Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ομαδική συνθέαση : Lost in Austen (σχολιασμός, επεισόδια 1&2 )

                                                              
   Μέρος πρώτο : 
   (επεισόδιο 1&2 ) 

Είχα δει παλιότερα τη σειρά και το μόνο που  θυμόμουν είναι ότι γίνονται τα πάντα όλα . Δεν θυμόμουν λεπτομέρειες και ότι έχει τόσο πολύ πλάκα από το πρώτο λεπτό . Στο πρώτο πεντάλεπτο ειχα ήδη σκάσει στα γέλια .
Η Αμάντα είναι ένα κορίτσι σαν εμάς . Λατρεύει τον κόσμο της Όστεν , είναι αθεράπευτα ερωτευμένη με τον κ. Ντάρσυ, έχει για ήχο κλήσης το soundtrack απο τη σειρά του 1995, ξέρει απ' εξω το βιβλίο  και πολλές φορές αντί να βγαίνει έξω προτιμάει να κάθεται σπίτι της πίνοντας κρασί παρέα με την Ελίζαμπεθ Μπέννετ . Τα έχω κάνει κι εγώ αυτά πολλές φορές και είμαι σίγουρη πως το κάνετε κι εσείς . Απο εκεί και πέρα η Αμάντα τα κάνει όλα αυτά στον υπερθετικό βαθμό .
Επίσης έχει την ατυχία το αγόρι της να είναι σούπερ-βλάκας και να μη μπορεί να βρει κανέναν της προκοπής .
Σε καταλαβαίνουμε !!!!!!
Δεν φτάνει που της χάλασε μια forever alone βραδια (έτσι ονομάζω τις δικές μου βραδιές με κρασί και βιβλίο :P ) της κάνει πρόταση γάμου με καπάκι απο μπύρα ενώ περίεργοι ήχοι βγαίνουν απο το στόμα του . Πέθανα στο γέλιο σας λέω !!!! Πως να μην είναι η καημένη σούπερ κολλημένη με τον Ντάρσυ όταν ο καλύτερος που μπορεί να βρει είναι αυτός ;;;;
Κι εκεί που δεν το περιμένει συμβαίνει κάτι εντελώς εξωπραγματικό . Βρίσκει στο μπάνιο της την Ελίζαμπεθ Μπένετ με σάρκα και οστά . Της λέει πως υπάρχει μια πόρτα που συνδέει το σπίτι του πατέρα της με το δικό της και την αποκαλεί Σπένσερ .
'Εκλαψα :') 

Εσείς τι θα κάνετε αν ήσασταν στη θέση της Αμάντα ;Εγώ τι να σας πω ....αν με τσιμπούσε κι εμένα ως απόδειξη ότι είναι αληθινή θα πήγαινα αν και με τη γκαντεμιά μου θα ήταν κάποια φάρσα απο εκπομπή . :P
Στο σημείο όπου η Αμάντα κατέβαινε τη σκάλα στο σπίτι των Μπένετ και ακούγονταν φωνές και οι γνωστοί διάλογοι δεν σας κρύβω πως ανατρίχιασα . Όσοι αγαπάμε τα βιβλία γενικότερα ξέρουμε πως είναι να εύχεσαι να βρεθείς μέσα στα αγαπημένα σου έστω και για λίγο .

Απο τη στιγμή που πάτησε το πόδι της εκεί έγιναν όλα άνω κάτω . Τι μας κάνει ένα μπλέντερ και το βιβλίο Περηφάνια και Προκατάληψη ; Σωστά ! Μας κάνει τη σειρά Lost in Austen .
Μέσα σε όλα τα τρελά που είδαμε μηπως κάποιος απο εσάς γνωρίζει πως στο καλό έπλεναν τα δόντια τους με κιμωλία και ξυρίζονταν με φλούδα πατάτας (ή κάτι τέτοιο ) ;;; !!!! ;;;;;
Καλός ο κόσμος της Όστεν αλλά όλοι ξέρουμε πως με τις ανέσεις που έχουμε τώρα το πολύ να αντέχαμε δύο μέρες .
Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να της αλλάξουν χτένισμα αν και κάπως θα έπρεπε να την κάνουν να μοιάζει  περίεργη σε όλη τη σειρά και τα μαλλιά ήταν ένας τρόπος .

