Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εσείς πως γνωρίσατε τα βιβλία της Τζέιν Όστεν;

Σκέφτηκα να αναφέρουμε εδώ την πρώτη μας επαφή με τα βιβλία της Όστεν,πότε τα ανακαλύψαμε και τι μας τράβηξε να συνεχίσουμε να την διαβάζουμε.
Πριν δύο χρόνια ήμουν στο βίντεο κλαμπ της γειτονιάς μου και το μάτι μου έπεσε πάνω σε μια ταινία με τίτλο Περηφάνια και Προκατάληψη (και μιλάω για την μεταφορά του 2005 ).Διάβασα λιγάκι την υπόθεση και είπα να την νοικιάσω.Να τονίσω πως δεν είχα ιδέα για την Τζέιν Όστεν (παρόλο που γενικά διαβάζω πάρα πολύ ),δεν είχα ακούσει ποτέ κάτι για τα βιβλία της και προφανώς δεν ήξερα ότι η ταινία είναι βασισμένη σε βιβλίο.

Βάζω λοιπόν να δω την ταινία και στο τέλος ήμουν ενθουσιασμένη, είχα ξετρελαθεί.Βλέποντας τα έξτρα βίντεο που είχε η ταινία  κατάλαβα πως πρόκειται για μεταφορά του βιβλίου της Όστεν.Αφού είδα την ταινία οχτώ φορές σε μια εβδομάδα το αγόρασα και πραγματικά το ρούφηξα.Περιττό να αναφέρω την στεναχώρια μου όταν τελείωσε το βιβλίο και την χαρά μου μόλις ανακάλυψα την εξαιρετική μεταφορά του BBC Ο ρομαντισμός και το εξαιρετικό χιούμορ σε συνδυασμό με μια από τις καλύτερες ιστορίες που διάβασα ποτέ μου με μάγεψαν και ήθελα απελπισμένα να διαβάσω κι άλλο,να δω κι άλλα πράγματα που δημιούργησε τόσα χρόνια πριν μια δεσποινίς που κατάφερε να μείνει στην ιστορία για χρόνια και να αγγίζει τις καρδιές τόσων ανθρώπων.Αργότερα ανακάλυψα και τα υπόλοιπα έργα της και τώρα πια έχω φτάσει στο σημείο που ξέρετε, δημιούργησα μέχρι και διαδικτυακό φαν κλαμπ με σκοπό να βρω κι άλλα άτομα να μιλάω για κάτι που τόσο αγαπώ.

Λοιπόν εσείς πως γνωρίσατε την Όστεν;Τι ήταν αυτό που σας έκανε να την αγαπήσετε τόσο;

17 σχόλια:

  1. Εγώ, αν και βιβλιοφάγος, πρωτοδιάβασα Ώστεν μόλις στα 28 μου. Μέχρι τότε δεν ήξερα παρά το όνομα της, ίσως και κάποιους τίτλους βιβλίων της. Περιέργως, δεν είχε τύχει να δω ούτε κάποια από τις ταινίες.

    Η μαμά μου έβλεπε εκείνη την εποχή το Π&Π του bbc στο κανάλι της Βουλής. Μου ζήτησε να της πάρω από τη δανειστική βιβλιοθήκη το βιβλίο για να το διαβάσει και όταν το τελείωσε μου το έδωσε για να το επιστρέψω. Το έβαλα στο κομοδίνο μου μαζί με τ’ άλλα βιβλία της βιβλιοθήκης και το ίδιο βράδυ το άνοιξα, έτσι βαριεστημένα, για να του ρίξω μια ματιά.Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασε Μπάμπη μου έχει κολλήσει ,πέρα από όλα τα άλλα ,το συνήθειο να πίνω τσάι κάθε απόγευμα με σετ τσαγιού και όλα τα σχετικά.Μέχρι και το κέντημα κόντεψα να αρχίσω,μιλάμε για τέτοιο κόλλημα :):):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ είδα ένα χοντρό χοντρό βιβλίο στη βιβλιοθήκη του σχολείου μου, και μιας και μου αρέσει να διαβάζω ογκόδη βιβλία το δανείστικα...