Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Εσύ το ήξερες;; Νο 2

Το προηγούμενο "κουτσομπολίστικο" άρθρο μας σας άρεσε πολύ έτσι είπα να συνεχίσω με καινούργιες πληροφορίες σε ένα ακόμη άρθρο .

Ήξερες ότι...

Στη λίμνη Serpentine του Λονδίνου υπάρχει  άγαλμα που απεικονίζει τον Colin Firth στο ρόλο του κυρίου Ντάρσυ σε μια σκηνή που όλες οι οστενοκολλημένες θυμόμαστε πολύ καλά .Τη σκηνή της λίμνης από τη μίνι σειρά του bbc Pride and Prejudice 1995.


Και ποια μπορεί να ξεχάσει τον Κόλιν στο ρόλο του Ντάρσυ να βγαίνει από τη λίμνη με βρεγμένο πουκάμισο το οποίο έχει κολλήσει πάνω του ;Τυχερή Ελίζαμπεθ που έπεσες τυχαία πάνω στον βρεγμένο Ντάρσυ ...!
Το άγαλμα έχει σκοπό τη διαφήμιση ενός βρετανικού καναλιού που είναι αφιερωμένο σε βρετανικά προγράμματα .Θα τοποθετηθεί και σε άλλα σημεία της Αγγλίας και θα καταλήξει στη λίμνη όπου γυρίστηκε αυτή η σκηνή .

Η γνώμη μου;Χμμμ πολύ καλό σαν ιδέα αλλά το γλυπτό το λες και λιγάκι αποτυχημένο και...τρομαχτικό :P Παρόλα αυτά μου αρέσει σαν ιδέα και γενικά σαν οστενοκολλημένη χαίρομαι να βλέπω τέτοια πράγματα .Οπότε ας πούμε ένα μεγάλο μπράβο γιατί η προσπάθεια μετράει .
Θα έφτιαχνα αφιέρωμα ξεχωριστά καθώς είναι ένα σημαντικό οστενικό νέο αλλά υπάρχουν τόσα πολλά στο διαδίκτυο που το θεωρώ περιττό .Ανακάλυψα όμως πολλά πράγματα που έχουν γίνει στον κόσμο σε ένδειξη λατρείας του Ντάρσυ και κάποια στιγμή θα ανέβει ένα σούπερ θέμα. 

Colin Firth στο ρόλο του Ντάρσυ λίγο πριν μπει στη λίμνη


Ήξερες ότι...

Η Tamzin Merchant , που την είδαμε ως Τζορτζιάνα Ντάρσυ στην Περηφάνια και Προκατάληψη το 2005 , είναι ζευγάρι με τον αδελφό της Emilia Fox που την είδαμε και αυτήν στο ρόλο της Τζορτζιάνα στην Περηφάνια και Προκατάληψη το 1995 .(δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το πόσο πολύ μοιάζουν τα δύο αδέλφια ! )
Freddie Fox και Tamzin Merchant
Ήξερες ότι...

Φήμες λένε πως η Rosamund Pike και ο Simon Woods που τους απολαύσαμε στην Περηφάνια και Προκατάληψη του 2005 ως Τζέιν Μπένετ και Τσάρλς Μπίγκλεϋ, ήταν στα αλήθεια ζευγάρι.Η αλήθεια είναι πως πέρα από τη φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω δεν βρήκα κάποια άλλη , (καλά δεν έψαξα και πολύυυ :P ) βέβαια νομίζω πως η φωτογραφία είναι μια απόδειξη.Μου αρέσουν και οι δύο πολύ , μου άρεσαν και στους οστενικούς τους ρόλους και πιστεύω από θέμα εμφάνισης ταιριάζουν σαν ζευγάρι.
Rosamund Pike και Simon Woods
Ήξερες ότι...
Η Anna Chancellor , που την είδαμε να υποδύεται την Κάρολάιν Μπίγκλεϋ στην Περηφάνια και Προκατάληψη του 1995, έχει συγγένεια με την Τζέιν Όστεν.Πολύ μακρινή βέβαια , κάτι σαν προ-προ-προγιαγιά ή κάτι τέτοιο , η ουσία είναι όμως ότι στις φλέβες της κυλάει αίμα οστενικό .Μου άρεσε πάρα πολύ στο ρόλο της Κάρολαίν αλλά δεν θα αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι είχε τα..."κονέ" :P και έπαιξε ένα τέτοιο ρόλο. Όπως και να έχει πιστεύω έβγαλε την καλή μας Τζέιν Όστεν ασπροπρόσωπη και στο ρόλο της ήταν εκπληκτική .Μάλιστα , κάνει την παρουσίαση σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο The real Jane Austen :

