Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ομαδική συνθέαση : Austenland (σχολιασμός)


Χάρηκα πολύ που κανονίσαμε κι άλλη συνθέαση τόσο σύντομα και ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλες . Έφτασε και πάλι η Κυριακή , καθίσαμε όλοι και είδαμε την ίδια ταινία και ήρθε και πάλι η στιγμή του σχολιασμού .

Είχα πει πως παλιότερα έβαλα να δω τη συγκεκριμένη ταινία και την έκλεισα στη μέση . Πιστεύω πως δεν ήμουν στα καλά μου και έφταιγε αυτό καθαρά .Γιατί αυτή τη φορά μια χαρά κατάφερα να τη δω και μου άρεσε αρκετά .
Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά γελοία πράγματα αλλά πιστεύω τα έκαναν έτσι καθαρά για να περάσουν το μήνυμα που ήθελαν .
Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά :


Η Jane είναι μια οστενοκολλημένη σαν κι εμάς . Ή μήπως όχι ;Νομίζω η φίλη της είχε δίκιο στο ότι το κόλλημα της δεν ήταν κόλλημα , ήταν εθισμός ! Όλες είδαμε το δωμάτιο της και τον χάρτινο Φερθ . (εεεε καλα , δεν θα έλεγα όχι για έναν τέτοιο :P ) Θα χαλούσα κάποιες απο τις οικονομίες μου για να πάω στο Μπαθ , το παραδέχομαι αλλά δεν νομίζω πως θα πήγαινα ποτέ στην Austenland . Βέβαια , που να ήξερε η καημένη τι θα συναντούσε εκεί ; Νομίζω , όμως , το πράγμα φώναζε απο την αρχή "εκμετάλλευση" .
Πλήρωσε ένα πακέτο και έμαθε αφού το πλήρωσε ότι δεν θα έχει τις ίδιες παροχές με όλους .Εκεί μπορώ να πω ότι τη λυπήθηκα . Κάθε οστενοκολλημένη λαχταράει να το ζήσει αυτό για λίγο και η Jane έφτασε στην πηγή αλλα το νερό ήταν κομματάκι χάλια . Παρόλα αυτά προσπάθησε να δει τη θετική πλευρά.Ξαφνικά το πράγμα αποκτάει ενδιαφέρον για εκείνη όταν αρχίζει να φλερτάρει με τον Martin .
Κάπου εκεί λέω από μέσα μου : θα φλερτάρει με αυτόν αλλά θα τα φτιάξει τελικά με τον κ. Nobley που ειναι ο "Ντάρσυ" της ταινίας . Και όλα έδειχναν πως είχα δίκιο τελικά .Μετά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα φλερτάρει με τον Martin , μετά με τον Nobley και τελικά θα καταλήξει με τον Martin . Και εκεί που ήμουν έτοιμη να δώσω συγχαρητήρια στον εαυτό μου που το βρήκα να και η μεγάλη ανατροπή !!!!Θα επανέλθω στο θέμα σε λιγάκι .

JJ Feild μου αρέσει πάρα πολύ σαν ηθοποιός . Τον γνώρισα στο Αββαείο του Νορθάνγκερ και μου άρεσε πολύ που παίζει έναν αγαπημένο οστενικό ήρωα .Μου αρέσει παααααααααρα πολύ η φωνή του και στη συγκεκριμένη ταινία που μιλούσε λιγάκι πιο σοβαρά ήταν σκέτη απόλαυση .Από την αρχή ήθελα να καταλήξουν μαζί και όταν άρχισε να υπάρχει κάτι χάρηκα πολύ .Φαινόταν απο την αρχή ότι η Jane ενδιαφερόταν και πιστεύω γι ΄αυτό έφταιγε ότι εκείνος ήταν στο στυλ του Ντάρσυ .

Η θεά Jennifer Coolidge στο ρόλο της Elizabeth Charming πως σας φάνηκε ; Μου αρέσει αυτή η ηθοποιός γιατί τσαλακώνετε και αυτό της πάει πολύ .Ήταν αφελής , δεν ήξερε καν ποια είναι η Τζέιν Όστεν , ήταν λιγάκι...πεταχτούλα αλλά είχε καλή καρδιά .

