Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Δυο χρόνια ελληνικό φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν (μέρος 2ο)


Σήμερα , 15 Μαρτίου 2014 , το ελληνικό φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν έχει επίσημα τα γενέθλια του ❤
Στο πρώτο μέρος αυτού του άρθρου σας είπα δυο λόγια για την ιστορία του φαν κλαμπ , πως πήρα την ιδέα και ποια ήταν τα πρώτα μου βήματα .Σε αυτό θα σας πω μερικά πράγματα για εμάς που γράφουμε σε αυτό το ιστολόγιο , για να μας γνωρίσετε κι εσείς καλύτερα, αλλά θα πούμε και τα 10 δημοφιλέστερα άρθρα αυτής της χρονιάς .

Αρχικά , να πω πως σήμερα το blog μετράει 40,624 προβολές (!!!!) και η σελίδα στο facebook έχει 1,534 likes (!!!!) . Το περιμένατε πως η Όστεν έχει τόσους φανατικούς στην Ελλάδα ; Σε σύγκριση με πέρυσι , τα νούμερα έχουν τεράστια διαφορά .Στις 15 Μαρτίου 2013 , ένα χρόνο πριν , η σελίδα είχε  685 likes και το blog  έχει 9,384 προβολές . 




Θα αναρωτιέστε τόσο καιρό ποια είναι αυτή η κοπέλα που γράφει αυτές τις τεράτιες παρουσιάσεις , ή η άλλη κοπέλα που πάντα γράφει άρθρα ανάλογα με την εποχή που έχουμε , ή η άλλη κοπέλα που μεταφράζει όλα τα όμορφα οστενικά άρθρα που βρίσκουμε στο διαδίκτυο .Όλες σας οι απορίες θα λυθούν σήμερα :P

Μαζί έχουμε περισσότερη επαφή εξαιτίας της σελίδας , όμως ξέρω πως μέσα απο τα άρθρα τους τα κορίτσια έχουν καταφέρει να σας δώσουν μια μικρή ιδέα για το ποιες είναι .
Θα ξεκινήσω με τη σειρά που μπήκαμε στο blog , άρα ξεκινάω με λίγα λόγια για μένα .


                                                                Ιφιγένεια 

"Έχω το διαχειριστικό κομμάτι στο ιστολόγιο αλλά και στη σελίδα στο facebook . Έτσι , πλέον πολλά άτομα ξέρουν ότι όταν γίνεται ένα ποστ στο fb το κάνω εγώ .  Μάλιστα , στην ονομαστική μου εορτή ένα μέλος που έστειλε και χρόνια πολλά . ❤ Αυτό με έχει φέρει κι εμένα πιο κοντά μαζί σας , πλέον νιώθω πως αυτό που κάνω είναι πιο προσωπικό και χαίρομαι που έχουμε καθημερινά τέτοια επικοινωνία .

Λοιπόν , έχω τελειώσει κομμωτική που είναι μια απο τις μεγάλες μου αγάπες .Είμαι 22 ετών , ζω στη Θεσσαλονίκη , αγαπώ πολύ (πααρα πολύ) το διάβασμα , τις ταινίες και τις σειρές . Μου αρέσει να ταξιδεύω και το κάνω όταν μπορώ και όπου μπορώ .Ταξίδι να' ναι κι όπου να'ναι !

Μπήκα στον κόσμο της Όστεν πολύ πρόσφατα , αν θυμάμαι καλά πριν 4 χρόνια . (ίσως και λίγους μήνες παραπάνω). Η πρώτη μου επαφή ήταν με την Περηφάνια και Προκατάληψη του 2005 ., είχα πάθει κεραυνοβόλο έρωτα . Δεν γνώριζα καν την Τζέιν Όστεν και ότι η ταινία είναι βασισμένη σε βιβλίο .Έψαξα και έμαθα και να΄μαι τώρα εδώ να έχω δικό μου blog αφιερωμένο στην Τζέιν Όστεν .

