Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ομαδική συνθέαση : The Jane Austen book club (σχολιασμός)

Επιτέλους ήρθε η μέρα που περιμέναμε πως και πως όλη την εβδομάδα !!!Είναι πολυ όμορφο να μας σκέφτομαι όλους να βλέπουμε την ίδια μέρα την ίδια ταινία . Τόσοι διαφορετικοί άνθρωποι , σε διάφορα μέρη της Ελλάδας να κάνουμε το ίδιο πράγμα .Υπέροχο έτσι ;

Η ταινία μου άρεσε πολύ και στα σίγουρα θα την ξαναδώ . Είναι γλυκιά , ρομαντική και γεμάτη Τζέιν Όστεν .Δεν είναι σαχλή και πιστεύω είναι ότι πρέπει για εμάς που γνωρίζουμε όλα τα έργα της Όστεν. Για να καταλάβετε, έχει μπει στη λίστα με τις οστενικές-ρομαντικές ταινίες που βλέπω ξανά και ξανά .

Πριν πω οτιδήποτε για την ταινία ,βλέποντας  αυτή και διάφορες άλλες παλαιότερα , σκεφτόμουν το εξής :
για ποιον άλλον συγγραφέα έχει γίνει αυτό ; Δεν θέλω να υποτιμήσω κανέναν με αυτό που λέω , όσοι με διαβάζετε καιρό ξέρετε πόσο αγαπώ το διάβασμα και πως είμαι παθιασμένη και με άλλους συγγραφείς . Αλλά πραγματικά έχει καταφέρει άλλος να κάνει άλλους συγγραφείς να γράψουν τόσα και τόσα βιβλία επηρεασμένα απο τα δικά του κι έπειτα να γίνουν ταινίες ;Και όλη αυτή η μανία και η λατρεία του κόσμου ακόμη και σήμερα με τους εκατοντάδες ιστότοπους αφιερωμένους αποκλειστικά στην Όστεν ; ! ; ! Δεν είναι τρομερό όλο αυτό ; Χαίρομαι που εκείνη τη μέρα στο βίντεο κλαμπ έπεσε το μάτι μου στην ταινία "Περηφάνια και Προκατάληψη" , που είδα τα extras στο dvd ,έμαθα πως ειναι βιβλίο και μπήκα στον υπέροχο κόσμο της Όστεν. 



Οι 5 γυναίκες της ταινίας αποφασίζουν να πάρουν μέρος στη συγκεκριμένη λέσχη βιβλίου για θεραπευτικούς σκοπούς .Αυτό για όλους εμάς τους φανατικούς της είναι κάτι πολύ συνηθισμένο.Όταν δεν ειμαι καλά μια οστενική ταινία είναι η πρώτη μου επιλογή ενώ σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις χρειάζομαι βιβλίο . Ο άντρας της παρέας είναι ένας γλυκύτατος νεαρός που αποφασίζει να πάρει μέρος για να δοκιμάσει κάτι καινούργιο επειδή του άρεσε η Jocelyn .

Πείτε μου ότι δεν τον συμπαθήσατε ή καλύτερα ότι δεν τον αγαπήσατε έστω και λίιιιιγο ; Εμένα μπήκε μέσα στην καρδιά μου αυτό το παιδί . Ποιος άλλος θα δεχόταν για οποιοδήποτε λόγο να μπει σε λέσχη ανάγνωσης μονο με γυναίκες  με θέμα μια συγγραφέα που είναι γνωστή για τα γυναικεία μυθιστορήματα που έχει γράψει ; Του πήρε λίγο χρόνο αλλά μπήκε στο κλίμα και έγινε σούπερ οστενοκολλημένος .Πιστεύω πως στην Αγγλία δεν είναι τόσο περίεργο η δύσκολο να βρεις άντρα που έχει διαβάσει Όστεν .Όλοι την ξέρουν , συνήθως από το σχολείο αλλά και όχι μόνο .

