Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Τσάρλς Μπίγκλεϋ και Τζέιν Μπένετ

Τσαρλς Μπίγκλεϋ και Τζέιν Μπένετ, μια όμορφη ιστορία αγάπης που ίσως πάντα θα ζει στη σκιά της αγάπης του Ντάρσυ και της Ελίζαμπεθ.  Κι επειδή η αγάπη τους μου αρέσει πολύ  είπα να φτιάξω ένα θέμα αποκλειστικά γι' αυτούς  πριν φτιάξω για οποιοδήποτε άλλο Οστενικό ζευγάρι και να τους τιμήσουμε με το δικό μας τρόπο. Γιατί φίλοι μου ας μη ξεχνάμε πως αν δεν ερωτευόταν ο Τσάρλς την Τζέιν η αγαπημένη μας ιστορία της Περηφάνιας και Προκατάληψης θα ήταν σίγουρα πολύ διαφορετική.

Susannah Harker και Crispin Bonham-Carter ως Τζέιν Μπένετ και Τσαρλς Μπίγκλεϋ στη σειρά του bbc.


Rosamund Pike και Simon Woods ως Τζέιν Μπένετ και Τσαρλς Μπίγκλεϋ στην ταινία του 2005 .

Όταν λοιπόν ο Τσάρλς είδε την Τζέιν όπως όλοι ξέρουμε ξετρελάθηκε και τη ζήτησε αμέσως σε χορό , άρεσε και στην Τζέιν και πως να μη της αρέσει δηλαδή πέρα από όμορφος όπως φρόντισε να της τονίσει η κ.Μπένετ πολλές φορές , ο Τσάρλς έβγαζε 5 χιλιάδες το χρόνο.
Η κυρία Μπένετ μιλάει στις κόρες της για τον κ. Μπίγκλεϋ και τον κ. Ντάρσυ και για το πόσες χιλιάδες το χρόνο βγάζει ο καθένας.

 Δεν ξέρω αν τα χρήματα ήταν αυτό που έκανε την Τζέιν στην αρχή να ασχοληθεί και αυτή με τον Μπίγκλεϋ πάντως στην συνέχεια τον ερωτεύθηκε και μάλιστα πολύ.  Η κ. Μπένετ έκανε σχέδια γι΄αυτό το γάμο από την πρώτη στιγμή και ίσως αυτό είναι κάτι που έκανε την Τζέιν να ελπίζει παραπάνω και να πάρει πολύ βαριά την απουσία του . Όπως ας παραδεχτούμε πως και οι δύο πλευρές έφταιγαν που αυτός ο γάμος άργησε πολύ να γίνει. Η Τζέιν ήταν αρκετά απόμακρη και δεν έδειχνε και πολλά σημάδια της συμπάθειας της στον Τσάρλς και ο Τσάρλς από την άλλη δεν υποστήριξε αυτό που νιώθει. Είχε αισθήματα για εκείνη και έπρεπε να τα υπερασπιστεί μπροστά στις αδελφές του και στον Ντάρσυ ώστε να μη καταφέρουν να τον πείσουν πως δεν είναι η κατάλληλη για εκείνον. 
Ο Τσαρλς Μπίγκλεϋ της ταινίας φεύγει με την παρέα του από το Νέδερφλντ, πολύ όμορφος σε αυτή την εικόνα ο Simon Woods.
 Και αφού η Τζέιν βασανίστηκε και έτρεχε στο Λονδίνο με την ελπίδα να τον δει τελικά γύρισε σπίτι της χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Στο μεταξύ ο Τσάρλς σκεφτόταν την Τζέιν ακόμα και η Κάρολάιν  Μπίγκλεϋ προσπαθούσε μάταια να παντρέψει τον αδελφό της με την αδελφή του Ντάρσυ , Τζορτζιάνα .

Μια υπέροχη φωτογραφία του Crispin Bonham-Carter . Ο Τσαρλς Μπίγκλεϋ σε φάση μελαγχολίας που μυρίζει τα λουλούδια και σκέφτεται την Τζέιν υποθέτω .

Και εκεί που όλοι είχαν χάσει κάθε ελπίδα γι' αυτό το ζευγάρι και άρχισαν να συνηθίζουν στην απουσία του Τσάρλς  , μετά το καβγαδάκι του Ντάρσυ και της Ελίζαμπεθ ο καλός μας Ντάρσυ φρόντισε να επανορθώσει και είπε δύο πραγματάκια στον φίλο του. Έτσι επιτέλους ο Τσάρλς παίρνει την απόφαση να ζητήσει την Τζέιν σε γάμο και από εκείνη την μέρα αυτό το υπέροχο ζευγάρι έζησε για πάντα μαζί. Ο γλυκύτατος και καλός Τσαρλς Μπίγκλεϋ που πάντα είχε κάτι καλό να πει για όλους μαζί με την γλυκιά και καλή Τζέιν που είχε καλή και αθώα ψυχή και δεν μπορούσε να σκεφτεί άσχημα για κανέναν έκαναν ένα ταιριαστό ζευγάρι και πιστεύω έζησαν μια όμορφη ζωή.
Πάντα πιάνω τον εαυτό μου να χαμογελάει σε αυτή τη σκηνή και να χαίρεται μαζί με την χαρά του Τσάρλς και της Τζέιν που επιτέλους αποφάσισαν να είναι μαζί.
Και εδώ πάντα χαμογελάω όταν οι δύο τους κοιτιούνται γεμάτοι αγάπη και χαρά όλη την ώρα κατά τη διάρκεια του γάμου.
Ήταν , είναι και θα είναι ένα από τα αγαπημένα μου λογοτεχνικά ζευγάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...