Τα άρθρα που γράφω είναι διάφορα , απο δικούς μου προβληματισμούς,  πχ πάνω στα βιβλία , μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων και ταινιών .Όταν γράφω ακούω πάντα μουσικές απο οστενικές ταινίες .

Υπόσχομαι αυτή η χρονιά να είναι ακόμη καλύτερη απο αυτήν που πέρασε , με περισσότερα άρθρα , διαγωνισμούς , συναντήσεις και ότι άλλο προκύψει . "

                                                                   Πολυξένη 

"Το αγαπημένο μου μέρος στη Δράμα είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Δεν είχε περάσει πολύς καιρός που έγινα μέλος και δανείστηκα ένα βιβλίο με τον τίτλο Έμμα. Η ηρωίδα μου είχε φανεί εκνευριστική αλλά οι σελίδες έτρεχαν και δε μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου. Ψάχνοντας και για άλλα βιβλία της Όστεν έπεσα πάνω στο Περηφάνια και Προκατάληψη και αυτό ήταν! Κόλλησα. Διαβάζω τα βιβλία της ξανά και ξανά χρόνια τώρα, είναι η καλύτερη παρέα όταν είμαι λυπημένη αλλά και όταν είμαι χαρούμενη, και ξεχώρισα στην Πειθώ, την Άννα Έλιοτ .και τον πλοίαρχο Γουέντγουορθ για αγαπημένο οστενικό ζευγάρι. Μέσα από τη Λέσχη του Βιβλίου γνώρισα την Ιφιγένεια, άλλη οστενοκολλημένη, που είχε την ιδέα του μπλογκ. Ενθουσιάστηκα με την σκέψη και τελικά γίναμε πολλές αυτές που βρήκαμε στέγη εδώ και μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τη Τζέιν και τα βιβλία της."

Η Πολυξένη γράφει στο blog απο την πρώτη μέρα λειτουργίας του , γράφει διάφορα άρθρα αλλά συνήθως αυτά θα είναι σχετικά με την εποχή . (με θέμα τα χριστούγεννα , του αγίου Βαλεντίνου κ.α ) Την ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια , ότι είναι εδώ απο την αρχή και συνεχίζει σταθερά νομίζω τα λέει όλα !!! :)
                                                                
                                                                  Αλίκη 


"Με λένε Αλίκη και είμαι μια καθηγήτρια γαλλικών από την εξωτική Κατερίνη. Τα περισσότερα άρθρα που γράφω στο φαν κλαμπ είναι μεταφράσεις ξένων άρθρων που βρίσκουμε στο ίντερνετ (ή που μας στέλνετε εσείς). Κάπου κάπου γράφω και κανένα δικό μου, αν και αρκετά σπάνια τολμώ να πω... Κι αυτό γιατί ο χρόνος μου είναι λίγο περιορισμένος, έχω μια ολόκληρη Χώρα των Βιβλίων να κουμαντάρω (και μερικούς απαιτητικούς μαθητές)!! 

Αυτό που μου αρέσει κυρίως στην Όστεν είναι η φρεσκάδα που ξεχειλίζει από τις σελίδες των βιβλίων της. Η λεπτή ειρωνεία της που την κάνει τόσο σύγχρονη και χαλαρή και οι υπέροχες ιστορίες αγάπης που μας διηγείται. Λατρεύω το ταξίδι στην εποχή του ρίτζενσι παρέα με τους ήρωές της και είναι τιμή μου που μπορώ να πάρω ενεργά μέρος στο ελληνικό φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν! Εύχομαι χρόνια πολλά σε έναν από τους αγαπημένους μου διαδικτυακούς χώρους, με πολλά νέα και ενδιαφέροντα θέματα, ωραίους διαγωνισμούς και με την ευχή κάποια στιγμή να παραβρεθούμε όλες μαζί σε ένα οστενικό φεστιβάλ με ό,τι περιλαμβάνει αυτό :) "

Την Αλίκη την γνώρισα κ αυτή στη Λέσχη βιβλίου , είδα πως γράφει πολύ ωραία στο blog της και την προσκάλεσα στην παρέα μας .Γράφει κι εκείνη διάφορα άρθρα , όμως περισσότερο μεταφράζει  άρθρα που βρίσκουμε στο διαδίκτυο σχετικά με την Όστεν .Θέλω να την ευχαριστήσω για την βοήθεια της αλλά και για την διαφήμιση που μας κάνει συνέχεια στη δική της σελίδα . Επίσης, με έχει σώσει πολλές φορές με τις εικόνες που μου ετοιμάζει για τους διαγωνισμούς και διάφορα άλλα . 