Anna Chancellor




3 σχόλια:

  1. Το 1997, προβληθηκε για δεύτερη φορά η σειρα του 1995 στο BBC και έτυχε να ήμουν στην Αγγλία εκείνη την εποχή, Θυμάμαι πόσο μεγάλη δημοσιότητα πήρε το γεγονός. Επανακυκλοφόρησαν οι βιντεοκασέτες με ολόκληρη τη σειρά- τότε τις αγόρασα κι εγώ- και εξώφυλλα επι των εξωφύλλων με τους πρωταγωνιστές. Επικρατούσε, βέβαια, ο Colin Firth. Δε θα ξεχάσω το εξώφυλλο ενός περιοδικού τύπου Τηλεθεατής, με τον Κόλιν ντυμένο Ντάρσυ και την επικεφαλίδα να λέει: He's Back! Θέλω να καταλήξω πως αυτή η σειρά επηρέασε μιαν ολόκληρη χώρα. Ήταν πραγματικά φαινόμενο και, όπως αποδεικνύει και το άγαλμα- αξεπέραστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν φαινόμενο όπως και η ίδια η Τζέιν είναι φαινόμενο ακόμα και σήμερα , 200 χρόνια μετά υπάρχουν τόσες πολλές ομάδες λατρείας , διαδικτυακές και μη που κάνουν την Τζέιν είδωλο μέχρι και σήμερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομολογώ ότι όταν είδα για πρώτη φορά το άγαλμα του Κόλιν Φερθ σκέφτηκα ότι είναι πολύ κουλό! Άσε που το άγαλμα δεν είναι και τόσο πετυχημένο όπως πολύ σωστά είπες! Και έλεος πια το έχουν παρακάνει με το βρεγμένο πουκάμισο του κυρίου Ντάρσυ! Έχει καταντήσει γραφικό! Και τώρα πρόσφατα φωτογραφήθηκε αλά Ντάρσυ ο Benedict Cumberbatch με κολλημένο πουκάμισο να βγαίνει από μία λίμνη! Αλλά και πάλι είναι μία μνεία σε αυτό το "φαινόμενο της Ώστεν" όπως το χαρακτηρίζεις και εσύ.
    Όσον αφορά τον Simon Woods και τη Rosamund Pike ξέρω ότι είχαν σχέση πριν το Περηφάνια και Προκατάληψη από το κολέγιο στο οποίο ήταν συμφοιτητές και όταν έπαιξαν μαζί σε αυτό είχαν ήδη χωρίσει και μάλιστα αυτός μετά τα έφτιαξε με τον Cristopher Bailey τον ομολογουμένως απίστευτα ταλαντούχο σχεδιαστή του brand Burberry Prorsum όπου σε αυτόν οφείλεται αποκλειστικά η επιτυχία του οίκου τα τελευταία 10+ χρόνια! Και τώρα για του λόγου το αληθές βρήκα ένα άρθρο που λέει πως παντρεύτηκαν κιόλας! http://www.dailymail.co.uk/news/article-2196134/Bond-girls-ex-Simon-Woods-wed-man-.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...