Η συγκεκριμένη ταινία δεν είχε σκοπό ούτε να δείξει την Austenland σαν κάτι ονειρικό ,ούτε να θίξει φυσικά τους φαν της Όστεν .Ήθελε να δείξει πόσο μπορούν κάποιοι να  εκμεταλλευτούν τα πάθη και τις αδυναμίες κάποιων άλλων. Επίσης ότι πρέπει να έχουμε ένα όριο κι εμείς οι ίδιοι σε ότι μας αρέσει . Να παθιαζόμαστε αλλά με καλό τρόπο και να μη φτάνουμε στα άκρα .

Μου άρεσε πάαααααρα πολύ η ανατροπή στο τέλος .Και γενικά μου άρεσε το τέλος .Ελπίζω να μη το κλείσατε μόλις είδατε το "the end" γιατί είχε συνέχεια . Η Elizabeth Charming αγόρασε τελικά το μέρος και έμεινε μαζί με τον συνταγματάρχη  Andrews. Έκανε την Austenland ένα πραγματικά ονειρεμένο μέρος και στο τέλος βλέπουμε την Jane με τον Henry να κάνουν εκεί τη βόλτα τους και όλα να είναι πιο όμορφα απο ποτέ .


Και ας μη ξεχνάμε το "soundtrack" της ταινία με το θεϊκό-ξεκαρδιστικό  βίντεο κλιπ :



23 σχόλια:

  1. Λιγο καθυστερημενα αλλα ηρθα και εγω:)
    Ειδα σημερα την ταινια και τη θυμηθηκα. Την ειχα δει στο παρελθον και η αληθεια ειναι πως δε με ενθουσιασε καθολου:( Την περιμενα διαφορετικη. Ηταν και μια ταινια σχετικη με την Austen, μετα απο τοσα χρονια και θεωρησα πως θα ηταν λιγο πιο κοντα στο ολο κλιμα της εποχης.
    Οι ηθοποιοι ηταν εξαιρετικοι και η Charming ηταν οντως ...charming και τρελη για δεσιμο! Χεχε!
    Παντως, ανυπομονω να βγει μια ταινια remake εργου της Austen. Καιρος δεν ειναι? Ή και σειρα, ακομη καλυτερα! Τι λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα μου άρεσε πολύ αυτή η ταινία!!!!!!!! Σκέφτηκα πώς θα ήταν αν είχα κι εγώ τη δυνατότητα να πάω σε μια Austenland αλλά από την άλλη είναι και λίγο κοροϊδία όλο αυτό με τους ηθοποιούς και θα ήταν κάπως περίεργο να ζεις στο ψέμα και να μπερδεύεις στο τέλος το τι είναι αληθινό και τι δεν είναι.

    Το ότι ο Μάρτιν ήταν ψεύτικος το σκέφτηκα σε κάποια φάση, αλλά μωρέ μου φαινόταν καλούλης και γλυκούλης.. Σκέφτηκα επίσης πως μπορεί να μην είχε κλείσει το χάλκινο πακέτο αφού έδωσε όλα της τα λεφτά, αλλά να ήταν όλο αυτό στημένο για να ζήσει σαν μια περηφρονημένη που τα φτιάχνει με τον πλούσιο.

    Αυτή που είχε την Austenland μου έσπασε τόσο πολύ τα νεύρα!! Της συμπεριφερόταν απαίσια, λες και δεν είχε πληρώσει και της κάναν χάρη! Δεν της φέρθηκε καθόλου καλά!!

    Η Coolidge είναι αγαπημένη και σου βγάζει μια αθωότητα (όσο μπορεί να το πει κάποιος αυτό για τη συγκεκριμένη!)

    Για τον Χένρι τι να πω!!!!!! Τι κούκλος, τι τέλεια φωνή, τι ωραίος που ήταν γενικά (πρέπει να διαβάσω το Αββαείο και σύντομα!) τον ερωτεύτηκα!!!