Τα σχόλια για τα βιβλία ήταν λίγα αλλά μερικά πολύ ωραία .Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ τους ζήλεψα που μαζεύονταν όλοι μαζί, έτρωγαν , έπιναν και μιλούσαν για Όστεν .Πιστεύετε στα αλήθεια πως τα βιβλία της έχουν όντως τόσο θεραπευτικές ικανότητες για την ψυχολογία μας ;Πιστεύω η Sylvia , η Prudie και ίσως η Jocelyn, θα είχαν πάρει το λιγότερο ηρεμιστικά στην κατάσταση τους . Νομίζω γενικά όταν είμαστε άσχημα κάτι που αγαπάμε μας βοηθάει με τον τρόπο του ,κάπως έτσι λειτουργεί και η Όστεν .Ίσως τα βιβλία της λίγο περισσότερο από άλλα γιατί σου δημιουργούν ευχάριστες εικόνες και συναισθήματα και πάντα έχουν χαρούμενο τέλος .

Ποιος χαρακτήρας σας άρεσε περισσότερο/σας άγγιξε περισσότερο ; Είναι φανερό πως μου άρεσε ο Grigg για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω . (μα διάβασε μέχρι και τις ιστορίες του Ουντόλφο ,έτσι δεν λέγεται αυτό το βιβλίο ; ) Αλλά με άγγιξε πολύ η Prudie και η ιστορία της πάρα πολύ . Ο αδιάφορος άντρας της και η κάπως περίεργη μητέρα της κι αυτή εγκλωβισμένη σε όλα αυτα και στον κλειστό της χαρακτήρα ...Πολύ δύσκολη περίπτωση .Επίσης , με άγγιξε πολύ και η Sylvia και η ιστορία της που ειναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια . Μια γυναίκα μέσης ηλικίας να προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της απο το μηδέν. Πιστεύω είναι τρομερά δύσκολο και εύχομαι να μη το ζήσω ποτέ .

Αυτά είχα να πω ...Ίσως και να ξέχασα κάτι και να μου βγει μαζί σας στα σχόλια από κάτω . Αν σας άρεσε η "ομαδική μας συνθέαση"  τότε μπορούμε πολύ άνετα να το ξανακάνουμε :) Σκέφτομαι την επόμενη φορά να δούμε την ταινία " Austenland ".

17 σχόλια:

  1. Καλησπερα σε ολους μας!
    Αρχικα, να πω πως η ιδεα της συνθεασης ειναι πολλη ωραια και ενδιαφερουσα! Να συνεχισουμε και με αλλες ταινιες!
    Απο χαρακτηρες ολοι ηταν ανεπτυγμενοι πολυ (δεν ξερω για την κορη τοσο πολυ), αλλα ξεχωριζα 3: Grigg, Prudie kai Jocelyn! Η ζωη της Prudie ποσο μα ποσο με στεναχωρησε... Η ηθοποιος καταπληκτικη και στο περνουσε ολο το ψυχρο, το απομακρο και το αδιεξοδο, την απελπισια σχεδον.
    Η Jocelyn εξηγησε ποτε γιατι ηταν επισης τοσο φοβισμενη απο την ανθρωπινη επαφη? Η απλα υποθετουμε πως κατι ειχε γινει στο παρελθον της? Αν το ειπε, προφανως το εχασα:(
    Εμμ.. για τον Grigg, τι να πω? Νομιζω πως ηταν πολυ καλος για να ειναι αληθινος! Χεχε! Επισης, να σας πω πως ο ηθοποιος αυτος εχει παιξει κ σε αρκετες ταινιες εποχης και να δειτε κ το Sleeping Dictionary ;)
    Ξερετε ποια δε μου εκανε πως κολλαει πολυ? Η Bernadette. Ο,τι και συνεβαινε, ηταν σε κατασταση... ζεν! Ειχε κανει 50 γαμους και ηθελε και αλλον εναν και... απλα συνεβη. Ενω, οπως ειπα πριν ολοι οι χαρακτηρες ηταν αληθοφανεις, εκεινης ηταν... απλα μια σιγουρη κ ηρεμη παρουσια που δεν επηρεαζοταν απο τιποτα και ο,τι ηθελε μαγικα γινοταν! Μπορει να φταει πως ηταν η πιο μεγαλη σε ηλικια και οποτε ηταν η εμπειρια της ζωης... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Bernadette ήταν η αγαπημένη μου στην ταινία. Πραγματικά, θαύμασα την ευκολία με την οποία γνώριζε καινούργιους ανθρώπους και την αυθεντικότητά της. @Aliki Vasalou Papayannis