Φίλησε τον καημένο τον Μπίγκλεϋ με γλώσσα , τον έκανε άθελα της να την ερωτευτεί και απο εκεί και πέρα άρχισε το μεγάλο μπέρδεμα . Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να το αποφύγει όλο αυτό . Κι εγώ στη θέση της θα ήθελα να γίνουν όλα όπως το βιβλίο και δεν θα ήθελα καμία αλλαγή .Ουπς .... εκτός ότι θα κρατούσα με νυχια και με δόντια τον Φιτζγουίλιαμ για μένα .  (χεχε)

ιουυυυυυυυυυυυυυυυ
Ο κ.Κόλινς της σειράς δεν είναι μόνο αντιπαθητικός αλλά και αηδιαστικός . Κλασικά έχει κόλλημα με την Λαίδη Κάθριν και του γυαλίζει η Τζέιν . Η Αμάντα για να μη αφήσει την Τζέιν να τον παντρευτεί κάνει τη θυσία να τον δεχτεί και εμάς μας πιάνει ανατριχίλα στην ιδέα .Στο μεταξύ λέει στον Μπίγκλεϋ ότι είναι λεσβία και εγω δακρύζω απο τα γέλια . Και μέσα σε όλα τα κουλά που συμβαίνουν όλα ανατρέπονται και η Τζέιν αποφασίζει να δεχτεί τον κ. Κόλινς ο οποίος παράτησε (ευτυχώς) την Αμάντα επειδή του το είπε η Λαίδη Κάθριν .

Η σειρά στα σίγουρα είναι μια κωμωδία που δεν έχει σκοπό να προσβάλει το αγαπημένο μας βιβλίο αλλά να δείξει πόσο παθιασμένους αναγνώστες έχει , να μας κάνει να γελάσουμε και να αναρωτηθούμε τι θα κάναμε εμείς στη θέση της Αμάντα.

Θα κλείσω τον σχολιασμό μου με την Αμάντα να τραγουδάει :



Ραντεβού αύριο την ίδια ώρα να σχολιάσουμε τα δυο τελευταία επεισόδια . ;)

Στο μεταξύ αν θέλετε βγάλτε μια φωτογραφία τι κάνετε τη στιγμή που βλέπετε τη σειρά για να έρθουμε όλοι πιο.... κοντά .
Η δική μου :


11 σχόλια:

  1. όντως η σειρά είναι ξεκαρδιστική!!! λυπάμαι την καημένη την Αμάντα, το μόνο που θέλει είναι να γίνουν όλα έτσι όπως έγιναν στο βιβλίο! για κάποιο λόγο σε κάποιες εκφράσεις της μου θυμίζει την Keira o.O αυτός που παίζει τον Ντάρσυ δε μου άρεσε πολύ, ίσως επειδή τον συγκρίνω με τον Colin Firth.... ανυπομονώ να δω τη συνέχεια, αν μπορούσα θα την έβλεπα σήμερα, αλλά έχω κανονίσει :/
    Υ.Γ. Από άποψη καθαριότητας δε θα μου άρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ να ζούσα στην εποχή της Ώστεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εμένα μου αρεσει αυτος ο Ντάρσυ αλλά θα σχολιάσω για τους ηθοποιούς με φωτογραφίες κλπ στον αυριανό σχολιασμό ;)

      Διαγραφή
  2. Την σειρά την είχα δει πέρυσι για πρώτη φορά και μου άρεσε πολύ! Βρήκα την ιστορία της Αμάντα πολύ ενδιαφέρουσα, αν και μου αρέσει πολύ ο Ντάρσυ, όχι αυτός που έπαιζε σε αυτή τη σειρά δυστυχώς, δεν θα ήθελα να "κολλήσω" με μια οικογένεια σαν την Μπένετ! Ανυπομονώ για τα 2 επόμενα επεισόδια!!!

    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. P.S. : Τέλειος ο σχολιασμός σου! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!! :-)

