Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πως να οργανώσεις ένα οστενικό πάρτι

Έχεις τα γενέθλια σου και θέλεις φέτος το πάρτι σου να έχει οστενικό θέμα ;Θέλεις να κάνεις έκπληξη σε κάποια φίλη σου που είναι κολλημένη με την Όστεν ;Θέλεις απλά να κάνεις ένα πάρτι παρεα με τις οστενοκολλημένες φίλες σου ;Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσω μερικές ιδέες για να οργανώσετε το καλύτερο οστενικό πάρτι που έγινε ποτέ !

Οι προσκλήσεις είναι μεγάλης σημασίας αφού με αυτές θα πρέπει να "ανοίξεις την όρεξη" των καλεσμένων σου και να τους κάνεις να καταλάβουν πως θα περάσουν πολύ ωραία .Να ξεκαθαρίσουμε όπως πρώτα κάτι .Ένα οστενικό πάρτι δεν πρέπει με τίποτα να γίνει αργά και φυσικά να υπόσχεται μια άγρια νύχτα με μπόλικο αλκοόλ .Το ιδανικό είναι να γίνει το απόγευμα την ώρα του τσαγιού .Οπότε φροντίσε να το  κάνεις ξεκάθαρο στους καλεσμένους σου αυτό .
Να μερικές ιδέες για προσκλήσεις : ( πατήστε πάνω στις εικόνες για τις δείτε μεγαλύτερες )

 Αν πάλι οι χειροτεχνίες δεν είναι πολύ το φόρτε σου μπορείς να φτιάξεις ηλεκτρονικές προσκλήσεις και να τις στείλεις στους φίλους σου μέσω e-mail.
Βέβαια εγώ δεν τα πάω καλά ούτε με τις χειροτεχνίες αλλά ούτε και με το photoshop έτσι την πρόσκληση την έκανε η φίλη μου η Αλίκη .
Στη συνέχεια έχεις να ασχοληθείς με πολλά πράγματα , αλλά πιστεύω αξίζει τον κόπο .Αρχικά , πρέπει να σκεφτείς αν θα έχεις τσάι , καφέ ή κάποιο αναψυκτικό .Μπορείς φυσικά να τα έχεις και τα τρία για να διαλέξουν οι καλεσμένοι σου .Ας υποθέσουμε λοιπόν πως το βασικό θα είναι το τσάι μιας που ταιριάζει περισσότερο με τον οστενικό χαρακτήρα του πάρτι σου  .Διαλέξε με προσοχή ένα πολύ καλό σετ τσαγιού , είμαι σίγουρη πως η μαμά σου έχει κάτι απο την προίκα της  ή έχει προικίσει εσένα με ένα κλασικό σετ τσαγιού .
Για τις πολύ "προχωρημένες" που θέλουν ένα σετ τσαγιού που να είναι και αυτό εμπνευσμένο απο την Τζέιν Όστεν , ορίστε μερικές ιδέες : ( πατήστε πάνω στις εικόνες για τις δείτε μεγαλύτερες )

Να έχεις  λευκή  και μαύρη ζάχαρη , αλλά και γάλα γιατί μερικοί (όπως κι εγώ ) δεν μπορούν να πιουν αλλιώς το τσάι τους .
Ιδέες για το τσάι μας δίνει και το lipton , είχαμε μιλήσει γι' αυτό σε παλιότερο άρθρο .

Και τι θα έχεις για συνοδευτικό ;Αν θέλεις να είσαι  εντελώς μέσα στο κλίμα της  regency εποχής μπορείς να ετοιμάσεις  "άσπρη σούπα".Δεν ξέρεις τι είναι αυτό ;Στο ελληνικό φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν έχουμε πει και τι είναι , αλλά και πως να τη φτιάξετε . Ρίξτε εδώ μια ματιά .Αν θές τη γνώμη μου βέβαια , ΜΗ φτιάξεις την άσπρη σούπα γιατί κατα 101% είναι αηδία. :P
Πολύ καλό συνοδευτικό είναι τα scones, μικρά και πολύ νόστιμα ψωμάκια ιδανικά για να συνοδέψουν το τσάι .Δείτε τη συνταγή εδώ.
Πολλές ιδέες για συνοδευτικά που ταιριάζουν με το τσάι δίνει και το σάιτ του  lipton που σας έλεγα πιο πάνω . Απο κει και πέρα νομίζω μπορείς να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει .Μπορείς να φτιάξεις κέικ , μπισκότα , μικρά σάντουιτς , κουλουράκια , πιτάκια και διάφορα άλλα .
Αν πρόκειται για πάρτι γενεθλίων μη ξεχάσεις την τούρτα .
Ιδέες για οστενικές τούρτες θα βρείτε εδώ.