      Διαγραφή
  2. Γεια σας κι από εμένα! Την ταινία την είχα ξαναδεί πριν από ένα χρόνο περίπου, αλλά προκείται όντως για ταινία που βλέπεται ευχάριστα. Έχει πλάκα να βλέπεις τους ήρωες τρελαμένους με την Ώστεν, και μέσα σε όλους αυτούς τον "άσχετο" τον Γκριγκ! Απόλαυσα ιδιαίτερα τον σχολιασμό των βιβλίων (αν και δεν ήταν μεγάλος) και όλες τις λοιπές αναφορές στην Τζέην Ώστεν.

    Από τους χαρακτήρες συμπάθησα περισσότερο τη Μπερναντέτ, ακριβώς επειδή ήταν άνετη και ωραία, και βέβαια τον Γκριγκ. Ο Hugh Dancy που τον υποδύεται είναι πολύ συμπαθητικός γενικά, και στη συγκεκριμένη ταινία δίνει ρέστα! Ήταν απλά αξιαγάπητος και η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο του κάνει τόσο δύσκολη τη ζωή η Τζόσελιν.

    Είχε ενδιαφέρον το πώς ο κάθε χαρακτήρας και η ζωή του έμοιαζε με κάποιον ήρωα της Ώστεν σε ένα βαθμό, αλλά και πώς οι χαρακτήρες προσπαθούσαν να δείξουν τη σύνεση της Ώστεν σε διάφορες περιστάσεις. Αυτό μου με ενόχλησε βασικά στην ταινία ήταν το ότι η Σύλβια τα ξαναέφτιαξε με τον άντρα της- κάτι που δε νομίζω ότι θα ενέκρινε η Ώστεν (αλλά αυτά είναι νομίζω δικές μου παραξενιές). Σε γενικές γραμμές πάντως είναι μία γλυκούλα ταινία, ειδικά για τους απανταχού Ωστενοκολλημένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, καλα λες! Ξαναγυρισε ο αντρας της Συλβια και ολα ηταν μετα μελι-γαλα. Αναρωτιεμαι μηπως γυρισε οταν τον παρατησε η αλλη! Και, επισης, εκει στο νοσοκομειο που ηταν στο προσκεφαλι της κορης τους, του ειπε η Συλβια πως δεν ηταν πια η ιδια γυναικα. Ελπιζω να μην υπονοησε το εργο πως η απιστια-παρατημος-σε εχω γραμμενη, παω να περασω καλα κ ξαναερχομαι- της εκανε καλο κ την εκανε διαφορετικη και πιο επιθυμητη γυναικα στα ματια του αντρα της! :)

      Διαγραφή
    2. Πιστεύω στις δεύτερες ευκαιρίες αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να συγχωρήσω την απιστία. Άλλο να φύγει ο άλλος γιατί θέλει να μείνει μόνος και να βρει άλλη μετά και άλλο να την έχει ήδη και να σε αφήσει . Αλλά βρε κορίτσια δεν ξέρω...μπορεί να 40 μου να λέω άλλα. Η μοναξιά και το καινούργιο σε αυτή την ηλικία ίσως τρομάζουν περισσότερο μια γυναίκα και ήθελε να γυρίσει στα σίγουρα απο φόβο και μόνο ..

      Διαγραφή
    3. Γενικα η ταινια δεν τα πηγαινε καλα με τις μονες γυναικες. Ηθελε να τις αποκαταστησει ολες! Χωρισμενες και μη! Η Συλβια μια χαρα ηταν μονη της παντως. Την εδειξε να το ξεπερναει, να ανανεωνεται και να ειναι πιο χαλαρη. Συμφωνειτε?

      Διαγραφή
    4. Ναι , νομίζω κι εγω θα προτιμούσα να μη τα ξαναφτιάξει με τον αντρα της .Να μείνει έτσι αλλαγμένη και να τη δω δυνατή στο τελος και γιατί όχι με ένα καινούργιο φλέρτ !