    Μπορεί να μην ήταν η πιο σοβαρή ταινία, αλλά την είδα πολύ ευχάριστα και στο τέλος μου άφησε μια όμορφη αίσθηση καθώς και την επιτακτική ανάγκη να διαβάσω κάτι από Όστεν (το Αββαείο συγκεκριμένα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω εσένα θα σου αρέσει το Αββαείο , Αλίκη .Είναι αλλιώτικο απο τα άλλα της Όστεν , έχει μια γλυκιά παιδικότητα και ταυτόχρονα είναι κάπως ...γκοθικ :P και πιστευω θα το αγαπησεις οπως κι εγω !

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα, η ιδέα της συνθέασης είναι καταπληκτική κι έκατσα κι εγώ και την είδα. Δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με τη συγκεκριμένη ταινία. Υπήρχε ένα κλίμα φαιδρότητας που δε με ικανοποίησε. Η Jane μου άρεσε πολύ στο ρόλο της τριαντάρας οστενόπληκτης ανύπαντρης. Ήθελε να πάει στην Austenland να τα τινάξει όλα στον αέρα γιατί πίστευε ότι κάτι την περίμενε εκεί και τα κατάφερε παρά τις αντιρρήσεις του κύκλου της. Γιατί στ' αλήθεια αν μια φίλη σας σας έλεγε κάτι τέτοιο εσείς θα την επικροτούσατε; Λίγο δύσκολο... Η Jane όμως είχε πείσμα κι είναι ίσως ένα μήνυμα της ταινίας να ακολουθούμε πάντα τα όνειρα μας! Ο κύριος Νόμπλυ ήταν πραγματικά γοητευτικός και χάρηκα που στο τέλος οι δύο ρομαντικές ψυχές κατέληξαν μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικά μου άρεσε πολύ η ταινία , περίμενα να τη δω με χαρά αν και δεν την είδα σήμερα αλλά πριν από ένα μήνα περίπου ... μου άρεσε που είχε ανατροπές κατά τη διάρκεια και φυσικά η κατάληξη της Jane με τον Henry ... φυσικά και ήταν εθισμένη με την Περηφάνεια και την Προκατάληψη, την Jane Austen και εννοείται αθεράπευτα ερωτευμένη με τον Ντάρσυ ... μεταξύ μας ζήλεψα τον ολόσωμο χάρτινο Ντάρσυ ... βασικά ήταν μια αστεία ρομαντική ταινία με ωραίες ερμηνείες ... γέλασα σε μερικά σημεία κυρίως με την απίστευτη Jennifer Coolidge που ταίριαξε μια χαρά αν και φαίνεται αταίριαστη με την υπόθεση ... ευχάριστη ταινία που θα τη ξανάβλεπα ευχαρίστως ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες θελουμε εναν χαρτινο Κολιν Φερθ νομιζω χαχα :P Πιστευω κι εγω θα την ξαναδω στο μελλον !

      Διαγραφή
  5. Τελικά νομίζω ότι το έργο έχει διάφορα νοήματα, εγώ είμαι απο αυτές που έχω δει την ταινία 3-4 φορές!! Μου αρέσει πολύ ο Feild!
    Πεθαίνω για την σκηνή στο δάσος, που γυρίζει και την βρίσκει εκεί, την ανεβάζει στο άλογο και της σκίζει και το φουστάνι!!! Και μετά την λέει και στον σταβλίτη «πώς την άφησες μόνη» ε?? ε?? ε??....
    Πιστεύω ότι αυτή η ταινία ήταν μια μορφή απάντησης στις πολύ βαριά Ωστεινοκολλημένες (όπως και γω!).
    Πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου (κυρίως όταν δεν είμαι στα καλά μου) και έχω δει σε μία μέρα στον υπολογιστή την Λογική και Ευαισθησία, το Υπερηφάνια και Προκατάληψη και το Πειθώ, να εύχομαι να ζούσα και γω στη μαγεία της Ώστεν.
    Αλλά μετά σκέφτομαι, εκείνη την εποχή δεν είχε τεχνολογία (όπως δεν επιτρεπόταν το κινητό στην ταινία), η κοινωνική τάξη και τα λεφτά ήταν το Α και το Ω (η Τζέιν για να μην είναι πλούσια, δεν πήρε όλο το πακέτο), δεν ήσουν πραγματικά ελεύθερη να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου (η ζωή σου καθοριζόταν απο άλλους όπως της Τζέιν της έδωσαν ένα χαρακτήρα χαμηλής τάξης "η φτωχή ορφανή" νομίζω), η ερωτική της ζωή ήταν και αυτή προκαθορισμένη, (το μέλλον της ήταν με τον σταυλίτη και όχι με κάποιον κύριο! -- εδώ θυμάμαι τη Χάριετ απο την Εμμα, που τελικά κατέληξε με τον κ. Μάρτιν)
    Εμένα μου αρέσει περισσότερο το τέλος της ταινίας.... ο ρομαντισμός, η αγάπη, οι καλοί χαρακτήρες δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται πάντα σε σελίδες βιβλίων... μπορούν να βρεθούν και στην πραγματική ζωή!
    Αυτό μου άρεσε περισσότερο απο την ταινία και αυτό επέλεξα να κρατήσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μια μέρα όλα αυτα ;;;;;;Κερδίζεις βραβείο οστενομανίας :D Χαχαχα σε βαριές περιπτώσεις έχω λιωσει κι εγω στο σπίτι παρεα με τσαι και κατι οστενικό .Στις σουπερ-βαριες αντι για τσαι έχω κρασι :P

