Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Διαβάζοντας την Έμμα ...

Δεν έχω διαβάσει ποτέ την Έμμα (ντροπή μου) και σκέφτηκα πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να τη διαβάσω παρέα με εσάς . Έψαχνα κάτι να μου ανοίξει πάλι την όρεξη να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με το ιστολόγιο μου και νομίζω έχω ενθουσιαστεί με αυτή την ιδέα .
Σε αυτό εδώ το άρθρο θέλω να κάνουμε ότι και πέρυσι με την ομαδική ανάγνωση της Περηφάνιας και Προκατάληψης . Θέλω να γνωριστούμε, να πούμε απο ποιες εκδόσεις έχουμε το βιβλίο και πόσα κεφάλαια μπορούμε να βγάζουμε την εβδομάδα . 
 Το βιβλίο είναι αρκετά μεγάλο , 627 σελίδες και έχει 55 κεφάλαια . Σκέφτηκα να μη το τραβήξουμε πολύ γιατί μετά αρχίζουν οι διακοπές και τα ταξίδια και θα σκορπιστούμε στα σίγουρα . Η δική μου σκέψη λοιπόν είναι να διαβάζουμε 11 κεφάλαια την εβδομάδα και η συνανάγνωση να κρατήσει 5 εβδομάδες . Για παράδειγμα , τα πρώτα 11 κεφάλαια (στο δικό μου βιβλίο) είναι 128 σελίδες και μπορώ πολύ εύκολα να τις βγάλω μέσα σε μια εβδομάδα .  Τι λέτε ; Θα τα καταφέρουμε σε αυτούς τους ρυθμούς ;

Να εξηγήσω λίγο και τη διαδικασία :
Διαβάζουμε κάποια κεφάλαια απο το ίδιο βιβλίο κάθε εβδομάδα και ορίζουμε μια συγκεκριμένη μέρα όπου θα ανεβαίνει σχολιασμός στο blog . Κάτω από το άρθρο ο καθένας αφήνει ένα σχόλιο με τις σκέψεις του για τα συγκεκριμένα κεφάλαια . Μπορείτε να πάρετε μια γεύση απο την περσινή μας συνανάγνωση εδώ . 

Ας παρουσιάσω τον εαυτό μου και θα ήθελα όσοι θέλετε να πάρετε μέρος να κάνετε το ίδιο με ένα σχόλιο απο κάτω για να γνωριστούμε καλύτερα :)

Είμαι η Ιφιγένεια , είμαι 23 ετών και ζω στη Θεσσαλονίκη . Το βιβλίο το έχω από τις εκδόσεις Σμίλη και το διαβάζω πρώτη φορά .( μου το έκανε δώρο ο καλός μου εδώ και καιρό :P ) Δεν έχω κάποιο στάνταρ στις σελίδες που βγάζω μέσα σε μια εβδομάδα . Διαβάζω πολύ και πάντα το πόσο θα διαβάσω πάει ανάλογα με τα κέφια . Έχει τύχει να βγάλω ένα βιβλίο με 700 σελίδες σε 3  μέρες και ένα άλλο με ίδιες σελίδες να το διαβάζω ένα μήνα . Όπως καταλαβαίνετε μπορώ να διαβάσω όσο χρειαστεί και για εμένα 11 κεφάλαια την εβδομάδα είναι μια χαρά .

Πιστεύω πως πέρυσι είχαμε απολαύσει όλες την ανάγνωση της Περηφάνιας και διαβάζαμε 10 κεφάλαια την εβδομάδα . (βέβαια το βιβλίο ήταν πιο μικρό) Το ίδιο θέλω να γίνει και φέτος οπότε σε καμιά περίπτωση τα 11 κεφάλαια την εβδομάδα δεν είναι κάτι οριστικό. Θα το διαμορφώσω ανάλογα με αυτά που θα πει η πλειοψηφία στα σχόλια . 

Την επόμενη εβδομάδα θα ανέβει το άρθρο με τα κεφάλαια και τις ημερομηνίες . Υπολογίζω να ξεκινήσουμε την Δευτέρα 16 Ιουνίου .