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ κι εγώ- και σίγουρα θα μπορούσε να βρει στο τέλος κάποιον καλύτερο από τον άντρα της!

      Διαγραφή
    6. Δε νομίζω πως η ουσία της ιστορίας της Σύλβια ήταν να βρει κάποιον άλλον άνδρα, μα να βρεί τον εαυτό της και τη δύναμη να συγχωρέσει τα λάθη του συζύγου της. Μπορεί να μας φαίνεται εντελώς ξένο, μα κι αυτό είναι ένα είδος αγάπης. Η ουσία αυτής της ταινίας ήταν να αναδείξει πόσες διαφορετικά είδη αγάπης υπάρχουν. @Aliki Vasalou Papayannis

      Διαγραφή
  3. Η Bernadette είναι οντως λιγακι στον κοσμο της αλλα νομιζω ειναι ετσι η φιλοσοφία της για τη ζωή . Ειναι τυπος μαλλον που κάνει γιόγκα και διαλογισμό και δεν τα παίρνει ολα σοβαρα .Ίσως εκανε πολλους γαμους , υπερβολικά πολλους :P αλλα νταξει , μεσα σε ολες τις άλλες προβληματικές περιπτώσεις έπρεπε να βαλουν και μια πιο .... χαλαρη .

    Η Jocelyn όντως ειχε θεματα και δεν μάθαμε γιατί . Υπάρχουν , άνθρωποι που απλά φοβούνται τη δέσμευση και ότι προκύπτει απο το να είσαι ερωτευμένος με κάποιον .Στην αρχή λέει ότι δεν έχει ερωτευτεί ποτέ και ίσως να φταίει ότι δεν συνάντησε ποτέ τον κατάλληλο .

