Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τι έγινε στις δύο συναντήσεις του ελληνικού φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν ;

Για διάφορους λόγους άργησα πολύ να κάνω αυτό το άρθρο , όμως κάλιο αργά παρά ποτέ δεν λένε ;Στο άρθρο που ακολουθεί θα μάθετε λεπτομέρειες για τις συναντήσεις μας , θα δείτε φωτογραφίες και στο τέλος θα σας πω και μια ιδέα που έχουμε για επόμενη συνάντηση .

Θα με συγχωρήσετε όμως περισσότερες λεπτομέρειες γνωρίζω για τη συνάντηση της Θεσσαλονίκης καθώς εκεί βρισκόμουν . Για της Αθήνας έμαθα κάποια πράγματα απο την Μαργαρίτα που ήταν κάπως σαν... υπεύθυνη για την συνάντηση εκεί .

29 Μαρτίου , απόγευμα Σαββάτου , πολλές οστενοκολλημένες βγήκαν απο το σπίτι τους με σκοπό να πιουν ένα φλυτζάνι τσάι  και να συζητήσουν για μια συγγραφέα που αγαπούν πολύ .
Ξεκίνησα λοιπόν κι εγώ απο το σπίτι μου να πάω στο Πρώτο Πάτωμα ( Τσιμισκή 97, Θεσσαλονίκη) αγκαλιά με την Περηφάνια και Προκατάληψη απο τις εκδόσεις Μίνωας και με ένα μεγάλο άσπρο  χαρτόνι , που θα καταλάβετε αργότερα γιατί το είχα μαζί μου.

Φωτογραφία απο τη συνάντηση .

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Μάνσφιλντ Παρκ

Το Μάνσφιλντ Παρκ απο εκδόσεις "Σμίλη"
Όπως είπαμε σε προηγούμενο άρθρο, το Μάνσφιλντ Παρκ φέτος κλείνει 200 χρόνια .Εμείς θα το τιμήσουμε  αυτό το μήνα με μια παρουσίαση του βιβλίου και μια παρουσίαση δύο ταινιών που είναι βασισμένες σε αυτό .

Το Μάνσφιλντ γράφτηκε μεταξύ του 1811-1813 και το 1814 εκδόθηκε για πρώτη φορά .Για τους περισσότερους είναι απο τα πιο ώριμα έργα της Όστεν και πιστεύω αυτό είναι φανερό απο τις πρώτες σελίδες που το διαβάζει κανείς .

Απο το οπισθόφυλλο του βιβλίου (εκδόσεις Σμίλη) :  "Το μυθιστόρημα αυτό, ένα από τα πρώτα μεγάλα έργα της ώριμης ΄Ωστεν, προαναγγέλλει με εκπληκτική διορατικότητα, και όσο κανένα άλλο βιβλίο της, τις μεταγενέστερες εξελίξεις στο μυθιστόρημα και την κουλτούρα του 19ου αιώνα. Χρησιμοποιώντας μόνο λίγες οικογένειες και μια γειτονιά, ανατέμνει αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε, με τα λόγια της Φάνης, «γνώμονα και νόμο της ζωής τους», υπερβαίνοντας έτσι κατά πολύ τα όρια της γειτονιάς - φτάνοντας στις Δυτικές Ινδίες, το δουλεμπόριο, τους ναπολεόντειους πολέμους. Δεν συνιστά απλώς μελέτη μιας οικογένειας αλλά μελέτη του θεσμού της οικογένειας, μελέτη των κανόνων και των σχέσεων που καθιστούν την οικογένεια διαχρονική οντότητα. Το «Μάνσφηλντ Παρκ», όπως και το σύγχρονό του γοτθικό μυθιστόρημα, με το οποίο ελάχιστα μοιάζει, γοητεύεται από τη φύση και το κύρος της οικογένειας, από τις περίεργες στρεβλώσεις και την θεσμοθετημένη τυραννία που επιβάλλει στα μέλη της, και ιδιαίτερα στις γυναίκες."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...