Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Σύνάντηση του ελληνικού φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν στη Θεσσαλονίκη

Εδώ και πολλούς μήνες το σκέφτομαι και το συζητάω με διάφορα μέλη όμως για άγνωστους λόγους δεν το έκανα πράξη.Με αφορμή τα γενέθλια του blog μας επιτέλους το πήρα κι εγώ απόφαση και θα γίνει η πρώτη συνάντηση του φαν κλαμπ μας.Στον ζεστό και ιδανικό χώρο για τέτοιες περιστάσεις του καφέ "Ζώγια" στη Θεσσαλονίκη, θα μαζευτούμε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00 μ.μ να κουβεντιάσουμε για την αγαπημένη μας συγγραφέα , να πάρουμε μαζί ένα απογευματινό τσάι και το βασικότερο, να γνωριστούμε καλύτερα.Προαιρετικά όποιος θέλει μπορεί να φέρει το αγαπημένο του βιβλίο και να μας διαβάσει κάποιο απόσπασμα .Φυσικά θα παίξουμε και κάποια Οστενικά παιχνίδια οπότε μη ξεχάσετε την καλή σας διάθεση.
Στο καφέ "Ζώγια" οι υπεύθυνοι γνωρίζουν για τη συνάντηση μας οπότε μόλις έρθετε στο μαγαζί αν δεν μας βρείτε απλώς μιλήστε σε κάποιον υπάλληλο και πείτε πως ψάχνετε το τραπέζι για τη συνάντηση του ελληνικού φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν, θα σας φέρουν αμέσως σε εμάς.
Θα είναι μεγάλη μου χαρά να σας γνωρίσω :)


Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Οστενικές θήκες κινητών

Έχουμε δει κοσμήματα, μπλουζάκια , κούπες και διάφορα άλλα αντικείμενα με Οστενικό περιεχόμενο (βλ. Κοσμήματα με Τζέιν Όστεν , Για τους πολύ φανατικούς 1, Για τους πολύ φανατικούς 2 , Τζέιν Όστεν και σε τούρτα ) η Οστενομανία δεν σταματά ποτέ , σήμερα σας παρουσιάζουμε Οστενικές θήκες κινητών .Μάλιστα είμαι στην ευχάριστη θέση να χαίρομαι όταν κοιτάω το κινητό μου γιατί είμαι κι εγώ κάτοχος μιας Οστενικής θήκης.
Η δική μου θήκη ❤
Διάλεξα μερικές για να σας δείξω γιατί είναι πάρα πολλές για να τις βάλω όλες.
Λόγια που μόνο ο κ.Ντάρσυ θα μπορούσε να πει

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ένας χρόνος ελληνικό φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν


Πέρασε κιόλας ένας χρόνος...Ένας χρόνος από τότε που δημιουργήθηκε το blog μας.Έχω πει πολλές φορές πως δεν περίμενα και πολλά απο το blog αλλά και από τη σελίδα στο facebook . Είναι ένα blog με συγκεκριμένη θεματολογία κι έτσι τα θέματα όσο κι αν προσπαθούμε συνεχώς δεν μπορούν να είναι τόσα πολλά όσο θα θέλαμε , επίσης δεν πίστευα ποτέ πως η Όστεν έχει τόσους φανατικούς στην Ελλάδα.Έπεσα όμως έξω , οι προβολές στο blog και τα μέλη στη σελίδα στο facebook είναι πολύ περισσότερα από όσα μπορούσα να ελπίζω.Σήμερα στις 15 Μαρτίου το 2013 η σελίδα μας στο facebook έχει 685 likes και το blog μας έχει 9.384 προβολές.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Όστεν , Ώστεν ή Όστιν;

Ποια είναι η σωστή ορθογραφία του ονόματος της αγαπημένης μας Τζέιν στα ελληνικά;
Έχω μπερδευτεί πια , το ίδιο και οι περισσότεροι Οστενοκολλημένοι. Ας ξεκαθαρίσω όμως τη θέση μου και ας σας εξηγήσω γιατί αποφάσισα να το γράφω "Τζέιν Όστεν"Το θέμα με απασχόλησε πολύ όταν έστηνα το blog και έπρεπε να δω τι όνομα θα δώσω και ποια ορθογραφία για το όνομα της Όστεν θα κρατήσω για το φαν κλαμπ .Ακολούθησα αυτήν που είδα στο βιβλίο Περηφάνια και Προκατάληψη από τις εκδόσεις Πατάκη , δηλ. "Τζέιν Όστεν"

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Miss Austen Regrets

Η  ταινία του bbc με τίτλο "Miss Austen Regrets" , αλλάζει τα δεδομένα γι' αυτά που ήδη ξέραμε για την ερωτική ζωή της Τζέιν Όστεν αλλά και για τον χαρακτήρα της γενικότερα.
Δεν θα σας πω ψέματα , η ταινία δεν μου άρεσε και πολύ και προτιμώ να σκέφτομαι την Όστεν όπως μας την παρουσίασαν στην ταινία "Becoming Jane". Βέβαια ποιος ξέρει τι είναι αλήθεια και τι όχι;;;Σαν εμφάνιση η συγκεκριμένη ηθοποιός κακά τα ψέματα πρέπει να είναι αρκετά κοντά στην πραγματική Τζέιν, θέλω να πω η Olivia Williams δεν είναι και άσχημη αλλά δεν είναι και τόσο ομορφούλα όσο η Anne Hathaway και έχω την εντύπωση πως η Όστεν δεν ήταν και κανένα μοντέλο για την εποχή της. (εντάξει ούτε αυτό το ξέρουμε με σιγουριά)




Olivia Williams

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Τσάρλς Μπίγκλεϋ και Τζέιν Μπένετ

Τσαρλς Μπίγκλεϋ και Τζέιν Μπένετ, μια όμορφη ιστορία αγάπης που ίσως πάντα θα ζει στη σκιά της αγάπης του Ντάρσυ και της Ελίζαμπεθ.  Κι επειδή η αγάπη τους μου αρέσει πολύ  είπα να φτιάξω ένα θέμα αποκλειστικά γι' αυτούς  πριν φτιάξω για οποιοδήποτε άλλο Οστενικό ζευγάρι και να τους τιμήσουμε με το δικό μας τρόπο. Γιατί φίλοι μου ας μη ξεχνάμε πως αν δεν ερωτευόταν ο Τσάρλς την Τζέιν η αγαπημένη μας ιστορία της Περηφάνιας και Προκατάληψης θα ήταν σίγουρα πολύ διαφορετική.

Susannah Harker και Crispin Bonham-Carter ως Τζέιν Μπένετ και Τσαρλς Μπίγκλεϋ στη σειρά του bbc.


Rosamund Pike και Simon Woods ως Τζέιν Μπένετ και Τσαρλς Μπίγκλεϋ στην ταινία του 2005 .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...