    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα σας! Με χαρα βρισκομαστε κ παλι σε μια συνθεαση!
    Ειδα τα 2 πρωτα επεισοδια κ πραγματικα μου εφτιαξαν τη διαθεση. Την ειχα δει στο παρελθον κ την Αμαντα κ τον Νταρσυ ως ηθοποιους δεν τους γνωριζα, αλλα ειναι πολυ καλοι στο ρολο τους κ τοσο μα τοσο πιστευτοι! Η Αμαντα λιγο περιεργη, "αγαρμπη" για την εποχη της "Περηφανιας & Προκαταληψης", κολλημενη με την ιστορια, για το οποιο κολλημα δικαιολογηθηκε απολυτα στη μαμα της. Της αρεσε η γλωσσα, το φλερτ κ ολο το "καθως-πρεπει" που πλεον ειναι δια παντος χαμενο στην εποχη μας. Ο Νταρσυ, επισης, κολλημενος με την εποχη του, απομακρος, ψυχρος κ αναποδος, με επεισε απολυτα!
    Ως ιδεα, παντως, μου αρεσε αυτη η ιστορια. Μαλιστα, υπαρχει κ γκρουπ που θελει τη συνεχεια της σειρας:) Δεν ενιωσα να προσβαλλει σε καμια περιπτωση την αυθεντικη ιστορια, απλα ηταν μια παραλλαγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρηκα πάρα πολύ που μέσω της συνθέασής μας μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω μια τόσο ωραία σειρά και απορώ πως δεν έπαιρνα απόφαση να την δω τόσο καιρό! Μάλλον η πρόταση του να παρακολουθήσουμε μια σειρά όλοι μαζί ήταν παραπάνω από δελεαστική. Είναι μια ευχάριστη σειρά με πολύ χιούμορ και η πλοκή και το θέμα της σειράς σε ταξιδεύουν σε εντελώς άλλο κόσμο, τον ιδανικό για έναν φανατικό οπαδό της Ώστεν όπως εμάς. Η Jemima Rooper απίστευτη στο ρόλο της ως Amanda Price και νομίζω πως αντιπροσωπεύει με χιούμορ τον καθένα από εμάς που αγαπάμε τα βιβλία και τους χαρακτήρες της Ώστεν. Η ακράδαντη προσπάθειά της να φέρει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι στο βιβλίο με τόσο κόπο και χωρίς να το πετυχαίνει εύκολα στην αρχή με έκανε να την λυπάμαι τόσο πολύ την καημένη ώρες ώρες(συμπάσχω η φαν τι να κάνω! :P). Ο κύριος και η κυρία Bennet είναι όπως θα έπρεπε να είναι, εκείνος καυστικός και εκείνη νευρωτική όπως πάντα. Ο Collins πραγματικά αηδιαστικός και λαπάς όπως έπρεπε να είναι. Αλλά χαρακτήρες όπως η Charlotte, η Λύντια τις περίμενα αλλιώς στο χαρακτήρα λίγο πιο δυναμικές και να αναδεικνύουν περισσότερο τον χαρακτήρα τους αλλά είναι κωμικορομαντική σειρά λογικό να είναι πιο ανάλαφροι οι χαρακτήρες απ το κανονικό. Ο Darcy ομολογώ πως δεν με πολυενθουσίασε σαν Darcy αν και το προσπάθησε σαν χαρακτήρας. Η M. Bingley πιο σκύλα από ποτέ ρεσιτάλ κακίας έδινε και ο Bingley πολύ καλός κι αυτός στο ρόλο του (κορυφαία η σκηνή που του είπε η Amanda ότι είναι λεσβία) Οσο για τον τρόπο ζωής την εποχή που μας μεταφέρει αν και είμαστε φανατικοί της Ώστεν θα συμφωνήσω πως δεν σίγουρα δεν θα αντέχαμε για πολύ! :P Ανυπομονώ για την συνέχεια αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την σειρά την είχα πρωτοδεί πριν από μερικά χρόνια, είχα καταδιασκεδάσει και την είχα λατρέψει απίστευτα !
    Με πολλή χαρά λοιπόν την ξαναείδα, προσέχοντας αυτή τη φορά λεπτομέρειες που μου είχαν ξεφύγει την πρώτη φορά.
    Εν πρώτοις, η Αμάντα είναι μια από εμάς. Και οι αντιδράσεις της νομίζω ότι θα ήταν λίγο πολύ ίδιες με της δικές μας αν από ένα περίεργο λόγο βρισκόμασταν εγκλωβισμένες στο σύμπαν της Τζέην Ώστην. Δυσπιστία, γοητεία,φόβος για το άγνωστο. Η αλήθεια είναι ότι το θέμα "κόμμωση" θα ήταν το πρώτο το οποίο θα είχα επιμεληθεί αν βρισκόμουν στο σπιτικό των Μπέννετ, όμως το να έχει μια τόσο μοντέρνα "κουπ" η Αμάντα, σκηνοθετικά βοηθά στο να φαίνεται ακόμα πιο παράταιρη στο περιβάλλον και την εποχή. Λάτρεψα τον κύριο Μπέννετ που αυτή τη φορά που θύμισε πολύ τον αντίστοιχο πάτερ-φαμίλια που υποδύεται στο Downton Abbey. Η κυρία Μπέννετ πολυ πιο όμορφη και πιο συμπαθητική θα έλεγα - στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό- από τις προκατόχους της. Ο κύριος Ντάρσυ αν και στην αρχή με είχε ξενίσει θυμάμαι, αργότερα -όπως και τώρα- τον βρήκα αρκετά "Νταρσικό" στην παράδοση που δημιούργησε ο Κόλιν Φερθ. Πολύ ψυχρός, βλοσυρός και απόμακρος που με το βλέμμα του και μόνο σε απωθεί και δεν τολμάς ούτε καν να του απευθύνεις το λόγο. Η Τζέην και ο Μπίνγκλευ πολύ σωστοί στην απόδοση των χαρακτήρων τόσο εμφανισιακά όσο και στην συμπεριφορά. Ο Γουίκαμ κάπως σαν άχαρος νεαρός- κομψευόμενος μεν, αλλά λίγο έλειψε να πιστέψω ότι είχε κι αυτός μεταφερθεί κατά λάθος πισω στο χρόνο και ήταν αναγκασμένος να υποδυθεί τον κακό της υπόθεσης. Υπήρχε μια αμηχανία και όχι αρκετή "γοητεία του καρδιοακτακτητή" κατά τη γνώμη μου. Τα μπερδέματα και οι ανατροπές που προκαλεί η εμφάνιση της Αμάντα σε κρατάνε διαρκώς σε αγωνία. Γνώριμο μοτίβο από άλλες ταινίες όπου η παρουσία ενός χρονικά παρείσακτου αλλάζει τη ροή της ιστορίας αναπόφευκτα. Ήδη στο δεύτερο επεισόδιο, σε κάποιες στιγμές έπιασα τον κύριο Ντάρσυ να κοιτάζει την Αμάντα όπως - θα- έπρεπε-να-κοιτάζει- την Ελίζαμπεθ: Με αυξανόμενο ενδιαφέρον παρά τη θέλησή του. Και για να πω την αλήθεια μου άρεσε που η Αμάντα είναι και ψιλοασούμπαλη και κάπως ασχημούλα αλλά με προσωπικότητα και τσαγανό. Ξέχασα να πω για την Μίς Μπίνγκλευ που είναι παλιά γνώριμη αν έχετε δει το "All that a girl wants" και υποδυεται έναν αντίστοιχο ρόλο- την κακή προγονή του Λόρδου Ντάσγουντ (Κόλιν Φερθ). Αλήθεια, τη μητέρα της Αμάντα την έχουμε δει παλαιότερα σε ρόλο κυρίας Μπέννετ ή κάνω λάθος ;
    Με τον κύριο Κόλλινς δεν θα ασχοληθώ - είναι μακράν ο χειρότερος Κόλλινς ever
    Σε καμμια περίπτωση δεν ένοιωσα ότι το σενάριο παρωδούσε ή έδειχνε ασέβεια το πρωτότυπο κείμενο. Αντίθετα, φαίνεται να είναι γραμμένο με βαθειά γνώση και αγάπη για το έργο της Τζέην Ώστην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάλλον είναι όνειρο κάθε βιβλιόφιλου να μπει στο αγαπημένο του βιβλίο. Ο κόσμος της Όστεν δε, είναι τόσο ολοκληρωμένος, οι χαρακτήρες τόσο αληθοφανείς, με βάθος, που σε κάνει ακόμα περισσότερο να θέλεις να μπεις σ' αυτόν. Η Αμάντα λοιπόν, είναι η τυχερή....

