Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Εσύ το ήξερες; Νο 3


Ήξερες ότι...
Emma Thompson και Greg Wise στην ταινία Λογική και Ευαισθησία
Η Emma Thompson , που την απολαύσαμε στη Λογική και Ευαισθησία ως Έλινορ , και ο Greg Wise που τον απολαύσαμε στην ίδια ταινία στο ρόλο του Γουίλομπι , είναι ζευγάρι .Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας , ερωτεύθηκαν και σήμερα ζουν μαζί ευτυχισμένοι και έχουν δύο παιδιά .
Emma Thompson και Greg Wise

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Jane Austen's Harry Potter

Δεν μπόρεσα να βρω άλλο τίτλο γι' αυτό το άρθρο κι έτσι χρησιμοποίησα αυτό που γράφει η φωτογραφία.Ίσως να μην καταλάβατε ακόμα το θέμα αυτού του άρθρου και τι κοινά μπορεί να έχει η Τζέιν Όστεν με τον Χάρι Πότερ.Εκτός από οστενοκολλημένη είμαι και χαριποτεροκολλημένη κι έτσι δεν μπορεσα να προσπεράσω την παρακάτω φωτογραφία :

Πολλοί ηθοποιοί που τους έχουμε δει σε κάποια οστενική ταινία έπαιζαν και σε ταινίες Χάρι Πότερ.Και όπως βλέπετε δεν είναι μόνο δυο-τρεις αλλά δώδεκα και οι περισσότεροι αγαπημένοι.
Άλλο που δεν ήθελα κι εγώ να συνδυάσω Χάρι Πότερ και Τζέιν Όστεν μαζί σε ένα άρθρο :P

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Διαβάζοντας την Περηφάνια και Προκατάληψη (μέρος 8ο )

Η ομαδική ανάγνωση της Περηφάνιας και Προκατάληψης έφτασε στο τέλος της και αυτός δυστυχώς είναι ο τελευταίος σχολιασμός μας .Αυτή την εβδομάδα (12-18 Αυγούστου) διαβάσαμε τα κεφάλαια 51-61 .Η ιστορία μας τελείωσε και είμαι σίγουρη πως κανείς δεν ήθελε κατά βάθος να τελειώσει το βιβλίο . Η Όστεν είναι εθιστική και ειδικά ο κόσμος της Περηφάνιας και Προκατάληψης είναι ένας κόσμος που όσες φορές τον επισκέπτεσαι , είτε από την οθόνη ,είτε από τις σελίδες του βιβλίου , δεν θέλεις εύκολα να τον αφήσεις .Απόλαυσα την ανάγνωση του βιβλίου για ακόμη μια φορά και η συνανάγνωση μας μου άρεσε πολύ . :)

Μια μικρή περίληψη : 
Το ζεύγος Γουίκαμ έκανε την εμφάνιση του στο Λόγκμπουρν  και όπως ήταν αναμενόμενο το μόνο άτομο που χάρηκε με αυτή την επίσκεψη ήταν η Λύντια .Η Λίζυ έμαθε "καταλάθος" από την Λύντια ότι ο κύριος Ντάρσυ βοήθησε για να γίνει αυτός ο γάμος και ζητώντας ενημέρωση από τη θεία της έμαθε αναλυτικά τι είχε κάνει εκείνος και πως ουσιαστικά ήταν ευεργέτης για την οικογένεια της . Ο κύριος Μπίγκλεϋ με τον κύριο Νταρσυ έκαναν και αυτοί την εμφάνιση τους και το Λόγκμπουρν δεν έμεινε στιγμή χωρίς επισκέπτη .  Έγινε επιτέλους αυτό που όλοι μας περιμέναμε (κάτι από όλα αυτά που περιμέναμε δηλαδή) και ο Τσάρλς έκανε πρόταση στην Τζέιν . ❤ Η οικογένεια Μπέννετ ζούσε στιγμές ευτυχίας , το ίδιο και η Ελίζαμπεθ μέχρι που η επίσκεψη της Λαίδης Κάθριν τα άλλαξε όλα .Ουσιαστικά της είπε πως είναι αντίθετη στο να παντρευτεί εκείνη με τον κύριο Ντάρσυ , λογομάχησαν αρκετά μεταξύ τους και χώρισαν με το χειρότερο τρόπο . Αυτό είχε θετικά αποτελέσματα για το αγαπημένο μας ζευγάρι και επιτέλους , αφού είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε πως ποτέ δεν θα συμβεί , εξομολογήθηκαν και οι δύο τον έρωτα τους και η ιστορία μας είχε υπέροχο τέλος .❤❤❤

Και μερικά δικά μου σχόλια :

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Διαβάζοντας την Περηφάνια και Προκατάληψη (μέρος 7ο)


Την πέμπτη βδομάδα της ομαδικής μας ανάγνωσης, διαβάσαμε τα κεφάλαια 41-50 που είχαν απ' όλα μέσα: έρωτες, ανατροπές, κρίσεις, αγωνία και λίγο γέλιο. Ας ξεκινήσουμε όμως...

