Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Τρία χρόνια ελληνικό φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν

Απίστευτο κι όμως αληθινό ! Πέρασαν τρία χρόνια και πλέον δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι  η ζωή μου  αν δεν έχω το blog και τη σελίδα .

Ήταν μια υπέροχη χρονιά ! Είχαμε τις συναντήσεις μας , κάναμε ένα οστενικό πικ-νικ και στην Αθήνα έχει δημιουγηθεί κανονική λέσχη ανάγνωσης Τζέιν Όστεν .





Θα μπορούσαμε σίγουρα να κάνουμε περισσότερα πράγματα αλλά όλα θέλουν χρόνο , όρεξη και οργάνωση . Εγώ έχω πει πολλές φορές πως θα ήθελα να κάνουμε μια λέσχη ανάγνωσης και στη Θεσσαλονίκη . Μιλάω με τη Μαργατίτα απο την Αθήνα και τα κορίτσια εκεί κάνουν πολύ όμορφα πράγματα . Αν κάποιος/κάποια ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο στη Θεσσαλονίκη ας έρθει σε επικοινωνία μαζί μου για να το οργανώσουμε .

Αυτή τη χρονιά αποκτήσαμε μια καινούργια και πολύ όμορφη συνήθεια . Πέρα απο ομαδικές αναγνώσεις κάναμε και ομαδικές συνθεάσεις με οστενικές ταινίες .


Είχαμε και διάφορες κληρώσεις και ελπίζω να έχουμε και περισσότερες . Είναι χαρά μου διάφορα μέλη να κερδίζουν βιβλία της λατρεμένης μας μέσω της σελίδας .

Η σελίδα στο facebook έχει 2.158 likes :


Το blog έχει 70.521 προβολές :



Ο φετινός μας σελιδοδείκτης είναι απλά υπέροχος . Να ευχαριστήσω πολύ τον Αλέξη που για ακόμη μια χρονιά μου έφτιαξε το σελιδοδείκτη .

Τα βήματα που ακολούθησε :


Και το αποτέλεσμα :

Απλά υπέροχος !!!
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Αλίκη και στην Πολυξένη για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Τα δέκα δημοφιλέστερα άρθρα του blog :

10) Διαβάζοντας την Περηφάνια και Προκατάληψη...


Το άρθρο με την ιδέα της πρώτης μας ομαδικής ανάγνωσης βρίσκεται στην δέκατη θέση .



Ένα άρθρο με προτάσεις για ταινίες και σειρές με οστενικό θέμα , που πιστεύω του χρόνου θα το δούμε πιο ψηλά στη λίστα .

8) Death Comes to Pemberley : η σειρά





Στην όγδοη θέση βλέπουμε την παρουσίαση μιας σειράς που οι περισσότεροι την περιμέναμε πως και πως . 

7) Γιατί ο κ.Ντάρσυ είναι ο τέλειος άντρας


Στην έβδομη θέση βλέπουμε ένα απο τα αγαπημένα μου άρθρα . Τα κορίτσια που με βοηθάνε μπορεί να γράφουν σπάνια , αλλά όταν το κάνουν όλα τους τα άρθρα είναι εξαιρετικά !

6) Λογική και Ευαισθησία : η ταινία



Δεν θα μπορούσε να λείπει απο τη δεκάδα η παρουσίαση αυτής της υπέροχης ταινίας !




Μπορεί η σελίδα να είναι αφιερωμένη στην Όστεν αλλά οι περισσότεροι εδώ λατρεύουμε αυτή τη σειρά . 

4) Ρομαντικά εξώφυλλα από τα χεράκια σας



Στην τέταρτη θέση το πιο ..." δημιουργικό " άρθρο του blog .



Στην τρίτη θέση μια πολύ όμορφη παρουσίαση για ένα πολύ όμορφο βιβλίο .

2)Περηφάνια και Προκατάληψη : η ταινία


Στη δεύτερη θέση με αρκετή διαφορά , μια παρουσίαση για μια ταινία που αγαπώ ιδιαίτερα . Αν δεν ήταν αυτή η ταινία μπορεί να μη γνώριζα ποτέ τα βιβλία της Όστεν .

1) Χτενίσματα μιας άλλης εποχής και πως να τα κάνεις μόνη σου


Θέλω να είμαι δίκαιη και αντικειμενική . Τα άρθρα που είναι στις δύο πρώτες θέσεις , θεωρώ πως είναι από τα χειρότερα που έχω γράψει . Σαν νέα blogger κι εγώ έγγραφα παρασυρόμενη απο ενθουσιασμό και θεωρώ πως τώρα γράφω πολύ καλύτερα . Παρόλα αυτά , για τρίτη συνεχόμενη χρονιά , αυτό το άρθρο είναι στην πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά απο όλα τα άλλα . Κι εγώ για τρίτη χρονιά δεσμεύομαι να το σουλουπώσω ή να γράψω ένα καλύτερο . 



4 σχόλια:

  1. συγχαρητήρια!!! και χρονια πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    απιθανη Ωστην, υπεροχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια!!!!! Είμαι η Δήμητρα και είμαι πολύ καινούργια στο blog σας και γράφω πρώτη φορά! Βέβαια το έχω διαβάσει ολόκληρο απ τη στιγμή που το ανακάλυψα. Μπορώ με μεγάλη ντροπή να πω οτι τον τελευταίο μήνα ανακάλυψα τη Τζέιν Όστεν. Δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο ακόμα γιατί το πήγα ανάποδα, εντελώς τυχαία μου πρότεινε μια φίλη μου να δω τη σειρά του BBC περηφάνια και προκατάληψη κι έγινε η καλύτερη μου σειρά! Μετά τα είδα όλα της Τζέιν Όστεν και τώρα θα πάω να αγοράσω τα βιβλία σιγά σιγά....Και πάλι συγχαρητήρια με βοηθήσατε να γνωρίσω την υπέροχη Τζέιν Όστεν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για την υπερηφανεια και προκαταληψη τι να διαλέξω σμίλη ή κάκτο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...