Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στο Πέμπερλυ

Όχι δεν το διάβασα και δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω βιβλίο και μάλιστα στα Αγγλικά που έχει Οστενικό θέμα όμως δεν είναι γραμμένο από την αγαπημένη μου Τζέιν. Όμως Χριστούγεννα έχουμε και είπα να μοιραστώ μαζί σας την ανακάλυψη μου για ένα απο τα πολλά βιβλία που έχουν γραφτεί από άλλους συγγραφείς με κύριο θέμα κάποιο βιβλίο της Όστεν. (αν και ομολογώ η υπόθεση μου κίνησε την περιέργεια )
Το βιβλίο λέγεται "Christmas at Pemberley" (Χριστούγεννα στο Πέμπερλυ) και δεν σας κρύβω πως η υπόθεση έχει κάποιο ενδιαφέρον και ίσως και λίγο πλάκα!!!



Ο Ντάρσυ προσκαλεί στο σπίτι του τους Μπένετ και τους Μπίγκλεϋ για να περάσουν όλοι μαζί τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων . Όμως όσο ο Ντάρσυ και η Ελίζαμπεθ ταξίδευαν στο κτήμα τους για να δουν τους ενοίκους τους ένα στρώμα ομίχλης κάλυψε τη γύρω περιοχή .Οι Ντάρσυ βρήκαν καταφύγιο σε ένα μικρό πανδοχείο ενώ στο Πέμπερλυ κατέφθαναν ξένοι ζητώντας καταφύγιο από την ομίχλη. Χωρίς την ισχυρή παρουσία του αδελφού της , η Τζορτζιάνα Ντάρσυ προσπαθεί απελπισμένα να τα βγάλει πέρα με τον χάος που επικρατεί στο σπίτι ,έξι προσκεκλημένοι καλεσμένοι και έντεκα απρόσκλητοι  επισκέπτες . Διαμάχες, παλιές αντιζηλίες και μυστικά γρήγορα ανεβαίνουν στην επιφάνεια.Η Λαίδη Κάθριν γύρισε στο Πέμπερλυ για εκδίκηση ή συγχώρεση; Θα βρει η Καρολαιν Μπίγκλεϋ την αδελφή ψυχή της; Η Κίτυ Μπένετ και Η Τζορτζιάνα θα βρουν την ευτυχία;;;

Νομίζω πως θα έχει πλάκα και πολύ μυστήριο,μακάρι να ήταν γραμμένο από την ίδια την Όστεν.Πως σας φάνηκε η υπόθεση;;Θα το διαβάζατε ποτέ;;;

4 σχόλια:

  1. Θα το διάβαζα σίγουρα, ειδικά αυτές τις μέρες, μου φαίνεται ταιριαστό ανάγνωσμα δίπλα στα χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Αν η συγγραφέας είναι κοντά στο ύφος της Τζέην πιστεύω πως θα μου άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρον φαίνεται και μπορεί από περιέργεια να το διάβαζα... Αλλά θα προτιμούσα να είναι στα ελληνικά, στα αγγλικά θα βαριόμουν να το προσπαθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα γιατί δεν μας τα μεταφράζουν;;;;;;;; :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εφ'όσον έχω φτάσει να διαβάσω το "Περηφάνεια, Προκατάληψη και Ζομπι" σε στιγμές στέρησης, το "Χριστούγεννα στο Πέμπερλυ" φαίνεται πολύ πιο λογικότερο....αρκεί να το βρώ σε κάποιο βιβλιοπωλείο και να μην πρέπει να το παραγγείλω Ιντερνετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...