Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Διαβάζοντας την Περηφάνια και Προκατάληψη...

Το ελληνικό φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν έκανε την προηγούμενη εβδομάδα μια πρόταση στο facebook να διαβάσουμε ένα βιβλίο της αγαπημένης μας συγγραφέα όλοι μαζί, κι εσείς επιλέξατε το βιβλίο αυτό να είναι η all time favorite Περηφάνια και Προκατάληψη (φυσικά), με συντριπτική πλειοψηφία!! 
Η ηλεκτρονική μας λέσχη ανάγνωσης θα λειτουργήσει λίγο διαφορετικά από τις κανονικές λέσχες ανάγνωσης που ξέρουμε. Κάθε Κυριακή βράδυ, θα γίνεται μια ανάρτηση εδώ από εμένα ή την Ιφιγένεια, με μια μικρή παρουσίαση σχετικά με τα κεφάλαια που αποφασίσαμε να διαβάσουμε μέσα στη βδομάδα. Έπειτα έρχεται η δικιά σας σειρά, να μας πείτε στα σχόλια πώς σας φάνηκε, τι σας άρεσε, τι δεν σας άρεσε, τι σας εξέπληξε, τι αισθανθήκατε όταν πρωτογνωρίσατε τον κύριο Ντάρσυ, με τι επίθετα θα στολίζατε την Λύντια αν την είχατε μπροστά σας κλπ. Μπορείτε να κάνετε τα σχόλιά σας είτε έχετε λογαριασμό στο google είτε όχι, με απαραίτητη προϋπόθεση να αναφέρετε κάπου το όνομα ή το ψευδώνυμό σας, έτσι ώστε να μην έχουμε σχόλια από αγνώστους και δεν ξέρουμε ποιος μιλάει :/

Αρχικά θα θέλαμε, επειδή είναι μια κίνηση που χρειάζεται απαραίτητα και τη δική σας συμμετοχή, όσες αποφασίσατε με την ψήφο σας να συμμετέχετε στην ανάγνωση του βιβλίου να μας πείτε δυο λόγια για τον εαυτό σας, το βιβλίο σας, την αναγνωστική σας ταχύτητα και το αν είναι η πρώτη σας ανάγνωση του βιβλίου ή αν το έχετε ξαναδιαβάσει. Θεωρούμε απαραίτητη αυτή σας την κίνηση ούτως ώστε να γνωριστούμε και να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε καλύτερα για να μην μείνει καμία παραπονεμένη.

Ας παρουσιαστώ εγώ πρώτα για να σας δώσω κι ένα παράδειγμα:
Με λένε Αλίκη, είμαι 25 χρονών, το βιβλίο μου είναι των εκδόσεων Πατάκη (αυτή με την κοπέλα με το γουνάκι!!), μπορώ να διαβάσω 100 σελίδες την ημέρα, αν χρειαστεί, και αυτή θα είναι η δεύτερή μου ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου.
Μη σας τρομάζει η αναγνωστική μου ταχύτητα, η καθεμία έχει τη δική της και σκοπός μας δεν είναι να ξεπετάξουμε το βιβλίο σε μια βδομάδα, αλλά να το απολαύσουμε και να το διασκεδάσουμε όλες μαζί :) Ενδεικτικά, σας προτείνουμε 5 κεφάλαια την εβδομάδα. Πώς σας φαίνεται; πολύ; λίγο;

Τέλος, αφήνουμε περιθώριο μια εβδομάδα, έτσι ώστε να μπορέσετε όλες να δείτε αυτήν εδώ την ανάρτηση, να δηλώσετε και επίσημα τη συμμετοχή σας στα σχόλια και να προμηθευτείτε το βιβλίο στην περίπτωση που δεν το έχετε. 

Η επίσημη έναρξη της ομαδικής μας ανάγνωσης της Περηφάνιας και Προκατάληψης ξεκινάει την Δευτέρα 8 Ιουλίου.

9 σχόλια:

