Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Jane Austen's Harry Potter

Δεν μπόρεσα να βρω άλλο τίτλο γι' αυτό το άρθρο κι έτσι χρησιμοποίησα αυτό που γράφει η φωτογραφία.Ίσως να μην καταλάβατε ακόμα το θέμα αυτού του άρθρου και τι κοινά μπορεί να έχει η Τζέιν Όστεν με τον Χάρι Πότερ.Εκτός από οστενοκολλημένη είμαι και χαριποτεροκολλημένη κι έτσι δεν μπορεσα να προσπεράσω την παρακάτω φωτογραφία :

Πολλοί ηθοποιοί που τους έχουμε δει σε κάποια οστενική ταινία έπαιζαν και σε ταινίες Χάρι Πότερ.Και όπως βλέπετε δεν είναι μόνο δυο-τρεις αλλά δώδεκα και οι περισσότεροι αγαπημένοι.
Άλλο που δεν ήθελα κι εγώ να συνδυάσω Χάρι Πότερ και Τζέιν Όστεν μαζί σε ένα άρθρο :P


1.Michael Gambon  Στις ταινίες Χάρι Πότερ υποδύεται τον Albus Dumbledore (από του αγαπημένους μου λογοτεχνικούς χαρακτήρες !!! ) όμως τον έχουμε δει και σαν  Mr. Woodhouse στη μίνι σειρά Έμμα .
Αριστερά ο Michael Gambon στο ρόλο του  Mr. Woodhouse και δεξιά στο ρόλο του Albus Dumbledore
2. Maggie Smith Δεν υπάρχουν λόγια να πω πόσο αγαπώ την συγκεκριμένη ηθοποιό , πραγματικά τη λατρεύω.Στις ταινίες Χάρι Πότερ έχει έναν υπέροχο ρόλο της καθηγήτριας Minerva McGonagall όμως την έχουμε δει και στην ταινία Becoming Jane στο ρόλο της Lady Gresham.(όσες βλέπουμε Downton Abbey βέβαια την έχουμε δει κι εκεί που είναι θεά)
Αριστερά η Maggie Smith στο ρόλο της Lady Gresham και δεξιά στο ρόλο της Minerva McGonagall

3.Robert Hardy Στις ταινίες Χάρι Πότερ ήταν ο υπουργός μαγείας ,Cornelius Fudge όμως τον έχουμε δει στην ταινία Λογική και Ευαισθησία να υποδύεται τον Sir John Middleton.
Αριστερά ο Robert Hardy στο ρόλο του Sir John Middleton και δεξιά στο ρόλο του Cornelius Fudge

4.Elizabeth Spriggs Στις πρώτες ταινίες Χάρι Πότερ είχε το ρόλο της Χοντρής Κυρίας όμως το 2008 δυστυχώς πέθανε κι έτσι τη θέση της σε αυτό το ρόλο πήρε κάποια άλλη ηθοποιός , στην ταινία Λογική και Ευαισθησία είχε τον ρόλο της Mrs. Jennings, για την ακρίβεια με τον Robert Hardy σε αυτή την ταινία είχαν σχέση πεθεράς και γαμπρού και ήταν ξεκαρδιστικοί.

Αριστερά η Elizabeth Spriggs στο ρόλο της  Mrs. Jennings και δεξιά στο ρόλο της Χοντρής Κυρίας

 5.Gemma Jones Όλοι θυμόμαστε τη νοσοκόμα του Χόγκουαρτς Madam Pomfrey όμως ποτέ δεν πήγε το μυαλό μου πως ήταν η συγκεκριμένη ηθοποιός που την είδαμε στη Λογική και Ευαισθησία να υποδύεται την Mrs. Dashwood. (αν θυμάστε παίζει και την μαμά της Μπρίτζετ στο Ημερολόγιο της Μπρίζτετ Τζόουνς)
Αριστερά η Gemma Jones στο ρόλο της  Mrs. Dashwood και δεξιά στο ρόλο της Madam Pomfrey

6. Helen McCrory Στις ταινίες Χάρι Πότερ ήταν η Narcissa Malfoy την έχουμε δει όμως και στην ταινία Becoming Jane στο ρόλο της Mrs. Radcliffe.
Αριστερά η Helen McCrovy στο ρόλο της Mrs.Radcliffe και δεξιά στο ρόλο της Narcissa Malfoy

