Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Διαβάζοντας την Περηφάνια και Προκατάληψη (μέρος 2ο)

Το Οστενικό γεγονός του καλοκαιριού επιτέλους ξεκινάει! Όπως σας είχαμε υποσχεθεί, από σήμερα αρχίζει επίσημα η ομαδική ανάγνωση του διασημότερου βιβλίου της Τζέιν Όστεν, της "Περηφάνιας και Προκατάληψης". 
Μετά από τα δικά σας σχόλια, αποφασίσαμε να ανεβάσουμε την αναγνωστική μας ταχύτητα στα 10 κεφάλαια την εβδομάδα (γιατί αλλιώς θα μας πάρει και ο χειμώνας). Το πρόγραμμά μας αναλυτικά έχει ως εξής:

1η εβδομάδα (8-14 Ιουλίου)
Κεφάλαια 1 έως 10
(σχόλια και παρουσίαση κεφαλαίων 1-10 εδώ

2η εβδομάδα (15-21 Ιουλίου)
Κεφάλαια 11 έως 20
(σχόλια και παρουσίαση κεφαλαίων 11-20 εδώ )

3η εβδομάδα (22-28 Ιουλίου)
Κεφάλαια 21 έως 30
 (σχόλια και παρουσίαση κεφαλαίων 21-30 εδώ )

4η εβδομάδα (29 Ιουλίου-4 Αυγούστου)
Κεφάλαια 31 έως 40
(σχόλια και παρουσίαση κεφαλαίων 31-40 εδώ)

5η εβδομάδα (5-11 Αυγούστου)
Κεφάλαια 41 έως 50
(σχόλια και παρουσίαση κεφαλαίων 41-50 εδώ )

6η εβδομάδα (12-18 Αυγούστου)
Κεφάλαια 51 έως 61
(σχόλια και παρουσίαση κεφαλαίων 51-61 εδώ)

Φυσικά η λέσχη ανάγνωσης είναι ανοιχτή, και αν κάποια/ος θέλει να συμμετάσχει αργότερα και μας προλαβαίνει είναι πάντα ευπρόσδεκτη/ος.

Κάθε Κυριακή βράδυ στις 9 θα δημοσιεύεται μια μικρή παρουσίαση εδώ και στα σχόλια από κάτω θα σχολιάζουμε όλες μαζί για το κομμάτι που διαβάσαμε. Τι μας άρεσε, τι δε μας άρεσε, αν ενθουσιαστήκαμε, αν βαρεθήκαμε, ό,τι μας έρχεται τέλος πάντων στο μυαλό (με μέτρο πάντα, μην αρχίσουμε να ανταλλάσσουμε συνταγές μαγειρικής καπνιστής γαλοπούλας με την ευκαιρία του δείπνου στο Νέδερφιλντ!). 

Και για όσες είναι παλιές (!) και ξαναδιαβάζουν το βιβλίο, λίγη προσοχή να μην αποκαλύψουμε κάτι από το παρακάτω στις φίλες μας που το διαβάζουν για πρώτη φορά :)

Καλή ανάγνωση να έχουμε και για οποιοδήποτε σχόλιο, απορία, διαμαρτυρία κλπ ενοχλείστε μας ελεύθερα!

5 σχόλια:

  1. .Πριν λιγο καιρο δανειστηκα απο τη βιβλιοθηκη το συγκεκριμενο βιβλιο αλλα δυστυχως δεν καταφερα να το ολοκληρωσω για ατυχης λογους.Ειμαι πολυ χαρουμενη που βρηκα το site σας και ετσι μπορω να εχω μια σφαιρικη εικονα για το τι γινεται.Λατρευω τον κο Νταρσυ ειδικα οταν αρχιζει και ερωτευεται την Ελιζαμπεθ, καθως βλεπουμε και την αλλη του, γλυκια(κατα τη γνωμη μου)πλευρα του! Η διδα Μπινγκλευ ειναι τοσο....απεριγραπτη γιατι προσπαθει να αλλαξει την καλη γνωμη του κ. Ντερσυ οσον αφορα την Λιζυ και γιατι θεωρω πως τον θελει για τον εαυτο της και δεν μπορει να ανεχτει οτι θελει μια με <>.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς μας ήρθες Ιωάννα .Όταν ολοκληρώσεις το βιβλίο θα χαρούμε να ακούσουμε τη γνώμη σου στα σχόλια αλλά όχι μόνο για την Περηφάνια και Προκατάληψη βέβαια , υπάρχουν πολλά θέματα έτσι κι αλλιώς .
      Ελπίζω να σε βλέπουμε εδώ γύρω . :)

      Διαγραφή
  2. μονο 10 κεφαλαια βρε κοριτσια;;;θα σκασω αμα το αρχισω και δεν το τελειωσω με τη μια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Anna Maria V , η συγκεκριμένη συνανάγνωση έχει γίνει και έχει ολοκληρωθεί πέρυσι το καλοκαίρι . Τώρα θα διαβάσουμε την Έμμα, αν σε ενδιαφέρει ρίξε εδώ μια ματιά => http://janeaustenonly.blogspot.gr/2014/06/blog-post_3.html

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...