      Διαγραφή
  6. Υπέροχη παρουσίαση και οι εικόνες σου τρομερές! Ούτε και εγώ περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο αυτή η ταινία! Την πρώτη φορά που την είδα δεν τρελάθηκα τόσο κατά τη διάρκεια όσο τρελάθηκα στο τέλος το οποίο και εμένα μου άρεσε πάρα πάααρα πολύ! Αλλά μετά ήθελα να ξαναδώ πάλι τα κοστούμια και όλη αυτή την αίσθηση του να πηγαίνεις στο μέρος των ονείρων σου στην Austenland (και να βρίσκεις και τον άντρα των ονείρων σου εκεί φυσικά!) που κατέληξα να την δω 3 φορές σε μία μέρα και άλλη 1 την επόμενη ημέρα! Η ταινία βέβαια είχε κάποια κουλά σημεία.. Διάβασα κάποια σχόλια στο imdb που έλεγαν ότι το βιβλίο ήταν καλύτερο και δεν είχαν τηλεοράση πχ στο δωμάτιο της Charming αλλά ότι κάθε αναχρονιστικό στοιχείο έλειπε από την Austenland όπως και το ότι όταν έτρεχαν στο δωμάτιο της Τζέην με τον Νόμπλι στο βιβλίο ήταν για να του δείξει τις ζωγραφιές της ενώ στην ταινία έτρεχαν χωρίς λόγο. Η ταινία γενικά πάντως ήταν αρκετά ευχάριστη (η πιο ευχάριστη fan ταινία που έχει βγει για τη Jane Austen κατά τη γνώμη μου), είχε γέλιο αφού ήταν κατά βάση κωμωδία και αν και είχε κάποια σαχλά στοιχεία δεν με χάλασαν πολύ. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ θα ήθελα πολύ να πάω εκεί! Ίσως ήταν πολύ καλύτερα όταν το πήρε η Charming και το έκανε θεματικό πάρκο και δεν υπήρχε όλη αυτή η εκμετάλλευση και η εξαπάτηση αλλά χάθηκε η μαγεία της εποχής του Regency.. Θα ήταν καλύτερο να κρατούσε το ίδιο στιλ απλώς χωρίς ηθοποιούς και να πήγαιναν εκεί απλά φαν της Ώστεν και σε πολύ χαμηλότερη τιμή όπως γίνεται περίπου στο Bath κάθε χρόνο.
    Η πρωταγωνίστρια μου άρεσε πάρα πολύ! Νομίζω είναι η ενσάρκωση της απόλυτης ηρωίδας της Ώστεν αφού οι περισσότερες ηρωίδες της με εξαίρεση την Έμμα ήταν σαν και εκείνη δηλαδή τελείως φτωχές αν όχι ελάχιστα πιο πλούσιες που κατέληγαν με κάποιον ευκατάστατο. Επίσης ήταν κομψή, όμορφη, ρομαντική, καλοπροαίρετη και δεν απορώ που ήταν η φαντασίωση του Νόμπλι! Πάντως παρ'όλο που είχε το πιο φτηνό πακέτο και το δωμάτιο της και τα ρούχα της ήταν πολύ πιο ωραία από των άλλων, απλά, κομψά αν και "φτωχικά" ενώ των άλλων ήταν υπερφορτωμένα και ειδικά το δωμάτιο της Charming θα το χαρακτήριζα χυδαίο με όλη αυτή την υπερπληθώρα πραγμάτων και χρωμάτων και τη πολυτέλεια. Ο Νόμπλι υπέροχος, τον ηθοποιό αυτόν τον λατρεύω και από τον ρόλο του κυρίου Τίλνεϋ και από εδώ στο πιο σοβαρό του επίσης τον λάτρεψα!
    Γενικά σε αυτή τη ταινία υπήρχαν αναφορές σε όλα τα βιβλία της Ώστεν: απ'το 'Πειθώ' με τον πλοίαρχο, απ'το 'Λογική και Ευαισθησία' που η Χάρτραϊτ της λέει για τον αρραβώνα τους όταν αντιλαμβάνεται το ενδιαφέρον του πλοιάρχου για αυτή, το θεατρικό και η οικονομική κατάσταση της ηρωίδας από το 'Μανσφηλντ Παρκ', ο τρομακτικός πύργος που έμενε η Τζέην κατά την Charming μου θύμισε 'Το Αββαείο του Νορθάνγκερ' και πάρα πολλά στοιχεία από το 'Περηφάνια και Προκατάληψη'! Τέλος δεν ξέρω αν πρόσεξε κανείς και μία έμμεση αναφορά στην 'Έμμα': το όνομα του κυρίου Nobley(=ευγενής) που παραπέμπει στο Knightley(=ιπποτικός) και φυσικά είναι υπερ-τέλειος σαν και αυτόν αν και θυμίζει πιο πολύ Ντάρσυ από θέμα συμπεριφοράς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμπληρώσω και τον χαρακτηρισμό δυναμική για τον χαρακτήρα της ηρωίδας! Είναι νίντζα(!), μπορεί και προστατεύει τον εαυτό της, πυροβολάει και πετυχαίνει το στόχο της, ιππεύει, παίρνει τη ζωή της στα χέρια της, τα λέει έξω απ'τα δοντια.. Μου θύμισε λίγο Ελίζαμπεθ Μπένετ! Μαζί με την προκατάληψη των πρώτων εντυπώσεων που την έκαναν να μην δίνει σημασία στον Νόμπλι αρχικά νομίζω ότι η ομοιότητα της με εκείνη είναι καταπληκτική! Και όταν κατέληξε μαζί με τον κύριο Νόμπλι ακόμα περισσότερο! ;)