Και πάμε στο καλύτερο κομμάτι που είναι η διακόσμηση .Εκεί πάλι θα χρειαστείς λιγάκι ταλέντο στις χειροτεχνίες , αν δεν έχεις  αναγκαστικά πρέπει να "υποχρεώσεις " κάποιον που  έχει να σε βοηθήσει .Μερικές ιδέες :


Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια πρέπει να έχεις πολύυυυ μεράκι και πολύ χρόνο .
Δεν υπάρχει λόγος να σε πιάσει άγχος για τη διακόσμηση και να μην ευχαριστηθείς τις ετοιμασίες .Υπάρχει και πιο απλός τρόπος , μπορείς να βάλεις  σε μια γωνία την συλλογή σου απο βιβλία της Όστεν , να εκτυπώσεις  κάποιες οστενικές εικόνες και να στολίσεις  το χώρο , να γεμίσεις  ένα dvd με ανάλογες φωτογραφίες και να τις βάλεις να παίζουν στην τηλεόραση .......

Αν είσαι από αυτούς που πιάνει το χέρι τους και έχουν χρόνο , μπορείς  να φτιάξεις διάφορα αναμνηστικά και αξεσουάρ για τους καλεσμένους σου .

Διάφορα αναμνηστικά αλλά και αξεσουάρ για την ώρα του πάρτι 
Και σακουλίτσα για τα αναμνηστικά 

Μπορείς επίσης να φτιάξεις σελιδοδείκτες που είναι κάτι που θα μείνει αλλά είναι και πολύ χρήσιμο .

Μπορείς να οργανώσεις κάποιο παιχνίδι , πχ ένα κουιζ γνώσεων για κάποιο βιβλίο της Όστεν ή αν έχεις την οικονομική δυνατότητα , μπορείς να παραγγείλεις το επιτραπέζιο που είναι εμπνευσμένο απο την Περηφάνια και Προκατάληψη .
Μάθε εδώ πως θα αποκτήσεις το επιτραπέζιο . 
Μπορείς επίσης κάποια στιγμή να βάλεις μια ταινία που είναι βασισμένη σε κάποιο απο τα βιβλία της Τζέιν με σκοπό μετά να τη συζητήσετε όλοι μαζί .

Δώσε μεγάλη σημασία στη μουσική που θα βάλεις καθώς πρέπει να είναι οπωσδήποτε οστενική . Διάλεξε ανάμεσα στα πολύ ωραία soundtracks απο τις ταινίες και πρόσθεσε και μερικές πινελιές απο κλασική μουσική .

Αν παίζεις πιάνο και έχεις στο σπίτι σου βέβαια μπορείς να δείξεις στις φίλες σου το ταλέντο σου .Μόνο προσοχή να μη το παρακάνεις σαν την Μαίρη Μπέννετ . :P

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα όμως έχει μείνει κάτι πολύ σημαντικό .Τι θα φορέσεις ;Συγνώμη στα αγόρια της παρέας (αν υπάρχουν δηλαδή) , αλλά θα μιλήσω για φουστανάκια και χτενίσματα γιατί είμαι σίγουρη πως εσείς , ακόμη κι αν διαβάζετε Όστεν , δεν πρόκειται να φτιάξετε ποτέ τέτοιο πάρτι . (εκτός αν το φτιάξετε για την καλή σας που είναι οστενοκολλημένη )
Πρέπει στα σίγουρα να φορέσεις κάτι ρομαντικό που σημαίνει πως πρέπει να είναι φούστα ή φόρεμα .Φρόντισε να είναι κάτι αεράτο και σε γλυκό χρώμα .
Για περισσότερες ιδέες ρίξε εδώ μια ματιά . 
Φυσικά πρέπει να κάνεις και το μαλλί σου σε ρομαντικό στυλ .Να προτιμήσεις τις χαλαρές και ανάλαφρες μπούκλες που δίνουν απο μόνες τους έναν ρομαντικό αέρα , αλλά αν το χέρι σου πιάνει πολύ ή έχεις χρήματα για κομμωτήριο, δοκίμασε να κάνεις ένα μάζεμα και αμέσως θα είσαι μέσα στο κλίμα της εποχής .
Δες εδώ περισσότερα χτενίσματα . 
Όλα είναι έτοιμα για το οστενικό σου πάρτι.Το μόνο που μένει είναι να φορέσεις την καλή σου διάθεση και να υποδεχτείς τους καλεσμένους σου .Μη ξεχάσεις να βγάλεις πολλές φωτογραφίες και να τις στείλεις στο ελληνικό φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν .

Καλή διασκέδαση :) 

5 σχόλια:

  1. Τι όμορφο άρθροοοοοο μου έχεις δώσει πολλές πολλές ιδέες!!!!!!!!!!!!!! Και νομίζω πως πρέπει να υιοθετήσουμε μερικές στην επόμενη οστενική μας συνάντηση ( όπως πχ. τις προσκλήσεις ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία θα ήταν να είχαμε ένα χώρο και θα τα κάναμε όλα .Γιατί σκέψου πόσο τέλεια θα ήταν να ακούγαμε τις τέλειες μουσικές απο τις ταινίες ή να βλέπαμε όλοι μαζί κάτι και να το σχολιάζαμε ;;;

      Διαγραφή
  2. μα τι γλυκο!! πολύ ωραίο το άρθρο σου!! :D

    http://greek-bookaholics.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωωωωωω, συναντηθήκατε στη Θεσσαλονίκη! Τί υπέροχο! Πώς πήγε τελικά; Υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι , ήταν πολύ ωραία και κατα 99,9% θα επαναληφθεί φέτος όταν το μπλογκ κλείσει 2 χρόνια ;)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...