    Για την Allegra έχω να πω ότι αυτό που μου άρεσε είναι η σχέση με τους γονείς της και η αποδοχή εκείνων για την ομοφυλοφιλία της .Πολύ θα χαιρόμουν να το έβλεπα αυτό συχνά και στην πραγματική ζωη αλλα εδω στην Ελλάδα μπορεί να μη ζήσω για να το δω :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα! Καταρχάς η ιδέα της συνθέασης ήταν καταπληκτική γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας πάνω σε μία ταινία, πράγμα που ήθελα πάντα να κάνω :D Οι χαρακτήρες με συνέρπασαν όλοι, αλλά νομίζω έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στην Prudie και στην Arnega. Αυτό που με συγκίνησε πιο πολύ στην ιστορία της Prudie ήταν η δύναμη της. Είχε χίλια δυο προβλήματα αλλά προσπαθούσε να μην τα αφήσει να την πάρουν από κάτω, γι'αυτό και πιστεύω έδειχνε τόσο σκληρή. Η Arnega από την άλλη με άγγιξε γιατί έδειχνε τους προβληματισμούς ενός νέου κοριτσιού, που μπορεί να μην ήταν τόσο ώριμη όσο οι υπόλοιποι χαρακτήρες αλλά είχε νιώσει πως είναι να προδώνεσαι από τους ανθρώπους που αγαπάς και έτσι έγινε πιο δυνατή. Επίσης το γεγονός ότι νοιαζόταν για τους γονείς της τόσο πολύ με συγκίνησε ιδιαίτερα. ίσως, ταυτίστηκα πιο πολύ μαζί της λόγω της ηλικίας της (είμαι δεκατεσσάρων :ρ).Παρόλα αυτά όλοι οι χαρακτήρες ήταν εξαιρετικά καλοί και οι ηθοποιοί που τους υποδήθηκαν άψογοι. Ομολογώ ότι περίμενα πιο συχνές αναφορές στην Austen και τα βιβλία της αλλά όπως είπες κι εσύ, τα σχόλια ήταν λίγα αλλά πολύ ωραία.
    Ελπίζω να ξαναγίνει συνθέαση, η ταινία Austenland είναι αρκετά καλή, την ειδά την προηγούμενη βδομάδα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα και απο μένα (sophie paradeisou)!καταρχας να πω και εγώ οτι μου αρέσει πολύ αυτό που έγραψες και εσύ Ιφιγένεια στην αρχή..πόσο ωραίο είναι να συννενοηθουν καποιοι ανθρωποι απο διαφορα σημεια για να δουν μια ταινια με αγαπημενο θεμα..!!ειδα τις 5 απο τις ταινιες (γιατι για την αγαπημένη περηφανια και προκαταλήψη δεν χρειαζοταν ιδιατερη υπενθυμιση πλοκής!!) σε 1.5 μερα και το καταχαρηκα μπορω να πω!!)
    ξεκινώντας τώρα τον σχολιασμό της ταινίας συμφωνώ οτι τελικα ο καθαρός σχολιασμος των βιβλιών ηταν μικρος..θα ηθελα να ηταν λίγο περισσοτερος!! απήλαυσα τον γκριγκ και την αρχικη αγνοια του οταν νομίζε οτι ηταν σικουελ τα βιβλια και οχι το καθενα ξεχωριστο και οτι παρομοιασε ενα απο αυτα με σκηνη απο ταινια επιστημονικης φαντασίας!( νομίζω μονο καποιος αντρας θα μπορυσε να κανει έναν τέτοιο συνειρμο!) και φυσικα επικροτώ το γεγονός οτι ενας αντρας μπηκε σε όλη αυτην διαδικάσια μονο και μονο για τα ομορφα ματια μιας γυναικας!!
    οι υπολοιποι χαρακτηρες πολυ διαφορετικοι αναμεταξυ τους πραγμα πολυ ενδιαφερον..ισως οντως η συλβια να μην έπρεπε να ξαναγυρισει στον αντρα της αλλα θα θελα να σκεφτομαι πως ισως αυτη η δοκιμασια να άλλαξε και τους δυο και η σχεση τους να εξελιχτηκε σε κατι πολυ καλυτερο ...συγκινητικη η ιστορια της προυντι και χαιρομαι που τελικα δεν ενεδωσε στον πειρασμο αλλα προσπαθησε να σωσει τον γαμος και μαλιστα με επιτυχια απο οτι βλεπουμε στο τελος..και οσο για την τζοσελιν δεν μπορει να μην ειχε καταλαβει το ενδιαφερον του γκριγκ απο την αρχη..ματια εβγαζε!!μετα βεβαια ζηλεψε!!
    θα μου αρεσε η ιδεα μιας ακομα συνθεασης αλλα δεν ξερω αν θα ηθελανα δω το austenland..για καποιο λογο απο το τρειλερ δεν ενθουσιαστηκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά, νομίζω πως η ταινία δίνει έμφαση στο πώς μια ομάδα διαφορετικών ανθρώπων και χαρακτήρων μπορεί να έρθει κοντά και να δεθεί λόγω ενός κοινού στοιχείου. Η αγάπη για τον κόσμο της Όστεν στη συγκεκριμένη περίπτωση! Είχα δει και κάποια παρασκήνια από την ταινία όπου ανέφεραν πως άλλαξαν πολλά πράγματα από το βιβλίο και την ανάπτυξη κάποιων χαρακτήρων κατά τα γυρίσματα. Η αλήθεια είναι πως έχω δει το Austenland και δεν τρελάθηκα καθόλου. Είναι όμως ενδιαφέρον το εσωτερικό ταξίδι που κάνει η πρωταγωνίστρια. @Aliki Vasalou Papayannis