Τώρα είναι το αγαπημένο μου βιβλίο και υπήρξε αφορμή να διαβάσω κι άλλα αριστουργήματα της Τζέην Ώστιν και να την λατρέψω μια για πάντα!! ( Το ογκόδες βιβλίο στο οποίο αναφερόμουν είναι φυσικά το "Περηφάνεια και Προκατάληψη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήμουν στην α λυκείου όταν κατά τύχη πέτυχα στην ΕΤ1 το "Περηφάνια και Προκατάληψη" σε μορφή σειράς ! Από την στιγμή που είδα το πρώτο επεισόδιο ενθουσιάστηκα τόσο που οι γονείς μου τοείχαν δεδομένο πως εκείνη την ώρα δεν υπήρχε περίπτωση να παρακολουθήσουν κάτι άλλο! Μόλις τελείωσε απογοητεύτηκα πολύ :( Αλλά μετά απο ένα χρόνο η εφημερίδα έδινε δώρο το βιβλίο στην αγγλική του έκδοση!Φυσικά και το πήρα! Στην πορεία βρέθηκε στα χέρια μου με τον ίδιο τρόπο και η ταινία - με καταδίωκε κατά κάποιον τρόπο!! - και από κει και πέρα αναζήτησα μόνη μου τα υπόλοιπα έργα της! Βέβαια η Περηφάνια και προκατάληψη είναι η πρώτη μου αγάπη και παραμένει ακόμη το αγαπημένο μου έργο! (ίσως λόγω του κ. Ντάρσυ!! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγω με αφορμη την ταινια του 2005 μπηκα φετος (!) στον κοσμο της Οστεν. Αγορασα το βιβλιο με σκοπο να το διαβασω πρωτα κ μετα να δω την ταινια στον κινηματογραφο. Ομως στην πρωτη μου αποπειρα το παρατησα γιατι μου ειχε φανει τρομερα βαρετο και φυσικα δεν ειδα την ταινια. Φετος, μια μερα εντελως στο ασχετο, χωρις να το εχω καν στο προγραμμα (κ πιστεψτε με, ειχα πολυ γεματο προγραμμα!) πειστηκα να του δωσω μια δευτερη ευκαιρια. Και πραγματικα επεσα απο τα συννεφα! Ειχα παρα πολυ καιρο να διαβασω τοσο ωραιο βιβλιο, που να το αγαπησω τοσο και να μην θελω να τελειωσει. Αφου σκεφτομαι καποια στιγμη να το ξαναδιαβασω! Οσο για τον κυριο Νταρσυ... οτι και να πω ειναι λιγο. Ειναι τοσο τελειος χαρακτηρας, που σε οποια εκδοχη του κι αν τον δω τον ερωτευομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω οι περισσότεροι Ωστενοκολλημένοι έχουν ως αγαπημένο το συγκεκριμένο βιβλίο και πιστεύω αιτία είναι ο Ντάρσυ.Νομίζω πρέπει να κοιτάξω να φτιάξω ένα θέμα μόνο Ντάρσυ μια απο αυτές τις μέρες να συζητήσουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή ιδέα, Ιφιγένεια....
    Το θέμα αυτό όμως φοβάμαι πως είναι....ανεξάντλητο !!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λορένα


    Ηταν το 2005 οταν βγηκε η ταινια στο σινεμα με την Κιρα Ναιτλι, και ειχε πεσει πολυ διαφημιση. μου εκανε εντυπωση πως ουτε ειχα ξανακουσει για την Τζειν Ωστεν, αλλα ουτε και για αλλη μεταφορα του βιβλιου. Αποφασισα να το δω αλλα δυσκολευτηκα να βρω ατομα να παμε παρεα. Στο πρωτο μισο της ταινιας, την παρεα μου την πηρε ο υπνος (ακουστηκε και ενα ροχαλητο), γυρισα πισω και ειδα μια αλλη γνωστη που μου εκανε νευρα οτι κακως ηρθε. Η αληθεια ειναι πως και εγω περιμενα κατι περισσοτερο.. Στο δευτερο μισο ομως, το ενδιαφερον κορυφωθηκε, και οταν τελειωσε απαμεινα να βλεπω τους τιλους τελους για να ακουω την υπεροχη μουσικη. Μερες μετα μου εμεινε το βλεμμα του Νταρσι, στεκομουν σαν χαζη και κοιτουσα την αφισα της ταινιας που ηταν κολλημενη σε διαφορα σημεια της πολης. Αποφασισα να την ξαναδω με αλλη