      Διαγραφή
    2. Ααααα εχεις δίκιο .Είχα παρατηρήσει ομοιότητες με τα βιβλία αλλά όχι με όλα . Νομίζω έβλεπα περισσότερο την Περηφάνια μέσα στην ταινία γιατί ήταν το βιβλίο από το οποίο έβαλαν περισσότερες πινελιές και δεν παρατήρησα τα άλλα τόσο καλά . ;)

      Διαγραφή
    3. Ακόμα και η επιλογή του JJ Feild για το πρωταγωνιστικό ρόλο νομίζω αποτελεί ένα ακόμα tribute στο πολυαγαπημένο 'Αββαείο του Νορθάνγκερ'!!! Όπως είπε και η Μαρία πιο κάτω και το καλλιτεχνικό ταλέντο της Τζέιν στη ζωγραφική και τη σκιαγράφηση του προσώπου του Χένρι κάνει αναφορά στην επίσης πολυαγαπημένη 'Τζέην Έυρ' ! Ένα άλλο πολύ δημοφιλές βιβλίο της εποχής εκείνης μέχρι σήμερα! Ούτε το όνομα της πρωταγωνίστριας πιστεύω είναι τυχαίο αλλά παραπέμπει και αυτό στη Τζέην Ώστεν, στην Τζέην Έυρ (φτωχή, ορφανή και καταφρονημένη) ή και στις δύο... Όπως το πάρει κανείς! Και τώρα που το σκέφτομαι και η σκηνή που τη σώζει από τη βροχή δεν θυμίζει Γουίλομπι και Μαριάν?