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα και από εμένα!!! Συγχαρητήρια για την καταπληκτική ιδέα της συνθέασης!!!
    Την ταινία την είδα πρώτη φορά σήμερα και ξετρελάθηκα! Με το που τελείωσε ήθελα να την ξαναβάλω!!!
    Μου άρεσαν όλοι οι χαρακτήρες γιατί ο καθένας τους είχε κάτι το διαφορετικό να μας δείξει. Συμφωνώ πως η ιστορία της συναδέλφου Προύντι ήταν συγκινητική και μου άρεσε που στο τέλος επικράτησε η λογική της και δεν παρεκτράπηκε, αλλά το πάλεψε μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος και αυτός αξίζει συγχαρητήρια γιατί για χάρη της άρχισε να διαβάζει Όστεν!!!
    Σχετικά με τη Σύλβια που τα ξαναβρήκε με τον σύζυγό της, δεν ξέρω αν έκανε καλά η όχι με αυτή της την απόφαση. Είναι όντως δύσκολο να βρίσκεσαι ξαφνικά μόνος σου σε αυτή την ηλικία και πιστεύω κανείς μας δεν ξέρει πως θα αντιδρούσε σε αντίστοιχη περίπτωση...
    Ο Γκριγκ τέλειος!!! Είχε πολύ πλάκα και πιστεύω χωρίς αυτόν η Λέσχη Βιβλίου θα είχε πιο μουντό χαρακτήρα! ο Γκριγκ ελάφρυνε το κλίμα! Ήταν μια πολλή ευχάριστη νότα!!!
    Γενικότερα νιώθω πως θα την ξαναδώ πολύ σύντομα την ταινία αυτή! Μου αρέσει η ιδέα και άλλης συνθέασης!!! Δεν έχω δει το Austenland..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ την ταινία την είχα δει τέλος Ιουλίου και την έσβησα από το σκληρό και για να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν ήθελα να την ξαναδώ αλλά την ξαναείδα για να είμαι πιο αντικειμενική.. Παίζει να με βρίζετε από μέσα σας γιατί ούτε το Death Comes to Pemberley μου άρεσε ιδιαίτερα, το Lost in Austen καθόλου μα καθόλου (αν εξαιρέσεις την αναχρονιστική στιγμή στη λίμνη και τον κύριο Ντάρσυ που μου άρεσε πάρα πολύ- νομίζω ότι όλοι οι ηθοποιοί που τον έχουν ερμηνεύσει είναι τέλειοι ή απλά μου αρέσει πολύ ο Ντάρσυ!) και γενικά ό,τι fan ταινία για την Ώστεν έχω δει δεν μου άρεσε ιδιέταιρα.. Αυτή πχ μου φάνηκε αμερικανιά! Δεν έχω ιδιέταιρη συμπάθεια στην Αμερική, την κουλτούρα της και τα σενάρια της - αν και το συγκεκριμένο βασίζεται σε βιβλίο μου φάνηκε κάπως "κουλό" και κάπως fake. Στο τέλος κλασσικά όλοι happy end, τους θεράπευσε η Ώστεν και καλά. Και αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου είναι πως η Prudie πήγε και ενδιαφέρθηκε για αυτό το ανώριμο νιάνιαρο! Υποτίθεται ότι εμείς που διαβάζουμε Ώστεν έχουμε και ένα γούστο για τους άντρες αφού εκτιμούμε τον κύριο Ντάρσυ και όλους τους υπόλοιπους ήρωες της για τα χαρίσματα και την ωριμότητά τους και αυτή την έλκυε αυτός?!! Εγώ αν ήμουν στη θέση της θα αηδίαζα με το συγκεκριμένο άτομο (φιλιόταν στη βιβλιοθήκη σε βαθμό "λίγο πριν την τσόντα" κτλ). Έλεος δηλαδή! Ελπίζω ότι εμείς στο fan club της Αθήνας να αποδειχτούμε πολύ καλύτερο Jane Austen Book Club!
    Η μόνη ταινία που μου άρεσε αρκετά ήταν το Austenland επειδή μπαίνεις στο κόσμο της Ώστεν και έχεις αυτή την εμπειρία η οποία είναι αληθοφανής και η οποία θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε εμάς+γενικά αυτή η εμπειρία του να ζεις το Regency από κοντά με την ευγένεια, τις εκφράσεις, τις συνήθειες, τα ρούχα, το σπίτι και φυσικά για τον υπερ-τέλειο ...δεν λέω για να μην κάνω spoiler! Παρόλο που βρήκα το χιούμορ της σαχλό σε αρκετές περιπτώσεις καθώς και διέκρινα στοιχεία αμερικανιάς το "συγχώρησα" για το γεγονός ότι πρόκειται για κωμωδία. Ανυπομονώ να την δούμε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ταινία ήταν υπέροχη!Ο Γκριγκ τόσο γλυκός :)) Μήπως ξέρουμε πως λέγονται και αν υπάρχουν τα βιβλία που έδωσε στη Τζόσελιν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...