  1. Hello! Είμαι η Νικολέτα, 26 χρονών, και θα χαρώ πάρα πολύ να συμμετάσχω στην online Austen-ική λέσχη ανάγνωσης! Έχω ξαναδιαβάσει το βιβλίο αλλά έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Η αναγνωστική μου ταχύτητα παίζει ανάλογα τη μέρα και τη διάθεση, αν και με την Austen κολλάς, έτσι δεν είναι; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια! Είμαι η Αλίκη, 22 χρονών και θέλω πολύ να συμμετέχω στη Λέσχη Ανάγνωσης (αν και κάποιες βδομάδες του Αυγούστου μάλλον θα είμαι διακοπές κι άρα αποκομμένη από το ίντερνετ). Το βιβλίο μου είναι από τις εκδόσεις Σμιλη και θα το διαβάσω για πρώτη φορά. Η αναγνωστική μου ταχύτητα εξαρτάται από τον χρόνο και τη διάθεση αλλά αν μ΄αρέσει πολύ ένα βιβλίο μπορώ να το διαβάσω και σε δύο-τρεις μέρες. Τα 5 κεφάλαια την εβδομάδα μου φαίνονται μια χαρά, αν και πιστεύω σίγουρα θα μπορούσα να διαβάσω και περισσότερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια και απο μένα! Είμαι η Ευαγγελία, 23 ετών και έχω κολλήσει με την Austen απο τη Γ 'Λυκείου όταν παράλληλα με τα αρχαία και την ιστορία, διάβασα για πρώτη φορά την Περηφάνια και Προκατάληψη και εν ολίγοις κόλλησα! Έχω διαβάσει άπειρες φορές το βιβλίο και έχω δει αμέτρητες φορές την ταινία αλλά και όλα τα adaptions που έχει προβάλλει το BBC κατά καιρούς. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένας συλλογικός τόμος με όλα τα έργα της Austen στα Αγγλικά. Θα επιχειρήσω να το διαβάσω αν και η γραφή της Austen είναι κάπως δύσκολη για το proficiency-level μου! Θα είμαστε σε επαφή και καλή αρχή σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σας! Είμαι η Σταυρούλα 25 χρονών.Δεν έχω διαβάσει ποτέ Όστεν, πόσο μάλλον το συγκεκριμένο βιβλίο.Το θεώρησα, λοιπόν μια καλή ευκαιρία για μια πρώτη ανάγνωση! Έχω το βιβλίο στα αγγλικά αλλά θα το προμηθευτώ στα ελληνικά γιατί θέλω να το κατανοήσω πλήρως και όχι να παλεύω στη μετάφραση.Η αναγνωστική μου ταχύτητα εξαρτάται και εμένα από τη διάθεση.Αν μου αρέσει πολύ ένα βιβλίο μπορώ να το τελειώσω σε 1-2 μέρες!Οπότε 5 με 10 κεφάλαια την εβδομάδα μου φαίνονται μια χαρά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας χαιρετήσω κι εγώ λοιπόν! Με λένε Μαρία, είμαι 15 χρονών και έχω διαβάσει όλα τα βιβλία της Jane Austen (εκτός από τα λιγότερα αναγνωρισμένα πχ Έρωτας και Φιλία, Λαίδη Σούζαν κλπ) και έχω διαβάσει την Περηφάνια 2 φορές ενώ κατά καιρούς καταφεύγω σε αυτήν διαβάζοντας τα αγαπημένα μου αποσπάσματα! Είμαι αργός αναγνώστης όμως στα πλαίσια της συνανάγνωσης δε θα έχω πρόβλημα, ειδικά αφού πρόκειται για το αγαπημένο μου βιβλίο! Έχω 2 εκδόσεις, μια αγγλική και μια Ελληνική, της DeAgostini που με ενοχλεί λίγο οπτικά, όμως δε νομίζω να κολλήσω. Αυτά, κι ανυπομονώ να ξεκινήσουμε! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι η Ιφιγένεια , είμαι 22 ετών και αγαπώ τόσο πολύ την Όστεν που της έχω φτιάξει διαδικτυακό φαν κλάμπ :P Μπορώ να διαβάσω πολλές σελίδες τη μέρα αν χρειαστεί και ανυπομονώ να διαβάσουμε όλοι μαζί την Περηφάνια και Προκατάληψη .Τι κι αν το έχω ήδη διαβάσει 3-4 φορές και έχω δει την ταινία και την σειρά 982412374173674 φορές ;Δεν θα βαρεθώ ποτέ αυτή την ιστορία :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σας και απο εμενα!Ειμαι η Δεσποινα και ειμαι 14 χρονων!Εχω διαβασει τα 6 μεγαλα εργα της Jane Austin και πραγματικα τα λατρευω!Το αγαπημενο μου ειναι το Περηφανια και προκαταληψη,με αγαπημενο χαρακτηρα φυσικα τον κ.Νταρσυ *-*.Μιας και ειναι το αγαπημενο μου το εχω διαβασει τουλαχιστον 5 φορες.Τωρα οσον αφορα την ταχυτητα αναγνωσης μου μπορω να πω πως διαρκει μια με δυο μερες.Φυσικα αυτο εξαρταται απο την πλοκη και την υποθεση.Γενικα αμα μου αρεσει κατι ειμαι ικανη να κατσω σε ενα κρεβατι και να διαβαζω με τις ωρες.Αυτα απο εμενα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια κι από μένα !
    Με λένε Μαργαρίτα,είμαι 46 χρονών και μόλις συνειδητοποίησα ότι μάλλον πρέπει να γραφτώ σε Ωστενικό κλάμπ των ΚΑΠΗ ! :-)
    Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές έχω διαβάσει το Περηφάνεια κ Προκατάληψη, μάλλον όσες φορές έχω δεί και την σειρά του BBC...Ακόμα όμως έχω απορίες και σκοτεινά σημεία ως προς τη δράση των ηρώων ή τα κίνητρά τους...Έχω το βιβλίο από τις εκδόσεις ΣΜΙΛΗ και στα Αγγλικά από τις Penguin (νομίζω) . Μάλλον θα επιχειρήσω να το διαβάσω στα Αγγλικά - δεν θα είναι η πρώτη φορά, εξ'αλλου- γιατί παρά το γεγονός ότι η ΣΜΙΛΗ έχει τις καλύτερες Ωστενικές μεταφράσεις,νομίζω ότι το πρωτότυπο ίσως με βοηθήσει στην διευκρίνηση κάποιων σημείων. Νομίζω τα πέντε κεφάλαια είναι ένας εφικτός στόχος....
    Καλή μας ανάγνωση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καπως καθυστερημενα και εγω ας συστηθω : ειμαι η Βασιλικη (Λορένα), ειμαι 35 ετων, και το βιβλιο μου ειναι των εκδοσεων Σμιλη. Πολλες φορες το διαβασα και σχεδον το εμαθα απεξω. Και μια ακομη σε ομαδικη αναγνωση.. ευχαριστηση μου κανει. Αγαπημενη μου ειναι η μινι σειρα με τον Κολιν Φερθ, αν και αρχικα γνωρισα την εκδοχη με την Κιρα Ναιτλι και μαλιστα την ειδα 2 φορες στο σινεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...