                                 Τα δέκα δημοφιλέστερα άρθρα αυτής της χρονιάς :


#10 Στην τελευταία θέση το άρθρο με την παρουσίαση της ταινίας Austenland

#9 Στην ένατη θέση η παρουσίαση της Πειθούς  που ήταν και πέρυσι μέσα στην δεκάδα. 
#8 Ο πρώτος σχολιασμός της Περηφάνιας και Προκατάληψης για την ομαδική μας ανάγνωση δεν θα μπορούσ ενα λείπει απο την δεκάδα .
#7 Στην έβδομη θέση , το άρθρο όπου έγινε η "γνωριμία" των μελών που πήραν μέρος στην πρώτη ομαδική μας ανάγνωση.

#6  Η παρουσίαση της σειράς Death Comes to Pemberley στην έκτη θέση . 
#5 Στην πέμπτη θέση ένα άρθρο για μια σειρά που την αγαπάμε πολύ κι ας μην είναι βασισμένη σε βιβλίο της Όστεν .
#4 Το άρθρο που αναστάτωσε όλες τις γυναίκες του φαν κλαμπ κατέκτησε την τέταρτη θέση .Σίγουρα του χρόνου θα το δούμε ακόμη πιο ψηλά.

#3 Ρομαντικά εξώφυλλα από τα χεράκια σας, ένα απο τα πιο δημιουργικά θέματα του blog στην τρίτη θέση . 

#2 Στην δεύτερη θέση ένα άρθρο αφιερωμένο στην ταινία Περηφάνια και προκατάληψη του 2005 .Νομίζω οι 1,364 προβολές είναι η απάντηση σε όσους κατηγορούν συνέχεια αυτή την υπέροχη ταινία .

#1 Στην πρώτη θέση , όπως και πέρυσι , το άρθρο με τα ρομαντικά χτενίσματα .Από τα μικρότερα άρθρα του blog που τώρα που το ξαναβλέπω δεσμεύομαι να το εμπλουτίσω αφού σας αρέσει τόσο πολύ .

Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξη , για τις εικόνες που μου έχει φτιάξει , το μπάνερ και που με βοήθησε γενικά πολύ όταν έφτιαξα το blog . Επίσης , ευχαριστώ πολύ τη λέσχη βιβλίου και τα μέλη της που στήριξαν απο την αρχή την προσπάθεια μου,  και όλους εσάς που με την καθημερινή σας παρουσία κρατάτε ζωντανό το ελληνικό φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν . :) 

4 σχόλια:

  1. Χρόνια μας πολλά!!! Μακάρι να γράφουμε πάντα τόσο ωραία κι ενδιαφέροντα θέματα και να ζούμε, έστω και διαδικτυακά, στον υπέροχο κόσμο της Τζέιν Όστεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρονια πολλα Κοριτσια και Αγορι. Ολοι μαζι να συνεχισετε το εργο του μπλογκ ωστε να διαβαζουμε συνεχεια για την Ωστεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή συνέχεια κορίτσια...κάθε φορά περιμένουμε με χαρά αυτό το " κατι" που ίσως μας ξέφυγε απο ολο αυτό το "παράλληλο σύμπαν" που λαχταράμε να ενσωματώσουμε στο δικό μας! καλές εμπνεύσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραία! Να τα εκατοστήσετε! Δεν το περίμενα ποτέ να βρω στην Ελλάδα κάτι σχετικό με την Jane Austen που αγαπώ πάνω από 10 χρόνια και πολύ χαίρομαι κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...