 7.Alan Rickman Ένας είναι ο Severus Snape και όσοι είναι φανατικοί του Χάρι Πότερ μπορούν να καταλάβουν γιατί το λέω αυτό , οι υπόλοιποι διαβάστε-δείτε ΧΠ αμέσως :P Τον λατρεμένο Alan τον απολαύσαμε-ερωτευτήκαμε και στην ταινία Λογική και Ευαισθησία στον υπέροχο ρόλο του Συνταγματάρχη Brandon. Ο συγκεκριμένος ηθοποιός είναι αγαπημένος και τον αγαπώ όπου και αν τον δω αλλά σε αυτούς τους δύο ρόλους ήταν απίστευτος .
Αριστερά ο Alan Rickman στο ρόλο του Συνταγματάρχη Brandon και δεξιά στο ρόλο του Snape
8.Emma Thompson Στο Χάρι Πότερ τρομάξαμε να τη γνωρίσουμε αφού στο ρόλο της καθηγήτριας Trelawney ήταν αγνώριστη (και εξαιρετική ) .Στη Λογική και Ευαισθησία και τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε αφού έπαιξε υπέροχα την Elinor Dashwood και όπως έχουμε ξαναπεί έγγραψε και το σενάριο .
Αριστερά η Emma Thompson στο ρόλο της Elinor Dashwood και δεξιά στο ρόλο της καθηγήτριας Trelawney
9.Imelda Staunton Ο ρόλος της στις ταινίες Χάρι Πότερ δεν ήταν καθόλου αγαπητός , όλοι οι χαριποτεροκολλημένοι μισούμε την Dolores Umbridge αλλά όλοι οι οστενοκολλημένοι γελάσαμε μαζί της στη Λογική και Ευαισθησία όταν την είδαμε να υποδύεται την Charlotte Jennings Palmer.
Αριστερά η Imelda Staunton στο ρόλο της Charlotte Jennings Palmer και δεξιά στο ρόλο της Dolores Umbridge
10. Julie Walters Η πολυαγαπημένη ( μαμά ) Molly Weasley στο Χάρι Πότερ που τόσες φορές ευχήθηκα να πάω στο Μπάροου και να μου φτιάξει ένα από τα πλούσια πρωινά της ή να μου πλέξει ένα πουλόβερ .Στην ταινία Becoming Jane ήταν και εκεί μαμά και όχι μια οποιαδήποτε αλλά η Mrs. Austen η μαμά της δικής μας Τζέιν Όστεν .
Αριστερά η Julie Walters στο ρόλο της  Mrs. Austen και δεξιά στο ρόλο της Molly Weasley
11.Mark Williams Ο αγαπημένος (μπαμπάς) Arthur Weasley από τα Χάρι Πότερ έπαιξε και τον Sir John Middleton στην μίνι σειρά του bbc Λογική και Ευαισθησία .
Αριστερά ο Mark Williams στο ρόλο του Sir John Middleton και δεξιά στο ρόλο του Arthur Weasley
12.Fiona Shaw Ο ρόλος της Petunia Dursley , της κακιάς θείας του Χάρι Πότερ μόνο αγαπητός δεν ήταν , στην Πειθώ του 1995  την είδαμε να υποδύεται την Mrs. Croft. (και στην Τζέιν Έυρ του Τζεφιρέλυ πάλι κακιά θεία ήταν , η Θεία Reed :P )
Αριστερά η Fiona Shaw στο ρόλο της Mrs.Croft και δεξιά στο ρόλο της Petunia Dursley

Τώρα έχω όρεξη να διαβάσω πάλι Χάρι Πότερ , λίγο το άρθρο , λίγο η φίλη μου η Αλίκη που τα ξαναδιαβάζει και με βάζει σε πειρασμό (ναι η γνωστή Αλίκη στη Χώρα των βιβλίων , ναι αυτή που γράφει και εδώ που και που ;) ) σαν να ακούω την φιλοσοφική λίθο να φωνάζει από το ράφι πως έχει πιαστεί εκεί πέρα .
Αυτό το άρθρο λοιπόν είναι αφιερωμένο σε όλους τους αναγνώστες αυτού του blog που αγαπούν τον υπέροχο κόσμο του Χάρι Πότερ, ελπίζω να σας άρεσε .
:)

7 σχόλια:

  1. ομολογώ πως τους περισσότερους τους είχα παρατηρήσει και μου είχαν κάνει τρομερή εντύπωση!!!χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη!!πολύ αναλυτικό άρθρο!!συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά δεν το πιστεύω!!!!!!! Ο μπαμπάς Γούντχαουζ ήταν ο Ντάμπλντορ;;;; Πώς γίνεται να μην το πρόσεξα!!!!!!!!!!!!!! Τέλειο άρθρο, είναι όλοι ένας κι ένας!! Και είναι όλοι τους ξεχωριστά λόγοι για να διαβάσω πιο γρήγορα τα βιβλία της Όστεν που δεν έχω διαβάσει, αλλιώς δε γίνεται να δω τις μεταφορές...

    (Η φιλοσοφική σου λίθος ως εδώ ακούγεται που φωνάζει!!!! Εμένα με φωνάζει ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν, αλλά με φωνάζει και στα ελληνικά και στα γαλλικά και δεν ξέρω ποιον να διαλέξω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που σας άρεσε :D

    Χαχαχα @Αλικη Σκ. σκέψου τι σου είναι περισσότερο ξεκούραστο και διάβασε εκείνο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουάου, κι εγώ τους είχα παρατηρήσει τους περισσότερους, αλλά για μερικούς τώρα το συνειδητοποιώ! Είναι η αφρόκρεμα των άγγλων ηθοποιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο και πάλι μπράβο.Κατάφερες και συνδύασες τα αγαπημένα μου βιβλία, τα οποία διαβάζω κάθε καλοκαίρι ξανά και ξανά...Να 'σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φοβερό άρθρο! Μια απ'τα ίδια και εγώ! Χαριποτεροβαρεμένη και Οστενοκολλημένη! Τσέκαρε και αυτό το άρθρο για τα πιο ξαναδιαβασμένα βιβλία στη Βρετανία! Μάντεψε ποια είναι... http://reviews.in.gr/culture/HarryPotter/article/?aid=847691 Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι ο Alan Rickman και στις 2 αυτές ταινίες στην ουσία έπαιξε σχεδόν τον ίδιο ρόλο: κάποιον που αγάπησε πραγματικά, πιστά και παράφορα μία γυναίκα η οποία δεν τον ήθελε! Στην μία περίπτωση αρχικά μόνο ευτυχώς! Θεός!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Il faut que je vous dise que je suis choquée avec cet article car j' adore Jane Austen et Harry Potter aussi!!! Je trouve votre blog très utile et j' espére que vous ferez beaucoup d' articles!!!

    Une fille française :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...