Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Τζέιν Όστεν και εκδόσεις Σμίλη

Σήμερα θα σας παρουσιάσω έναν εκδοτικό οίκο που εκτιμώ ιδιαίτερα .Οι εκδόσεις Σμίλη έχουν εκδώσει όλα τα βιβλία της Όστεν (όλα όμως ! ) και μάλιστα σε πολύ καλές και προσεγμένες εκδόσεις . Καλές μεταφράσεις , όμορφα εξώφυλλα και μπόλικο υλικό να διαβάσεις όταν τελειώσεις την ιστορία .Εικόνες , πληροφορίες για την Όστεν, κριτικές και πολλά άλλα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.
Περηφάνια και Προκατάληψη σε μετάφραση Δημήτρη Γ. Κίκιζα

Λογική και Ευαισθησία σε μετάφραση Αλεξάνδρας Παπαθανασοπούλου



Έμμα σε μετάφραση Ανδρέα Παππά

Το Αββαείο του Νορθάνγκερ σε μετάφραση Αλεξάνδρας Παπαθανασοπούλου

Πειθώ σε μετάφραση Δημήτρη Γ. Κίκιζα

Μάνσφιλντ Παρκ σε μετάφραση Αλεξάνδρας Παπαθανασοπούλου
 Τέλος οι εκδόσεις Σμίλη μετά από έξι υπέροχες Οστενικές εκδόσεις , έβγαλαν καινούργιο βιβλίο με τίτλο "Έρωτας και φιλία" το οποίο περιέχει κείμενα που έγγραψε η Τζέιν Όστεν σε νεαρή ηλικία που δεν είναι γνωστά και που κάθε Οστενοκολλημένη που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει διαβάσει. (εγώ ακόμη γιατί δεν το διάβασα;;;πρέπει να το διαβάσω σύντομα!!! )

Έρωτας και φιλία σε μετάφραση Ανδρέα Παππά, το βιβλίο περιέχει τα εξής έργα της Όστεν: Λαίδη Σούζαν (Lady Susan), Κάθριν ή η πέργκολα (Catherine or the Bower) , Οι τρεις αδελφές (The Three Sisters) , Επιστολές (A Collection of Letters)
 και  Έρωτας και φιλία (Love and Friendship)







 Εμείς από την πλευρά μας σαν αναγνώστες και σαν φανατικοί της Όστεν να πούμε ένα τεράστιο μπράβο στις εκδόσεις Σμίλη για την καταπληκτική δουλειά και ευχόμαστε να συνεχίσουν να φτιάχνουν για τα κλασσικά έργα όμορφες και περιποιημένες εκδόσεις .
Και τέλος, επειδή ξέρω πως οι εκδόσεις Σμίλη διαβάζουν που και που τα θέματα μας, γεγονός που μας τιμά ιδιαίτερα, θα ήθελα να τους παρακαλέσω ,εκ μέρους όλου του ελληνικού φαν κλαμπ της Όστεν, να μεταφράσουν και να εκδώσουν το βιβλίο της Ελίζαμπεθ Γκάσκελ , North and South .Πρόκειται για μια υπέροχη ιστορία ,που οι περισσότεροι έχουμε απολαύσει μόνο στην τηλεοπτική σειρά του bbc,  και είναι πολύ κρίμα που δεν έχει μεταφραστεί στη γλώσσα μας.Ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί η ευχή μας και να είστε σίγουροι πως τουλάχιστον εμείς θα σας τιμήσουμε με την αγορά του βιβλίου.

8 σχόλια:

  1. Να είστε σίγουροι ότι θα τιμήσουμε το North and South εάν εκδοθεί! Όπως άλλωστε και όλα τα άλλα της Austen!! Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα, στις εκδόσεις, είναι το έξτρα υλικό (φωτογραφικό κλπ) στο τέλος των βιβλίων. Πραγματικά ό,τι πρέπει, ύστερα από το τελείωμα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει πολύ το είδος των βιβλίων που διαλέγουν οι εκδόσεις αυτές, τις κάνει πολύ ξεχωριστές στην καρδιά μου. Ξέρω πως αν δεν ήταν οι εκδόσεις Σμίλη δεν θα είχαμε εύκολα την ευκαιρία να διαβάσουμε στη γλώσσα μας όλα αυτά τα έργα της Όστεν. Θα συμφωνήσω όμως ότι είναι καιρός πια να μεταφράσουν το North and South, ένα πραγματικό αριστούργημα που ανυπομονούμε να διαβάσουμε στα ελληνικά!!! Εγώ προσωπικά κάνω υπομονή τόσο καιρό κι ελπίζω πως θα μας ακούσουν και θα κάνουν μια κίνηση, έτσι κι αλλιώς η ιστορία μας είναι ήδη γνωστή στη χώρα μας και την αγαπάμε πάρα πολύ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις αγαπάω τις εκδόσεις Σμίλη! Όλα τα βιβλία της Τζέην Ώστεν (και όχι μόνο) τα έχω από τις εκδόσεις τους. Και είναι αλήθεια ότι θα τρέξω να αγοράσω το North and South εάν το εκδόσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. από τους πιο αγαπημένους μου εκδοτικούς οίκους. όπως είπε και η Maria Koul τα έξτρα στο τέλος των βιβλίων είναι οτι πρεπει για τη μετάβαση από τον κόσμο της Τζέην στον πραγματικό κόσμο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλέον τα κλασσικά της Αγγλικής λογοτεχνίας τα διαβάζω μονο από τις εκδόσεις ΣΜΙΛΗ. Για όσους έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν το πρωτότυπο κείμενο με το μεταφρασμένο, είναι φανερό ότι μόνο στη ΣΜΙΛΗ θα βρούν αυτές τις λεπτότατες αποχρώσεις της μετάφρασης.
    Περιμένουμε με ανυπομονησία το North and South της Elizabeth Gaskell !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει οι εκδόσεις Σμίλη με τα βιβλία της Τζέην Ώστεν δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο,με κάλυψαν οι προλαλήσαντες.Μακάρι να μεταφραστεί το North and South,θέλω πάρα πολύ να το διαβάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ έχω έχω το ΠκΠ από «Ζαχαρόπουλος» αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Έπρεπε να το πάρω από «Σμίλη»! :κατάρα!:. Παρεμπιπτόντως είμαι το μόνο αγόρι εδώ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γιώργο .:) Πρέπει να κυκλοφορούν 2-3 άντρες εδώ αλλά δεν μας επισκέπτονται συχνά .Εμείς θέλουμε και αντρικές γνώμες οπότε μας είσαι χρήσιμος :P

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...