8 σχόλια:

  1. Είμαι η Κατερίνα , 37 ετών από το Αίγιο.Έχω διαβάσει την Έμμα τρεις φορές και το λατρεύω αυτό το βιβλίο ( όπως και όλα τα άλλα βέβαια ).Το βιβλίο μου είναι από τις Εκδόσεις Σμίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας!!! Είμαι η Σταυρούλα, 25 ετών από την Καβάλα. Την Έμμα δεν την έχω ακόμη, αλλά θα την αγοράσω σύντομα...εκτός αν κερδίσω στον διαγωνισμό :P Συμμετείχα και πέρυσι στη συνανάγνωση της "Περηφάνιας και Προκατάληψης" εδώ στο φαν κλαμπ. Μου άρεσε πάρα πολύ, γι'αυτό θέλω να συμμετέχω και φέτος. Από την Τζέην Όστεν έχω διαβάσει επίσης, το "Μάνσφιλντ Παρκ" και αυτό μέσω συνανάγνωσης στη Λέσχη του Βιβλίου. Σχετικά με τον αριθμό των κεφαλαίων ανά εβδομάδα δεν έχω κάποιο πρόβλημα, 11 την εβδομάδα είναι μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σας, είμαι η Αγγελίνα, είμαι 34 χρονών και γνώρισα την Έμμα το 1997, περίπου πριν 17 χρόνια! Έχω και γω το βιβλίο απο τις εκδόσεις "Σμίλη" και απο τις εκδόσεις "Το Κλειδί". Στα χρόνια αυτά το έχω διαβάσει μόνο 7-8 φορές καθώς δεν είναι απο τα αγαπημένα μου της Όστεν. Τα κεφάλαια είναι λιγάκι μεγαλύτερα σε σχέση με άλλα βιβλία της Όστεν κ μερικά κεφάλαια είναι τίγκα στα ονόματα! Βγαίνει όμως άνετα σε 5 βδομάδες κ λιγότερο!! Θα χαρώ να το ξαναδιαβάσω ακόμα μια φορά, αυτή τη φορά μαζί σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σας ! Είμαι η Μαρία και μένω στην Αγ. Μαρίνα, κοντά στη Βάρκιζα. Είμαι 19 ετών και σπουδάζω φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Φέτος, για πρώτη φορά, διάβασα Τζέην 'Οστεν (αν και γνώριζα την ύπαρξή της απ' το δημοτικό) και πραγματικά δεν μπορούσα να ξεκολλήσω !!! Για την ακρίβεια, περίπου στα 15 μου είχα διαβάσει τη Τζέην Έυρ της Σαρλότ Μπροντέ και ευχόμουν να βρω κάποτε κι άλλα παρόμοια βιβλία. Η πρώτη μου επαφή με τον οστεϊνικό κόσμο έγινε κάπως έτσι: Η αδερφή μου (μικρότερή μου κατά 2 έτη), δανείστηκε απ' τη δημοτική βιβλιοθήκη της περιοχής μας (της οποίας είμαστε μέλοι) την Πειθώ. Μου είπε ότι της άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά τότε λόγω των πανελληνίων δεν έδωσα και πολλή σημασία ?! Τελικά φέτος κάποια στιγμή, η αδερφή μου, μου πρότεινε να δούμε την ταινία Pride and Prejudice 2005 και πραγματικά εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ (καλά, απίστευτοι η Keira και ο Matthew) που σχεδόν την επόμενη μέρα δανείστηκα το ομώνυμο βιβλίο απ' τις εκδόσεις Σμίλη, φυσικά ! Όπως καταλαβαίνετε, δε χρειάστηκε πολύ για να κολλήσω κι εγώ το μικρόβιο της Τζέην Όστεν !!! Μάλιστα, στο βιβλιοπωλείο του Πανεπιστημίου μας, έφεραν κάτι υπέροχες εικονογραφημένες εκδόσεις στα αγγλικά από διάφορους γνωστούς ξένους συγγραφείς π.χ Σαίξπηρ, Άντερσεν κ.