    Μ' άρεσε γενικά, πολύ ευχάριστη σειρά, γέλασα σε κάποια σημεία πάρα πολύ. Ο Κόλλινς πολύ πετυχημένος, πιο σιχαμένο δεν έχω δει! Απλά, θα ήθελα να είναι και η Ελίζαμπεθ στο σκηνικό... Περισσότερα απόψε που θα δω και τα υπόλοιπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα κι από εμένα. Η σειρά μου άρεσε πολύ κι εμένα, την είδα πριν λίγο καιρό. Στην ουσία είναι μια λίγο διαφορετική ιστορία με τους ίδιους χαρακτήρες. Η Αμάντα κάνει τα πάντα για να φτιάξει τη ζωή των ηρώων σύμφωνα με το βιβλίο όμως δεν έχει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σαν θέμα νομίζω είναι πολύ έξυπνο που μια σύγχρονη κοπέλα μεταφέρθηκε στον κόσμο του αγαπημένου της βιβλίου. Οποιαδήποτε κοπέλα που έχει διαβάσει το βιβλίο αμέτρητες φορές θα έχει δει κάτι παρόμοιο στο όνειρο της!!! Περιμένουμε να δούμε και τη συνέχεια...

    ΥΓ Η ιδέα της συνθέασης είναι καταπληκτική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγλω πριν λίγο καιρό είδα ότι ήμουν στα γυρίσματα της Περηφανιας και Προκατάληψης με την Κιρα και τον Μαθιου στο Πεμπερλυ...Άσε....κι εγω μια Αμάντα ειμαι :P

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...