παρεα. Και αυτη ηταν η αρχη.. Λιγες μερες μετα η δημοτικη βιβλιοθηκη εφερε το βιβλιο αυτο στα νεα της αποκτηματα. Μου ειπαν οτι δεν ηταν καταχωρημενο, και αφου καταχωρηθει, υπηρχε λιστα αναμονης 3 μηνων, και μετα να παρω σειρα. Μπορουσα ομως να το ξεφυλλισω εκει. Καθισα και το διαβασα ενα μεσημερι (3 ωρες περιπου) εκει. Μετα το δανειστηκα, και το ξαναδανειστηκα και τελος μου το καναν δωρο. Για κανα χρονο μετα, εψαχνα και την σειρα του ΒΒC. Νομιζω τα ειπα ολα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιωάννα

    Ήταν πριν 3 χρόνια περίπου όταν πήγα σε ένα δισκοπωλείο και έψαχνα κάποια ταινία για να αγοράσω. Εκεί που έψαχνα έπεσε το μάτι μου πάνω στην ταινία Περηφάνια και Προκατάληψη του 2005 την οποία δεν την είχα δει ποτέ. Έτσι λοιπόν την ίδια μέρα έβαλα να την δω και ξετρελάθηκα! Μου άρεσε τόσο αυτή η ιστορία αγάπης και λάτρεψα τους χαρακτήρες και ιδιαίτερα τον Ντάρσυ! Μετά από 1 χρόνο περίπου έτυχε να περάσω με μια φίλη μου από ένα βιβλιοπωλείο και είδα σε ένα ράφι το βιβλίο Περηφάνια και Προκατάληψη το οποίο βέβαια το αγόρασα γιατί βλέποντας την ταινία μαγεύτηκα τόσο από την ιστορία που ήθελα να διαβάσω και το βιβλίο!! Και πραγματικά το βιβλίο αυτό είναι πλέον από τα αγαπημένα μου και όταν το διάβαζα ήταν μια πολύ ωραία συντροφιά! Από τότε θέλω να διαβάσω όλα τα βιβλία της Τζέιν Ώστεν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν ήμουν μικρή τα αγαπημένα μου ψώνια ήταν μέσα σε βιβλιοπωλείο (νομίζω και τωρα που μεγάλωσα ισχύει το ίδιο). Πήγαινα με την μαμά μου και αγοράζαμε βιβλία. Ήταν μια περίοδος που η μαμα μου με ωθούσε να διαβάζω κλασσική λογοτεχνία, τέλος δημοτικού θα ήταν. Τα περισσότερα τα βαριόμουν, αν και στην πορεία μερικά τα λάτρεψα (Λουντέμης, Λόντον κλπ). Εκείνη την περίοδο ήταν που αγοράσαμε κάποια διηγήματα του Τσέχοφ, το Σχολείο Γυναικών του Αντρέ Ζιντ και το Περηφάνεια και Προκατάληψη της Όστεν. Λάτρεψα τη Λίζη τόσο δυναμική που ήταν και ο Ντάρσυ έγινε ο γαλάζιος μου πρίγκιπας. Έκτοτε έχω διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο αμέτρητες φορές κι έχω δει ουκ ολίγες τη σειρα του bbc και την ταινία με την Κίρα Νάιτλι. Έτσι γνώρισα εγώ την Τζέιν Όστεν και τους περίπλοκους χαρακτήρες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν εγώ γνώρισα την πολυαγαπημένη Jane Austen ήμουν 13 χρονών. Και επειδή εκείνη τη περίοδο ρούφαγα το ένα βιβλίο μετά το άλλο, έτυχε μια μέρα μία συμμαθήτρια μου να μου δανείσει την Περηφάνια και Προκατάληψη. Ε, από τότε καταλαβαίνετε, είχα εθιστεί! Όχι μόνο με τα βιβλία της Austen αλλά και με τη εποχή της. Με ενθουσίασε τόσο πολύ ο ρομαντισμός της εποχής. Οι επιστολές, οι χοροί, τα φορέματα, οι μπούκλες. Και από τότε συνεχίζω να λέω πως γεννήθηκα αρκετά αργά... Γι αυτό από πάντα μου κρατάνε συντροφιά τα βιβλία της. Και φυσικά η Austen με ώθησε να διαβάσω κλασσική λογοτεχνία. Κάπως έτσι γνώρισα και τις Μπροντέ. Μπορώ να πω επίσης