Η Περίληψη

Στα ομολογουμένως μεγαλα κεφάλαια αυτής της εβδομάδας, έχουμε τόσες πολλές εξελίξεις που δεν ξέραμε από πού μας ερχόταν! Ξεκινώντας από την αναχώρηση της Λύντια για το Μπράιτον που δεν μας πολυαπασχόλησε εκείνη τη δεδομένη στιγμή, ταξιδέψαμε μαζί με τη Λίζι και τους Γκάρντινερ στο Πέμπερλυ, όπου η Ελίζαμπεθ έπαθε την πλακα της ζωής της βλέποντας αυτό το μεγαλείο με τα δασάκια και τις λίμνες και το σπίτι και τα πάντα. Κι από πάνω είχαμε και την οικονόμο του κυρίου Ντάρσυ που του έπλαθε τέτοιο εγκώμιο που θα ζήλευε και ο πιο περιζήτητος γαμπρός! Δεν ήθελε πολύ λοιπόν, η Λίζι μας για να αρχίσει να βλέπει με εντελώς άλλα μάτια τον άντρα στον οποίον έριξε την τελευταία της χυλόπιτα. Για να δώσει ακόμη περισσότερο σασπένς στην ιστορία, η Όστεν μας κουβάλησε τον ίδιο τον κύριο Ντάρσυ στο Πέμπερλυ μια μέρα νωρίτερα, κι έτσι οι δυο τους για άλλη μια φορά κατέλειξαν να κάνουν παρέα. Όλα κυλούσαν ήρεμα και όμορφα, με την Ελίζαμπεθ να ερωτεύεται σιγά σιγά, όταν ήρθε το γράμμα από το σπίτι, που την πληροφορούσε για τα χειρότερα νέα που είχε ακούσει στη ζωή της: Η Λύντια κλέφτηκε με τον Γουίκαμ! Η μεγάλη τους οικογενειακή κρίση διαδώθηκε σε όλο τον γνωστό τους κόσμο, η αγωνία τους χτύπησε κόκκινο, όταν ξαφνικά, όπως ακριβώς ξεκίνησε, η κρίση έλαβε τέλος. Ο Γουίκαμ που δεν είχε σκοπό να παντρευτεί τη Λύντια τελικά το αποφάσισε για ένα εξευτελιστικό ποσόν. Και κάπου εκεί τα κεφάλαιά μας τελειώνουν, με την Ελίζαμπεθ να συνειδητοποιεί τα θερμά συναισθήματά της για τον κύριο Ντάρσυ, που όμως δεν βλέπει να υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση μετά από αυτό το άλλου επιπέδου ρεζιλίκι να είναι ακόμη ερωτευμένος μαζί της.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Η θεραπευτική αξία των βιβλίων της Τζέιν Όστεν


Τις περισσότερς φορές που μου ζητούσαν να περιγράψω τα βιβλία της Τζέιν χρησιμοποιούσα μια λέξη: "βάλσαμο". Τίποτα καλύτερο για να σε ξεκουράσει μια δύσκολη μέρα. Αυτός είναι και ο λόγος που δε μου φάνηκε παράξενο όταν διάβασα πως στον Α παγκόσμιο πόλεμο, τα "συνταγογραφούσαν" σε στρατιώτες που υπέφεραν απο μετατραυματικό στρες μια και είχαν ηρεμιστική δράση. Όπως εξηγεί στο άρθρο η ερευνήτρια Πώλα Μπερν, " τα βιβλία της έδιναν στους βετεράνους μία αίσθηση ασφάλειας, μία αίσθηση που μπορεί να χρησιμεύσει και σήμερα στους αναγνώστες των έργων της, καθώς ζούμε σε έναν «τρελό» κόσμο, αντίθετα με τον κόσμο της Τζέιν Όστεν, όπου «όλοι γνωρίζουν τη θέση τους», όπως επισημαίνει.«Ζούμε σε έναν τρελό κόσμο. Νομίζω ότι στο έργο της Όστεν βρίσκουμε πράγματι μεγάλη ανακούφιση και δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι κακό σε αυτό», τονίζει η ίδια.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Διαβάζοντας την Περηφάνια και Προκατάληψη (μέρος 6ο)

Η τέταρτη εβδομάδα της ομαδικής μας ανάγνωσης έφτασε στο τέλος της , διαβάσαμε τα κεφάλαια 31-40 που ήταν γεμάτα ανατροπές και ήρθε επιτέλους η μέρα του σχολιασμού .Είμαι σίγουρη πως έχουμε πολλά να πούμε .