      Διαγραφή
  7. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν η τέλεια ταινία. Ήταν απλά μια χαλαρή και ευχάριστη ταινία για να περάσεις το απόγευμα της Κυριακής. Η ταινία παρουσιάζει το φαινόμενο της ''Ωστενομανίας'' και λίγο τα ήθη και τις συνήθειες της εποχής με χιουμοριστικό τρόπο και μας έκανε για άλλη μια φορά να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι το τέλειο αρσενικό είναι πλασμένο μόνο στα βιβλία( εντάξει, στην περίπτωση της Jane ήταν τυχερή στην ατυχία της :P). Είναι φανερό ότι κυριαρχούσαν πολλά στοιχεία απ την περηφάνεια και προκατάληψη: Ο Nobley με το αρκετά ''Νταρσίστικο'' 'υφος ( γιατί όπως και να το κάνουμε ένας είναι ο Colin και ένας ο Matthew η πιο πειστικοί στο ρόλο)και την απίστευτη αγγλική προφορά και χροιά της φωνής(με τρέλανε!), η Elizabeth Charming μου θύμισε λίγο την αυθάδεια και την ανωριμότητα της Λύντια ( και συμφωνώ πως της πήγε ο ρόλος και αυτό το ''τσαλάκωμα''). Όσο για την Jane, θα συμφωνήσω με την Έλλη ότι δηλαδή αποτελεί την ενσάρκωση της κάθε ηρωίδας της συγγραφέως που η καθεμία κουβαλάει έναν δυναμισμό, ρομαντισμό και την χαμηλή οικονομική κατάσταση. Το πιο λυπηρό στην ιστορία είναι ότι παρόλη την μεταφορά στο απόλυτο περιβάλλον που κάθε σούπερ φαν της Ώστεν θα σκότωνε για να βρεθεί εκεί στην ουσία όλοι προσποιούνταν στην αγάπη και στο φέρσιμο. Αλλά η Jane ακόμα και αν δεν το πίστευε μέχρι το τέλος υπήρχε η δικαίωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω να πω ότι κ μένα μου φάνηκε πολύ αστεία η ταινία και γέλασα σε πολλές σκηνές! Ειδικά εκεί που ο και καλά 'πλοίαρχος ' αφηγείται μια ιστορία που κάνει μπαμ ότι είναι η υπερβολή της υπερβολής και η Coolidge πορωμενη Απο τον στόρι τον ρωτά μες στην αγωνία : Τελικά πέθανες;;; Εκεί πραγματικά γέλασα με την καρδιά μου! Επίσης οι ερμηνείες ήταν καλές και νομίζω μ άρεσε πιο πολύ εδώ ο πρωταγωνιστής παρά στο νορθανγκερ αμπει για κάποιο λογο... Αλλά γούστα είναι αυτά - επίσης για κάποιο λογο προτιμώ τον αγαπημένο Κόλιν φερθ ως Μαρκ νταρσι(μπριτζετ Τζόουνς) πιο πολύ Απο φιτζουιλιαμ νταρσι (Π&Π)- Ανυπομονώ για την επόμενη ταινία! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "επίσης για κάποιο λογο προτιμώ τον αγαπημένο Κόλιν φερθ ως Μαρκ νταρσι(μπριτζετ Τζόουνς) πιο πολύ Απο φιτζουιλιαμ νταρσι (Π&Π)"

      χαχα κι εγώ αυτό έλεγα χθες στην Ιφιγένεια αλλά μην το πεις παραέξω γιατί μπορεί να μας φάνε οι φαν του εδώ μέσα :P

      Διαγραφή
    2. Χαχα οκ θα το έχω υπ όψιν! ;-)

      (Ηρώ )

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχα εγώ θα το κάνω ποστ στο facebook :P Ε, πως να μη σας αρέσει ο Μαρκ Ντάρσυ αφου ειναι ΥΠΕΡΟΧΟΣ !!!!! Του πάει ο Νταρσι γενικότερα ;)