πως με άλλαξαν τα βιβλία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το 1995, όταν πρωτοβγήκε η σειρά του BBC. Την είχα βεβαίως ακουστά- χωρίς να ξέρω και πολλά- πολά. Η μητέρα μου με παρότρυνε να αγοράσω το πρώτο μου βιβλίο και από τότε οι κολλητοί μου δε μ'αφήνουν παραπονεμένη!!! Τα έχω μαζέψει όλα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το 2001, όταν έδινα για το πτυχίο στα αγγλικά, η καθηγήτρια μου με εφοδίασε με την σειρά Pride and Prejudice του BBC σε βιντεοκασέτες χωρίς υπότιτλους, και το ίδιο βιβλίο σε έκδοση τραίνου (το οποίο εν τέλει μου χάρισε). Ήταν έρωτας με την πρώτη επαφή, και σύντομα απέκτησα τα άπαντα, και είδα όλες τις μεταφορές, όλων των έργων σε ταινίες ή σειρές... Αγαπημένη παραμένει το "Περηφάνεια και Προκατάληψη", με δεύτερο το Mansfield Park και τρίτο το Persuasion. Δεν έχω διαβάσει ποτέ Austen στα ελληνικά, και διαβάζω ξανά και ξανά, όλα της τα βιβλία ανά διαστήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρέπει να είμαι η μόνη μου διάβασε για πρώτη φορά Όστεν φέτος!!! :) Λοιπόν, την ταινία την είχα δει παλαιότερα και ήξερα ότι ήταν βασισμένη σε βιβλίο αλλά πάντοτε πίστευα ότι τα βιβλία εκείνης της εποχής θα είναι πολύ βαρετά με ατελείωτες περιγραφές κλπ. Αργότερα, λοιπόν, διάβασε η φίλη μου η Αλίκη την Περηφάνια και Προκατάληψη.Έγραψε τόσο καλά και ενθουσιώδη σχόλια για αυτό που είπα... "Βρε λες? " Το έβαλα έτσι στην ατελείωτη λίστα με τα βιβλία που θέλω να διαβάσω και φέτος το καλοκαίρι ήρθε η ευκαιρία με την ομαδική ανάγνωση που οργάνωσε αυτό εδώ το μπλόγκ. Αν και μας έχει μείνει ακόμη μια βδομάδα ανάγνωσης μπορώ να πω ότι έχω αγαπήσει το βιβλίο και τους χαρακτήρες και αναμφισβήτητα μου έχει δημιουργηθεί η περιέργεια να διαβάσω και τα υπόλοιπα βιβλία της Όστεν!Γράφει πολύ ωραία, άνετα, δεν σε κουράζει, έχει χιούμορ και είναι πολύ ρομαντική! Έχω αφήσει τη σειρά του BBC μετά το πέρας της ανάγνωσης καθώς και άλλες σειρές ή ταινίες που βασίζονται σε έργα της.Η Όστεν αποτελεί έναν τελείως διαφορετικό πλανήτη και χαίρομαι που τον ανακάλυψα! :) (merci au fond ma chèrie Alice )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εμένα με πήγε μία φίλη μου (ρομαντική και αυτή!) να δούμε τη ταινία στο κινηματογράφο το 2005 όταν πρωτοβγήκε! Πηγαίναμε Γ' Λυκείου! Όταν είδα την γιγαντοαφίσα έξω από το κινηματογράφο τρελάθηκα!!! Είχε τη Κίρα Νάιτλι με φορεσιά εποχής, το κύριο Ντάρσυ, το φως του ήλιου, οι πρασινάδες...! "Μπράβο Κική!" λέω στη φίλη μου που και εκείνη τυχαία περνώντας είχε δει την αφίσα έξω από το κινηματογράφο και ήθελε να την δει! Ούτε είχα ακούσει για την Ώστεν ούτε είχα διαβάσει κάποιο βιβλίο της και εγώ εκείνη την εποχή. Φυσικά ξετρελάθηκα! Η μουσική, τα τοπία, η σκηνοθεσία (η οποία κατά τη γνώμη μου άξιζε όσκαρ!), η ιστορία, η Κίρα Νάιτλι, ο κύριος Ντάρσυ...! Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...! Όταν πήγα στο σπίτι είπα στη μητέρα μου "Μαμά είδα μια ταινία, από τις ωραιότερες ταινίες που έχω δει και έχει έναν άντρα να λιώνεις!" και είχα ήδη πληροφορηθεί από το πρόγραμμα ότι υπάρχει και βιβλίο οπότε είπα στη μητέρα μου να το δανειστεί από τη βιβλιοθήκη. Τρελαθήκαμε και οι δύο όταν το διαβάσαμε! Όταν βγήκε σε dvd το αγόρασα και το είδε και η μαμά μου και ξετρελάθηκε και ήθελε να το ξαναδεί με αποτέλεσμα να της αφήσω το dvd στο dvd player και να μου το χάσουν οι άντρες του σπιτιού! Η τύχη του ακόμα και σήμερα αγνοείται και μου έχει μείνει η θήκη αμανάτι! Πάλι καλά που υπάρχει και το internet και έμαθα να κατεβάζω ταινίες! Ακολούθησαν τα βιβλία Λογική και Ευαισθησία, Έμμα και οι ταινίες/σειρές τους και αργότερα διάβασα και τα υπόλοιπα βιβλία της και γενικά ότι έχει γράψει! Σιγά σιγά είδα όλες τις μεταφορές και σειρές/ταινίες με θέμα την Ώστεν (ας είναι καλά το ίντερνετ)! Το blog σου το ανακάλυψα μάλλον αργά, μόλις το περασμένο φθινόπωρο. Χαίρομαι πολύ που έχω γνωρίσει ανθρώπους μέσα από αυτό το blog που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμένα και που οργανώνουμε συναντήσεις στην Αθήνα όπου συζητάμε για την αγαπημένη μας συγγραφέα! Συγχαρητήρια για το blog σου!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαρία

    Πράγματι, κι εμένα η πρώτη μου επαφή με τον κόσμο της Όστεν, έγινε με την ταινία Περηφάνια και προκατάληψη του 2005 !!! Όμως, τα πράγματα για μένα, ξεκίνησαν κάπως διαφορετικά.Η αδερφή μου (που είναι μικρότερη από μένα) ήταν αυτή που έφερε για πρώτη φορά πέρσι στο σπίτι μας βιβλίο της Τζέην Όστεν ! Συγκεκριμένα, είχε δανειστεί απ τη βιβλιοθήκη την Πειθώ! Αφού τη διάβασε εκείνη και η μητέρα μου, με παρότρυναν κι εμένα να τη διαβάσω γιατί τους άρεσε πολύ, αλλά όταν μου αποκάλυψαν την υπόθεση, ομολογώ ότι δεν ενθουσιάστηκα καθόλου ! Πίστευα ότι θα ήταν ήταν μια βαρετή ιστορία. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν πολύ τα βιβλία .Για την ακρίβεια, τα αγαπημένα μου μέρη είναι οι βιβλιοθήκες και τα βιβλιοπωλεία (εντάξει, και τα σινεμά !!!) Από μικρή είχα ξεκινήσει να διαβάζω κλασική λογοτεχνία κι αγαπημένο μου βιβλίο, ήταν η Τζέην Έυρ ! Μου άρεσε αρκετά και ο Ντίκενς. Μετά, συνέχισα με αστυνομικά (που πραγματικά τα λατρεύω!), ιστορικά, ρομαντικά-κοινωνικά, φαντασίας και τελικά, πάλι κατέληγα στην κλασική λογοτεχνία ! Παρόλο λοιπόν που αγαπούσα φανερά τα μυθιστορήματα, την Τζέην Όστεν δεν τη γνώριζα και τόσο καλά ! Για να πω την αλήθεια το μόνο που ήξερα για εκείνη, ήταν ότι έγραφε ρομαντικά μυθιστορήματα, από μια τυχαία σωστή απάντηση που έδωσα στο μάθημα των αγγλικών στην έκτη δημοτικού ! Έτσι, κάποια στιγμή το περσινό καλοκαίρι, η αδερφή μου (αφού είχε ήδη δει και την ταινία Πειθώ του 2007) μου πρότεινε να δούμε την ταινία Περηφάνια και προκατάληψη, λέγοντάς μου ότι σίγουρα θα είναι πολύ ωραία, αφού έπαιζε και η Κίρα Νάιτλι !!! Εμένα, τότε, μου φαινόταν γνωστός ο τίτλος, μιας και