ά , μεταξύ των οποίων και της Όστεν, 2 τόμους που ο καθένας τους περιλαμβάνει από 3 ολόκληρα μυθιστορήματά της ! Εννοείται πως έτσι αγόρασα το πρώτο βιβλίο της αγαπημένης μου πλέον συγγραφέα και ειδικότερα τον τόμο με τα έργα Περηφάνια και Προκατάληψη, Πειθώ, Μάνσφηλντ Παρκ με το οποίο μάλιστα θα εξασκηθώ και στα αγγλικά για να πάρω το Proficiency. Φαντάζομαι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εξοικειωθείς και να λατρέψεις μια ξένη γλώσσα ! Επίσης, τώρα έγινε και η μητέρα μας οστεϊνοκολλημμένη, αφού δανείστηκε απ' τη βιβλιοθήκη, τη Λογική και Ευαισθησία που ζήλεψα κι εγώ να διαβάσω, αλλά μόλις πληροφορήθηκα για την ομαδική συνανάγνωση ενθουσιάστηκα με την ιδέα και μετέβαλα (προς το παρόν) τα αρχικά μου σχέδια, για να μοιραστώ αυτήν την πρωτόγνωρη για μένα εμπειρία μαζί σας ! Θα δανειστώ λοιπόν, το βιβλίο Έμμα και θα το διαβάσω με την παρεούλα σας (εννοείται μετά θα δω και την αντίστοιχη σειρά του 2009, τί να κάνω είμαι αρχάρια !). Ως προς το διάβασμα, γενικά είμαι βιβλιοφάγος,(αυτήν την περίοδο διαβάζω τη Μικρή Ντόρριτ του Ντίκενς) και γενικά τελειώνω το πολύ σε μία εβδομάδα ό,τι πάρω στο χέρι μου, αν και προτιμώ ειδικά στις διακοπές των μεγάλων γιορτών και του καλοκαιριού να παρατείνω την ανάγνωσή μου για να απολαμβάνω περισσότερο το εκάστοτε μυθιστόρημα. Συνεπώς, 11 κεφάλαια τη βδομάδα είναι ό,τι πρέπει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σας!! Με λένε Αντζέλικα και μένω στο Χαλάνδρι. Εχω διαβάσει όλα τα έργα της Τζέιν Ωστεν, ακόμα και το Ερωτας και Φιλία, εκτός όμως από το Εμμα. Ο λόγος - το έχω σε αγγλική εκδοση και καθώς ειναι δύσκολο δεν είχα το απαραίτητο κίνητρο για να το ξεκινήσω. Με την ευκαιρία της ομαδικής ανάγνωσης ελπίζω να τα καταφέρω. Εχω δει τη σειρά του 2009 και βρίσκω την Εμμα γλυκιά και ενδιαφερον αν και ομολογουμένως εκνευριστικά αισιοδοξη και ανακατώστρα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σας! Με λένε Μαριάνθη, είμαι 38 ετών και ζω στη Ρόδο. Έχω διαβάσει κάποια έργα της Ώστεν, όχι όμως την Έμμα. Πρώτη φορά συμμετέχω σε συνανάγνωση και ανυπομονώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά σας! Με λένε Φωτεινή, είμαι 31 ετών και ζω στα Γιάννενα. Έχω διαβάσει τα Περηφάνεια και Προκατάληψη και Λογική και Ευαισθησία. Πριν κάποιους μήνες είχα πετύχει σε προσφορά την Έμμα από τις εκδόσεις Σμίλη και αποφάσισα να το αγοράσω μιας και έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές για τις συγκεκριμένες εκδόσεις. Δυστυχώς όμως μού βγήκε ελαττωματικό καθώς έλειπαν μερικές σελίδες. Τελικά μου το έκαναν αντικατάσταση πριν λίγες μόλις ημέρες. Χαίρομαι, λοιπόν, πολύ που αυτό το γεγονός συνέπεσε με την απόφαση για τη συνανάγνωση! Έχω λάβει ξανά μέρος σε παρόμοια διαδικασία αλλά όχι με έργο της Ώστεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειμαι η Κατερινα 47 ετων απο την Αθηνα.
    Εχω διαβασει αρκετα βιβλια της Austen κι εχω δει οτιδηποτε εχει γυριστει σε ταινια ή μινι σειρα. Αγαπημενο ειναι το Περηφανια και Προκαταληψη με 2ο σε σειρα προτιμησης το Λογικη και Ευαισθησια.
    Την Εμμα την εχω στα Αγγλικα απο την CRW Publishing Limited - Collector's Library.
    Καιρος να της κανω επαναληψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...