      Διαγραφή
  9. Καλά, τι να πρωτοπώ γι αυτήν την ταινία; Σίγουρα, μια παρωδία της Jane Austen, αλλά... μιλάμε για πολύ γέλιο !!! Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε ομαδική συνθέαση του J.A. club μας και πέρασα υπέροχα !
    Την ταινία άρχισα να την βλέπω κατά το μεσημεράκι (δεν άντεχα να περιμένω, όπως καταλαβαίνετε!) κι άνετα την ξαναβλέπω! Λοιπόν, λίγα λόγια γι αυτήν :
    Οι ηθοποιοί
    Όσον αφορά το cast, η Keri Russel μου άρεσε αρκετά στο ρόλο της Jane ! Μάλιστα, κάπου διάβασα ότι ενόσω γύριζε την ταινία, ήταν έγκυος !( Έτσι εξηγείται η κοιλιά που διέκρινα σε κάποια σημεία της ταινίας). Ο J.J Feild ως Χένρι Νόμπλυ ήταν υπέροχος (λες και δεν το περίμενα !), αφού αυτός ήταν κι ένας λόγος παραπάνω για να δω την ταινία ! Ο Μάρτιν, μου ήταν συμπαθής (εντάξει, όχι όσο ο Χένρι!), μα με ξάφνιασε αρκετά στο τέλος ! Καλά, η Χάρτραϊτ, η Ελίζαμπεθ Charming και ο Άντριους ήταν ξεκαρδιστικοί !!! Η Ελίζαμπεθ μια χαζούλα με καλή ψυχή (λίγο υπερβολική στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων της πού και πού), ο Άντριους επίσης χαζοβιόλης (έτσι έδεσε το γλυκό!) και όσο για τη Georgia King στο ρόλο της Χαρτραϊτ (που παρεμπιπτόντως, την έχω πετύχει τη συγκεκριμένη ηθοποιό σε πολλά άλλα ανάλογα έργα αυτής της εποχής) πραγματικά με έκανε να γελώ όλη την ώρα !!! Ειδικά στη σκηνή με το τραπέζι, όταν έλεγε no husband, no kids..., ήταν όλα τα λεφτά! Λίγο ο πλοίαρχος μου τα χάλασε, γιατί ήταν εντελώς εκτός εποχής, αλλά κατά τ' άλλα είμαι ευχαριστημένη απ' την επιλογή χαρακτήρων !
    Ομοιότητες με βιβλία της Jane Austen...και όχι μόνο !!!
    Πράγματι, υπήρχαν ορισμένες σκηνές βγαλμένες απ' την αγαπητή σε όλους Περηφάνια και προκατάληψη, οι οποίες προσέφεραν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια. Όπως,η στιγμή με το τραπέζι, με το πιάνο, με την απόρριψη του '' Ντάρσυ '' και τη λάθος εκτίμηση των προθέσεών του κ.ά. Βέβαια, το στιγμιότυπο με το καλλιτεχνικό ταλέντο στη ζωγραφική και τη σκιαγράφηση του προσώπου του Χένρι, μου θύμισε λίγο και Τζέην Έυρ !
    Πλοκή και Τέλος
    Γενικά, η ταινία κύλησε ευχάριστα, με αρκετό χιούμορ και ενδιαφέρουσα εναλλαγή των γεγονότων. Μου άρεσε ιδιαίτερα και η αναφορά στην αρχαία ελληνική μας μυθολογία κατά το θεατρικό ! Ενώ, αγαπημένο μου quote ήταν φυσικά '' all the good men are fictional !'' Καθώς, όμως, πλησίαζε το τέλος, απογοητευόμουν λίγο γιατί υπέθετα ότι η Τζέην θα κατέληγε με τον Μάρτιν, τον οποίο έβρισκα βέβαια συμπαθητικό (μιας και δεν μπορούσα να φανταστώ τι κρυβόταν πίσω του), αλλά άλλο πράγμα ο Χένρι (καταλαβαίνετε...). Αν και για να πω την αλήθεια, ποτέ δε μου φάνηκε πως ο κ.Νόμπλυ υποκρινόταν για την αγάπη του στη Τζέην. Όταν,τελικά, αποκαλύφθηκε η αλήθεια, εννοείται πως χάρηκα πολύ με το απρόσμενο τέλος γιατί μου θύμισε περηφάνια και προκατάληψη αλλά και γιατί έδωσε κάπως και την ελπίδα ότι κάθε κοπέλα θα βρει κάποτε εκείνον που αναζητά (ακόμα κι αν θέλει να μοιάζει έστω και λίγο στον Ντάρσυ <3 ) !!!!!!
    Εν γένει, λοιπόν, μου άρεσε αρκετά η ταινία (αν και δεν το περίμενα στη αρχή) και θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω ξανά σε κάποια ομαδική συνθέαση ή συνανάγνωση ! ΄Ηταν μια υπέροχη εμπειρία !!! Σ' ευχαριστώ πολύ J.A. club :) !!!!!!!!!!