ήμουν σίγουρη ότι σε κάποιο βιβλίο τον είχα πετύχει, αλλά όσο κι αν έσπαζα το κεφάλι μου να θυμηθώ, ποτέ δε μου ήρθε το όνομα του συγγραφέα ! Όσο βλέπαμε την ταινία, το ενδιαφέρον μου κορυφωνόταν και είχα ταυτιστεί τόσο πολύ με τους ήρωες και την ιστορία τους που δεν κατάλαβα για πότε τελείωσε η ταινία ! Ήθελα απεγνωσμένα και συνέχεια <3 Τότε, άρχισα να βλέπω σχετικά βιντεάκια στο youtube. Αλλά, αφού είχα μάθει πια πως η αγαπημένη μου πλέον ταινία ήταν δημιούργημα της Τζέην Όστεν, γρήγορα δανείστηκα το ομώνυμο βιβλίο..... και τα υπόλοιπα φαντάζομαι είναι αρκετά εύκολο να τα μαντέψετε ! Λάτρεψα το βιβλίο και τη συγγραφέα του, που περιττό να πω ότι είναι πλέον η αγαπημένη μου ;-) Μάλιστα τη θαυμάζω, τόσο για τον υπέροχο τρόπο γραφής της και το πηγαίο χιούμορ της, όσο και για την απίστευτη δύναμη θέλησης και το κουράγιο να ακολουθήσει το όνειρό της και να γίνει συγγραφέας, παρά τις όποιες δυσκολίες και τις έντονες κριτικές που θα δέχθηκε λόγω του φύλου της ! Φυσικά, τη θαυμάζω και για τις πρωτοποριακές της ιδέες !!! Είναι αναμφίβολα μια μοναδική μυθιστοριογράφος που έχει προσφέρει πολλά στην παγκόσμια λογοτεχνία ! Την κατάλληλη στιγμή, ανακάλυψα και το blog σου απ το facebook και εννοείται πως με βοήθησε πολύ, γιατί απ τη μια συνομιλούσα με άτομα που μοιραζόμασταν κοινά ενδιαφέροντα κι απ την άλλη, γιατί λίγο πολύ έτσι γνώρισα και τα υπόλοιπα βιβλία της αγαπημένης μας συγγραφέα που σκοπεύω να διαβάσω. Πρώτα σκέφτομαι να ξεκινήσω με την αγγλική εκδοχή του Pride and prejudice που πήρα απ το βιβλιοπωλείο της Σχολής μου (είναι το vol. 1 που περιλαμβάνει στα αγγλικά επίσης τα Persuasion και Mansfield park με υπέροχο εξώφυλλο, ενώ το vol.2 περιέχει τα άλλα 3 !!!), για να κάνω εξάσκηση (νομίζω δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος ;-P). Έπειτα, λέω να δω τη σειρά με τον Κόλιν (που όλες βλέπω ότι έχετε αγαπήσει) και τώρα το φθινοπωράκι-χειμώνα που έχει τον κατάλληλο καιρό να διαβάσω πρώτα : Το αβαείο του Νορθάνγκερ (μιας και ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα με τον Χένρι-Feild από την 1η μου ομαδική συνθέαση της Austenland <3<3<3, αλλά και γιατί τρελαίνομαι για ιστορίες με μεσαιωνικά κάστρα !), τη Λογική και ευαισθησία, Έμμα, Πειθώ και Μάνσφιλντ παρκ, με τις αντίστοιχες ταινίες-σειρές (και τη συνοδεία ζεστής σοκολάτας/πράσινου τσαϊού, δίπλα στο τζάκι ^_^ !!!!). Είμαι καινούρια στο J.A. club και πραγματικά περνώ υπέροχα ! Ανυπομονώ να ξεκινήσω το ταξίδι μου στο μαγικό κόσμο της Τζέην Όστεν !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α... θα μιλήσει ο παλιός τώρα... Εγώ τη γνώρισα από τη σειρά του BBC Pride & Prejudice 1980! Το είχα αγοράσει από ένα βίντεο κλαμπ που έκανε διάλυση ένα καλοκαίρι στον Πλαταμώνα. Πήγαινα Τρίτη ή Τετάρτη Δημοτικού. Φυσικά αγόρασα και το βιβλίο αμέσως μόλις την είδα.Love at first sight!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...