή των ευγενών της Αγγλίας έτσι όπως μας τη δείχνουν εδώ είναι πολλές φορές ζηλευτή , τα δείπνα , τα φορέματα , το Αββαείο , η προφορά τους και πολλά άλλα .
Τα επεισόδια κάθε σεζόν είναι σχετικά λίγα αλλά είναι μεγάλα σε διάρκεια όπότε κάτι είναι και αυτό .Σε λίγο περιμένουμε να αρχίσει η τέταρτη σεζόν και όπως έκανα και πέρυσι στην αναμονή της τρίτης επανάληψη έτσι λέω να κάνω και τώρα . (πώρωση σας λέω :P )

Και το τρέιλερ της πρώτης σεζόν 

Οι ηθοποιοί είναι όλοι ένας κι ένας , μεταξύ τους η αγαπημένη μου Maggie Smith .Βέβαια μερικούς τους γνώρισα μέσα από τη σειρά καλύτερα και τους αγάπησα όπως τον Hugh Bonneville, τον Dan Stevens και άλλους .Αγαπημένοι μου χαρακτήρες ο Μπέιτς , η Άννα , η (γιαγιά ) Λαίδη Γκράνθαμ και η Λαίδη Σίμπιλ . Πολλούς αγαπώ απλά αυτούς λιγάκι παραπάνω .
Ακολουθεί μια λίσταμε τους ηθοποιούς και τους ρόλους που έχουν :

 • Brendan Coyle - John Bates
• Dan Stevens - Matthew Crawley
• Elizabeth McGovern - Cora, Countess of Grantham
• Hugh Bonneville - Robert, Earl of Grantham
• Jessica Brown Findlay - Lady Sybil Crawley
• Jim Carter - Mr Charles Carson
• Joanne Frogatt - Anna
• Laura Carmichael - Lady Edith Crawley
• Lesley Nicol - Mrs Patmore
• Maggie Smith - Violet, Dowager Countess of Grantham
• Michelle Dockery - Lady Mary Crawley
• Penelope Wilton - Mrs Isobel Crawley
• Phyllis Logan - Mrs Elsie Hughes
• Rob James Collier - Thomas
• Rose Leslie - Gwen
• Siobhan Finneran - Sarah O’Brien
• Sophie McShera - Daisy
• Thomas Howes - William


Πέρυσι τον Οκτώβρη η σειρά παίχτηκε στη Νετ, δεν μπορώ να πω ,μπράβο που πέρυσι η κρατική τηλεόραση επένδυσε σε πολλές σειρές Βρετανικής παραγωγής όμως στο πρώτο επεισόδιο έκοψαν μια σημαντική σκηνή  και αυτό είναι κάτι που το θεωρώ απαράδεχτο .Θα το πω κι ας είναι σπόιλερ για να ξέρετε τι κάνει η ελληνική τηλεόραση στις μέρες μας . Αυτό που θα σας πω είναι μικρό σπόιλερ και αποκαλύπτετε στο πρώτο επεισόδιο οπότε δεν πειράζει και πολύ :P (παρόλα αυτά όποιος δεν θέλει ας μη συνεχίσει την ανάγνωση )
Ένας από τους υπηρέτες είναι ομοφυλόφιλος και στο πρώτο επεισόδιο η σειρά έχει ένα ομοφυλοφιλικό φιλί , η σκηνή λογοκρίθηκε και θεώρησαν λογικό πως έπρεπε στις 22 : 00 με το σήμα ακαταλληλότητας παρακαλώ να κόψει τη συγκεκριμένη σκηνή.Δεν το δέχομαι , στο κόσμο του 2013 και σε μια τηλεόραση όπου δείχνει μόνο σκουπίδια να κόβουν μια τέτοια σκηνή και γιατί ;Γιατί κάνουμε σαν χώρα σε τέτοια θέματα ένα βήμα μπροστά και δέκα πίσω ;
Συγνώμη για τον εκνευρισμό μου απλά το θεωρώ εντελώς απαράδεχτο , χώρια που το ότι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας της σειράς είναι ομοφυλόφιλος είναι σημαντικό για τη συνέχεια της σειράς και πρέπει ο θεατής να το ξέρει .
Ουφ τα είπα και ξελάφρωσα :P

Όσοι αγαπάτε το British Period Drama δείτε το και δεν θα χάσετε να είστε σίγουροι .
Λοιπόν ελπίζω να σας άνοιξα την όρεξη εσάς που δεν το είδατε και εσάς που το αγαπάτε όπως κι εγώ να σας έκανα να θέλετε να δείτε τα επεισόδια ξανά .
Μέχρι να αρχίσει η τέταρτη σεζόν ας κάνουμε μια επανάληψη και ....


3 σχόλια:

  1. Χτύπησες φλέβα, Ιφιγένειά μου !
    Καθε Δευτέρα τον περασμένο χειμώνα κατέβαζα τηλέφωνα, δεν απαντούσα σε κουδούνια και γενικά ήμουν σε φάση "Μην ενοχλείτε, πίνω τσάι με τη Λαίδη Βάιολετ" !
    Υπέροχη σειρά, υπέροχες ερμηνείες και πάνω απ'όλα ανυπέρβλητη αναπαράσταση εποχής όπως πάντα στις Βρετανικές σειρές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι σοβαρά η καλύτερη κατά τη γνώμη μου σειρά που έχω δει ποτέ. Σε βάζει τόσο έντονα στο κλίμα, νιώθεις πως ζεις κι εσύ στο αββαείο. Αγαπώ ιδιαιτέρως την Maggie Smith και ήταν κι ένας από τους λόγους που την ξεκίνησα. Με αυτή τη σειρά έχω νιώσει τόσο έντονα συναισθήματα που δεν το περίμενα. Ένα 10 με τόνο από μένα, ελπίζω να συνεχίσει έτσι δυναμικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την κατέβασα από το internet πέρυσι και είδα και τις 3 σαιζόν μαζεμένες σε λιγότερο από μια εδβομάδα.
    Καταλάβατε τι πόρωση έπαθα!!!
    Ανυπομονώ για την 4η σαιζόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...