Μια μικρή περίληψη:
Δεν νομίζω να έχει κανείς παράπονο ;Συνεχώς στην ιστορία μας μπαίνει και κάποιος καινούργιος χαρακτήρας και συμβαίνουν φοβερές ανατροπές .
Την εμφάνιση του στο Ρόζινκγς Παρκ έκανε ο κύριος Ντάρσυ μαζί με τον συνταγματάρχη Φιτζγουίλιαμ και έκαναν τις βαρετές μέρες στο Χάνσφορντ να φαίνονται λιγάκι πιο ενδιαφέρουσες για την καλή μας Ελίζαμπεθ .Οι μέρες τους εκεί κυλάνε ήρεμα , στο "φτωχικό της Λαίδης Κάθριν , με περιπάτους και με τον κύριο Κόλλινς να τους πρήζει όλους :P
Και ενώ τίποτα δεν φαίνεται πως μπορεί να χαλάσει αυτή την ηρεμία ο συνταγματάρχης αποκαλύπτει στη Λίζυ ότι ουσιαστικά  ο Ντάρσυ  απομάκρυνε τον φίλο του Τσάρλς από την αδελφή της και παθαίνει μεγάλο σοκ . Δεν άντεχε άλλη μια επίσκεψη στο Ρόζινγκς  και δεν ήθελε να δει τον κύριο Ντάρσυ έτσι δεν ακολούθησε την παρέα της κάνοντας την αδιάθετη .Ο καλός μας κύριος Ντάρσυ την επισκέφτηκε για να δει πως είναι και εκεί που κανείς δεν το περίμενε της έκανε πρόταση γάμου όχι και με πολύ όμορφο τρόπο .Εκείνη αρνείται και τον κατηγορεί για τον άσχημο τρόπο του και φυσικά για τις συμφορές του Γουίκαμ και για την απομάκρυνση του Τσάρλς απο την Τζέιν .Εκείνος τα χάνει και φεύγει αλλά την επομένη της δίνει ένα τεράστιο γράμμα που ανατρέπει ότι πιστεύαμε ως τώρα για τον Γουίκαμ αλλά και για τον καημένο τον κ.Ντάρσυ .Η Λίζυ επιστρέφει στο σπίτι της όπου δεν έχει αλλάξει τίποτα , οι αδελφές της ασχολούνται ακόμα με τους στρατιωτικούς  και θέλουν να τους ακολουθήσουν ως το Μπράιτον . Η Λίζι μαθαίνει πως ο Γουίκαμ χώρισε απο την δεσποινίδα Κίνγκ και ανακουφίζετε που η η καημένη γλύτωσε απο τον προικοθήρα .Λέει τα πάντα στην Τζέιν , για την πρόταση του Ντάρσυ , για τον υποκριτή Γουίκαμ αλλά της κρύβει όσα έμαθε για τον κύριο Μπίγκλεϋ....

Και μερικά δικά μου σχόλια:
 (Προσοχή στα σχόλια να μην αποκαλύψουμε κάτι για την συνέχεια της ιστορίας μας αλλά να σχολιάσουμε μόνο ότι έγινε ως το κεφάλαιο 40 για να μη το χαλάσουμε σε όσους το διαβάζουν πρώτη φορά ) 

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Το δαχτυλίδι της Τζέιν Όστεν σε δημοπρασία


Η νικήτρια του American Idol, Kelly Clarkson (αυτή) αγόρασε το χρυσό και τυρκουάζ δαχτυλίδι για πάνω από 150.000 αγγλικές λίρες σε δημοπρασία, αλλά τώρα αναζητείται ένας νέος αγοραστής, καθώς δεν επιτράπηκε στην Αμερικανίδα τραγουδίστρια να πάρει το δαχτυλίδι που κάποτε ανήκε στην συγγραφέα της "Περηφάνιας και Προκατάληψης", Τζέιν Όστεν, έξω από τη Μεγάλη Βρετανία.

Το δαχτυλίδι είναι ένα από τα μόλις τρία κοσμήματα που λέγεται πως ανήκαν στη συγγραφέα του 19ου αιώνα, τα οποία είχαν περάσει στην αδερφή της Κασσάνδρα κι από εκεί στους απογόνους της προτού πωληθούν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...