Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Κι αν ο κύριος Ντάρσυ βουτούσε στη λίμνη... γυμνός;

Ο σεναριογράφος Andrew Davies αποκάλυψε πως η διάσημη σκηνή με το "βρεγμένο πουκάμισο" στην μεταφορά του BBC αρχικά είχε σκοπό να μας δείξει τον Colin Firth εντελώς γυμνό!
Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες στιγμές στην ιστορία της τηλεόρασης, που τη θυμούνται γενιές γυναικών για τον υπέροχο και πολλά υποσχόμενο πρωταγωνιστή της.

Αλλά απ' ότι φαίνεται, η σκηνή του Κόλιν Φερθ με το "βρεγμένο πουκάμισο" στην Περηφάνια και Προκατάληψη, θα μπορούσε να εξελιχθεί εντυπωσιακά διαφορετική, αφού ο σεναριογράφος Andrew Davies ομολογεί πως αρχικά επρόκειτο να τον δείχνει εντελώς γυμνό.
Ο Davies, που διασκεύασε το μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν για το BBC, αποκάλυψε πως ήθελε τον κύριο Ντάρσυ του σαν "φυσικό άντρα" και υπονόησε πως τα σχέδιά του ματαιώθηκαν εξαιτίας της "αγωνίας του Κόλιν Φερθ για τα ψωμάκια του".

Μιλώντας στο Cheltenham Literature Festival, είπε στο κοινό "Η σκηνή με το βρεγμένο πουκάμισο, επρόκειτο να δείχνει τον ηθοποιό εντελώς γυμνό από μπροστά, αφού έτσι έκαναν μπάνιο εκείνες τις μέρες οι άντρες."

Η σκηνή, που αναφέρεται κάμποσες φορές στο "Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς", τελικά έδειξε τον Φερθ να βγαίνει από τη λίμνη με το βρεγμένο του πουκάμισο, προτού πέσει πάνω στην Ελίζαμπεθ Μπένετ.

"Δεν ήταν απλά για να δελεάσουμε το κοινό", είπε ο Davies όταν τον ρώτησαν γιατί το έγραψε. "Είχε σχέση με την φύση και την κουλτούρα. Είμαι της εντύπωσης πως ο Ντάρσυ είναι ένας φυσικός άντρας που όμως περνούσε όλη του την ώρα δέσμιος στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, είχε περάσει βδομάδες και μήνες στο Λονδίνο προσπαθώντας να είναι ευγενικός με όλον εκείνο τον καθωσπρέπει κόσμο, κι ετοιμαζόταν να φιλοξενήσει στο σπίτι του τον ίδιο καθωσπρέπει κόσμο. Είχε μερικές ώρες, κατά τις οποίες ήταν ευτυχώς ολομόναχος, αυτός και ο εαυτός του. Είναι μια ζεστή μέρα, φτάνει στη λίμνη, δεν υπάρχει κανείς εκεί γύρω να τον σταματήσει, όλη η περιοχή είναι στη δικαιοδοσία του. Σκέφτηκα πως θα έβγαζε όλα του τα ρούχα, θα βουτούσε στο νερό, και θα γινόταν ένα πλάσμα ή ένα ζώο έστω για μια φορά."

Όταν τον ρώτησαν γιατί η πρωτότυπη ιδέα του σεναρίου του δεν τα κατάφερε να φτάσει στην οθόνη της σειράς του '95, παραδέχτηκε πως δεν γνώριζε τον λόγο.

"Ίσως να υπήρχε η εντύπωση πως θα του έπαιρνε πολύ ώρα να ξεντυθεί, παρόλο που θα μπορούσαν πάντα να κόψουν το κομμάτι από τη στιγμή που στέκεται στην όχθη ως εκεί που βουτάει γυμνός. Ή μπορεί να έφταιγε η αγωνία του Κόλιν για τα ψωμάκια του ή κάτι τέτοιο. Τέλος πάντων, βούτηξε με το πουκάμισο."

Ο Davies λέει πως επίτηδες έγραψε το σενάριο έτσι, για να δείξει πως ο χαρακτήρας είχε "και το σώμα, όχι μόνο το μυαλό, την ευστροφία και την ειρωνεία."

Προσθέτει πως είχε σκοπό να κάνει μια σκηνή "κοινωνικής ντροπής", δείχνοντας την αμηχανία ανάμεσα στον Ντάρσυ και την Ελίζαμπεθ.

"Τελικά φαίνεται πως επηρέασε τις γυναίκες με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο", είπε. "Και ποιος είμαι εγώ για να παραπονεθώ;"

(αναρωτιέμαι πώς θα έφτιαχναν αυτό το τρομακτικό
άγαλμα αν τελικά η σκηνή γυριζόταν γυμνή!!)

5 σχόλια:

  1. Ντροπή σας! Τι είναι αυτά που μου κάνετε????????!!!!!!!!! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχει ψωμακια ο Colin?????? :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φιγούρα του Κόλιν Φερθ είναι σε γενικές γραμμές ψηλόλιγνη και ειδικά στα νιάτα του δεν είχε ίχνος περιττών κιλών. Υποψιάζομαι ότι οι ενστάσεις του είχαν να κάνουν με μια γενικότερη comme il faut στάση που τον χαρακτηρίζει....
    Απ'την άλλη η ίδια η Τζέην Ώστην θα στριφογυρνούσε στον τάφο της αν γυριζόταν αυτή η σκηνή....!
    Νομίζω πως έτσι όπως γυρίστηκε τελικά ήταν το καλύτερο και το πιο πιστό στην εποχή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ θεωρώ πως ένας τέτοιος άντρας τι γυμνός τι ημίγυμνος την ίδια αίσθηση κάνει!!! και στο "A single man" που είδαμε το...από πίσω του ολόγυμνο (αν δεν ήταν κασκαντέρ δηλαδή, δε γνωρίζω) την ίδια εντύπωση θα μου έκανε με το να φορούσε ράσα! τόσο μοναδικός.. αχ Κόλιν♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως πραγματικά έμεινε στην ιστορία κι ας ήταν ντυμένος , πιστεύω καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα .Όχι ότι θα με χαλούσε ο γυμνός Κόλιν φυσικά :P αλλά νομίζω προτιμώ το βρεγμένο πουκάμισο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...