Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Λαίδη Σούζαν

To μυθιστόρημα σε μορφή επιστολών της Τζέιν Όστεν Lady Susan δεν είναι τόσο γνωστό όσο τα μεγάλα μυθιστορήματά της. Πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι, που περιέχει σαράντα μία επιστολές και ένα συμπέρασμα. Οι μελετητές εκτιμούν ότι γράφτηκε γύρω στο 1793, κοντά στο τέλος της εφηβείας της και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της να γράψει σε μορφή επιστολών, είδος δημοφιλές σε πολλούς συγγραφείς της εποχής της. Το χειρόγραφο θα παραμείνει αδημοσίευτο για 54 χρόνια μετά το θάνατό της μέχρι που το συμπεριέλαβε ο ανιψιός James Edward Austen-Leigh της στην  βιογραφία της θείας του, A Memoir of Jane Austen  το 1871.

 Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από τον χαρακτήρα του τίτλου, την, Lady Susan Vernon, τριανταπεντάρα και πρόσφατα χήρα, όμορφη και εγωίστρια. . Περιγράφεται από την κουνιάδα της Catherine Vernon ως μια ασυνήθιστη ένωση λαμπρότητας και συμμετρίας που είναι και τα μόνα καλά λόγια που λέγονται γι αυτήν σε ολόκληρο το βιβλίο. Υπάρχει κάτι περισσότερο από μια υποψία σκανδάλου που προηγείται της άφιξης της στο σπίτι των συγγενών της στο Τσόρτσιλ. Πιπεράτα κουτσομπολιά ισχυρίζονται ότι έδειξε πολύ κακή διαγωγή στο Λανγκφορντ. Έτσι παίρνει το δρόμο για το σπίτι του κουνιάδου της Τσαρλς της γυναίκας του Καθριν.  Η αγωνία της είναι να βρει συζύγους για τον εαυτό της και την κόρη της και παρακολουθούμε μέσα από την αλληλογραφία της την προσπάθεια γι αυτό αλλά και για να καλυφθούν οι αταξίες της.  
   
Γεμάτο από το χιούμορ της Όστεν και αρκετά μακριά από τον όρο «ρομαντικό» το βιβλίο αυτό είναι η καλύτερη παρέα για ένα απόγευμα.

                                                                                                                                                                           
                                                                                 

2 σχόλια:

  1. κυκλοφορει στα ελληνικα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι , υπάρχει στο βιβλίο Έρωτας και Φιλία από τις εκδόσεις Σμίλη σίγουρα.Κάτι άλλο δεν γνωρίζω.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...