Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Εσύ το ήξερες ; Νο 4

Ήξερες ότι...

Η Jena Malone στην Περηφάνια και Προκατάληψη του 2005
Η Jena Malone , που την είδαμε στον ρόλο της Λύντια στην Περηφάνια και Προκατάληψη του 2005, είναι Αμερικανίδα .Από όλο το καστ της ταινίας ήταν η μοναδική Αμερικανίδα. Όπως και να έχει έπαιξε μια χαρά την μικρή Αγγλιδούλα και ακόμη καλύτερα την Λύντια Μπέννετ .

Η Jena Malone όπως είναι σήμερα 
Ήξερες ότι...

Η Lucy Briers στην Περηφάνια και Προκατάληψη του 1995
Η Lucy Briers , που την είδαμε στον ρόλο της Μαίρη Μπέννετ στην Περηφάνια και Προκατάληψη του 1995, δήλωσε σε συνέντευξη της πως την περίοδο που έκανε τα γυρίσματα για την σειρά ήταν χορτοφάγος .Η ίδια μας λέει πως αν κοιτάξουμε προσεκτικά θα δούμε ότι στο τραπέζι των Μπέννετ δεν υπάρχει κάποιο κρέας κοντά της αλλά κάποια σούπα ή λίγο ψωμί .
Η Lucy Briers όπως είναι σήμερα 

Ήξερες ότι...


Η Emma Thompson , που την έχουμε αγαπήσει στο ρόλο της Έλινορ στη Λογική και Ευαισθησία του 1995,(όπου έγγραψε και το σενάριο) έχει γράψει κάποιες ατάκες και για την ταινία Περηφάνια και Προκατάληψη .

Ο διάλογος όπου η Σάρλοτ λέει στη Λίζι πως αρραβωνιάστηκε τον κ.Κόλινς είναι δικός της :
Δεν μπόρεσα να το βρω σε καλύτερη ποιότητα ....

Επίσης , έγγραψε τη σκηνή όπου η Λίζι διαβάζει το γράμμα της Τζέιν που την πληροφορεί ότι η Λύντια το έσκασε . 
"Lydia has runaway with Mr. Wickham..." 

Δεν γνωρίζω αν ήταν ιδέα της Thompson ή του σκηνοθέτη η Λίζι να τρέχει πέρα δώθε κλαίγοντας και ο κ.Νταρσυ να σηκώνετε κάθε φορά που εμφανίζετε εκείνη , αλλά η σκηνή είναι μια από τις ωραιότερες της ταινίας από άποψη γέλιου .Δεν μπόρεσα να τη βρω στο youtube....

Ήξερες ότι...
Ο  Matthew Macfadyen στα γυρίσματα της Περηφάνιας και Προκατάληψης του 2005
Η παραγωγή της ταινίας παραχώρησε στον αγαπημένο μας Matthew Macfadyen , που είχε τον ρόλο του κ.Ντάρσυ ,έναν personal trainer. Κάτι που ο ίδιος μας λέει ότι ήταν πολύ δίκαιό γιατί κανείς δεν θέλει έναν "πλαδαρό" Ντάρσυ .Όταν δεν χρειαζόταν σε κάποια σκηνή τον έβαζαν να τρέχει και όλο το διάστημα των γυρισμάτων ήταν σε δίαιτα .Κάθε πρωί του έδιναν ένα κουτί που είχε μέσα ότι θα έτρωγε όλη την υπόλοιπη μέρα .Ήταν δύσκολο γι΄αυτόν αλλά όπως λέει ήταν ευχάριστο που έμαθε πως μπορεί να αδυνατίσει γρήγορα και να είναι σε φόρμα αν χρειαστεί , αλλά κατάλαβε τι τραβάνε οι γυναίκες .

Ο  Matthew Macfadyen όπως είναι σήμερα




Σχεδόν όλες τις πληροφορίες τις πήρα από την υπέροχη σελίδα : Devoted Fans of Pride & Prejudice (2005)

3 σχόλια:

  1. Πόσο μ'αρέσουν αυτές οι back stage κλεφτές ματιές !
    Επίσης το μέγιστο κουτσομπολιό όσον αφορά το "Υπερηφάνεια και Προκατάληψη" του 1995 ήταν ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων πλέχτηκε κανονικό ειδύλλιο μεταξύ Κόλιν Φερθ και Τζέννιφερ Έλ.
    Νομίζω πως ειναι καιρός να ξαναδώ και το έτερο "Pride and Prejudice" .Αν και διαφωνώ με τον τρόπο (ως χαρακτήρας,όχι ως ηθοποιός) που παρουσιάστηκε ο κος Ντάρσυ, μου αρέσει πολύ ο Μάθιου Μακφάντγιεν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα καλά για την Εμμα. Αρχίζει να καταλαβαίνει τα λάθη της. Μεγαλώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου άρεσε πολύ η σκηνή με τη Σάρλοτ και θεωρώ ότι ήταν πολύ καλογραμμένη γιατί δικαιολογούσε τη Σάρλοτ κάτι που δεν συμβαίνει στο βιβλίο και στη σειρά. Η Σάρλοτ δεν είχε άλλη καλύτερη επιλογή από το να παντρευτεί τον κύριο Κόλινς και να κάνει και εκείνη μία οικογένεια αν λάβουμε υπόψιν την ηλικία της για τα δεδομένα της εποχής και την εμφάνιση της και χάρηκα πολύ με αυτή τη σκηνή. Εξεπλάγην ευχάριστα όταν έμαθα από το άρθρο σου ότι την έγραψε η αγαπημένη Emma Thomson! Επίσης και η σκηνή που διαβάζει το γράμμα είναι πολύ ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...