    Μαρία, (μια οστενοκολλημμένη φοιτήτρια φιλολογίας !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ ευχαριστω που πήρες μέρος στην ομαδική συνθέαση :) Είναι υπέροχη όλη η συζήτηση που έγινε στα σχόλια και το έχω καταευχαριστηθεί !!

      Διαγραφή
  10. Μου άρεσε πολύ η ταινία, κυρίως για το μήνυμα που περνάει: όλα θέλουν ένα μέτρο, αλλιώς ξεφεύγουμε. Λυπήθηκα πολύ την κοπέλα και με φρίκαρε αρκετά στην αρχή με τη διακόσμηση του σπιτιού της (Mr. Darcy was here). Διαβάζω Όστεν, βλέπω τις ταινίες αλλά δεν θέλω κανένα διακοσμητικό αυτού του είδους στο σπίτι μου και δεν με νοιάζει αν δεν πάω ποτέ στο Μπαθ ή αν δεν υπάρχει Austenland. Η πρωταγωνίστρια μου έβγαζε κάτι πολύ αποκρουστικό αρχικά, ήταν τόσο μαγκωμένη κι έβγαζε μια απελπισία, μια απόγνωση, μου έβγαλε κάτι πολύ... sad, θλιβερό. Ιδίως όταν άρχισε το πρώτο ειδύλλιο με τον Μάρτιν, έκανε σαν τρελλή, τύπου "βρηκα άντρα επιτέλους και θέλω να κάνω όσα δεν έκανα σ' όλη μου τη ζωή"! Σχεδόν τον κυνηγούσε!

    Μου άρεσε που κατέληξε με τον υπέροχο J. J. Feild φυσικά! Πολύ πιο γοητευτικός απ' τον πρώτο κύριο Ντάρσυ, τον Κόλιν Φερθ δηλαδή που παραγέρασε τώρα πια. Ο Feild μου θυμίζει πολύ έναν άλλο αγαπημένο ηθοποιό, τον Tom Hiddleston, τόσο σε εμφάνιση και ύψος, όσο και στη ζεστή, μπάσα φωνή!

    Είναι μια ταινία που άνετα θα ξαναέβλεπα, για να παρατηρήσω και τις λεπτομέρειες που μου διέφυγαν. Σκηνικά, κοστούμια, σερβίτσια τσαγιού, γλυκίσματα, art de la table κτλ.

    Σας ευχαριστώ πολύ που την προτείνατε!

    Farewell,
    Mrs Tilney

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ταινια ηταν συμπαθητικη, οχι κατι ιδιαιτερο, η Keri Russell μου αρεσε στο ρολο της και χαρηκα που ξαναειδα τον James Callis που εκανε τον gay φιλο της Bridget Jones.
    Αυτο που με χαλασε ειναι ο JJ Field - οχι στο παιξιμο του, αλλα δεν τον θεωρω καθολου γοητευτικο, κι ετσι δεν μπορουσα να ταυτιστω με αυτο το "love story"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας ευχαριστω πολύ όλους που πήρατε μέρος αλλά και για την υπέροχη συζήτηση που έχουμε ανοίξει εδώ πέρα .Αν η πρώτη συνθέαση μου άρεσε και πέρασα καλά , σε αυτήν εδώ το καταευχαριστήθηκα .Χαίρομαι που βρήκατε την επιλογή της ταινίας καλή και που περάσατε τόσο καλά όσο εγώ .Να είστε συντονισμένοι γιατί θα έχουμε σύντομα κι άλλη συνθέαση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...