Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ομαδική συνθέαση : Lost in Austen (σχολιασμός, επεισόδια 3&4 )

                                                       

                                                     Μέρος δεύτερο :
                                                     (επεισόδια 3 & 4 )

Αυτή η σειρά είναι σκέτη απόλαυση !! Αν θες να διασκεδάσεις και να γελάς ασταμάτητα είναι η καλύτερη επιλογή . Χαίρομαι που δεν θυμόμουν πολλά πράγματα γιατί είχα αγωνία και γελούσα σα να τα έβλεπα πρώτη φορά . Στο Lost in Austen όλα μπορουν να συμβούν ...Ο Γουίκαμ ειναι καλός , η Ελίζαμπεθ έχει κινητό , ο χειρότερος εφιάλτης της κ. Μπένετ ζωντανεύει μπροστά στα μάτια της και ο άντρας της μονομαχεί , η κ. Μπένετ βγάζει γλώσσα στη Λαίδη Κάθριν , βλέπουμε τα αδέλφια του χαζο-Κόλινς και έναν άντρα με ψηλό καπέλο και ρούχα εποχής στο Λονδίνο . Χαμός και γέλιο μέχρι δακρύων !!!


Χθες δεν σχολίασα καθόλου για τους ηθοποιούς και η αλήθεια είναι πως με εξαίρεση την Αμάντα και τον λατρεμένο Hugh Bonneville που έπαιζε τον κ. Μπένετ , κανένας άλλος δεν μου άρεσε ιδιαίτερα . Ο Ντάρσυ είναι αδιάφορος στα μάτια μου ....Η φωνή του έχει κάτι απο Ντάρσυ αλλά στο πρόσωπο δεν μου κάνει καθόλου κλικ. Οπότε αποφάσισα να μη σχολιάσω τον καθένα χωριστά γιατί τα ιδια πάνω κατω πιστευω για όλους . Είχα πει θα σχολιάσω με φωτογραφίες κλπ αναλυτικά αλλά δεν έχω πολλά να πω :P  Δεν λέω ότι τους βρήκα κακούς απλά δεν με τρέλαναν .

Δεν ξέρω κι εγώ πόσο μπορεί να γέλασα όταν η Αμάντα πεταξε στο άκυρο τη λέξη "Κωλόφατσα" στην Κάρολαϊν. Και μετά για να το σώσει έκατσε και τους έμαθε ένα παιχνίδι με χαρτιά με αυτό το όνομα .
Ο Τσαρλς δεν μου άρεσε τοσο  γιατί είχε βαμμένο ξανθό μαλλί . Κατα τα άλλα μια χαρά ηθοποιός είναι αλλά θα μπορούσαν να κανουν το μαλλι του πιο....φυσικό τουλάχιστον !
♥♥♥♥♥♥♥
Πόνεσε η ψυχή μου που στεναχωριόταν τόσο ρε σεις .....Σε αυτή τη σειρά επιτελους είδαμε περισσότερο τον Μπίγκλεϋ κάτι που μου λείπει από όσες μεταφορές έχω δει αλλά και απο το ίδιο το βιβλίο . Στην ταινία του 2005 ας πούμε τον βλέπουμε πολύ λίγο ενώ εδώ είναι σαν να είδαμε βαθύτερα στον χαρακτήρα του .(ακόμα κι αν όλα αυτα δεν τα έγραψε η δημιουργός του ) Μου άρεσε που τους έδωσαν ένα τόσο όμορφο τέλος και που έκαναν τον έρωτα τους να φανεί τόσο δυνατός γιατί πιστεύω ότι ήταν . Αυτό που δεν είχαν η Λίζι και ο Ντάρσυ , τον έρωτα με την πρώτη ματιά , το είχαν αυτοί οι δύο και αυτός είναι ένας λόγος που ειναι απο τα αγαπημένα μου λογοτεχνικά ζευγάρια .
Η τρελη η Αμάντα έβαλε τον Ντάρσυ να βουτήξει στη λίμνη και αυτός το έκανε . Πιστεύετε  αυτό ταιριάζει στον χαρακτήρα του αληθινου Φιτζγουίλιαμ ; Εγώ δεν το πιστεύω. Είπαμε είναι υπέροχος άντρας αλλά αν η Λίζι του έλεγε να κάνει κάτι τέτοιο σιγά να μη το έκανε . Πάνω από όλα είναι σοβαρός άντρας , καλός και έκανε πολλά για χάρη της αγαπημένης του αλλά δεν τον έχω για τέτοια . Παρόλα αυτά γέλασα πολύ .
Επίσης ξεκαρδιστικό βρήκα ότι η Κάρολαιν είναι ομοφυλόφιλη και την έπεσε και στην Αμάντα . Αυτό πιστεύω ταιριάζει στην ξινίλα που είχε πάντα και παντού .Ότι πάντα ξέσπαγε σε άλλα επειδή δεν μπορούσε ενα είναι ο εαυτός της ...Αλλά εντάξει αυτό σιγά μη το έγγραφε η Όστεν . ☻
Η αγαπημένη μου σκηνή σε όλη τη σειρά ☺
Πως θα θέλατε να τελειώσει ; Σας άρεσε που τελικά δεν ήταν ας πούμε όλα ένα όνειρο ; Θα θέλατε μήπως ακόμη κι αν δεν ήταν όνειρο να καταλήξει ο Ντάρσυ με τη Λίζι και όχι με την Αμάντα ;
Εγώ δεν ξέρω ....Απο τη μία θέλω πάντα τον Ντάρσυ με τη Λίζι αλλά από την άλλη ήταν πολύ ρομαντικό όλο αυτό που έγινε μεταξύ τους .Το σημείωμα ας πούμε ήταν απλά υπέροχο 


Το τέλος ήταν χαρούμενο για όλους και αυτό είναι κάτι που ταιριάζει στα έργα της Όστεν οπότε μπορώ να πω πως μάλλον μου άρεσε .

Και κάπου εδώ έφτασε και αυτή η συνθέαση στο τέλος της .Νομίζω μας είχε λείψει και έτσι το ευχαριστηθήκαμε διπλά . Μου στείλατε κάποιες κοπέλες κάποιες φωτογραφίες κι έτσι πέρναμε όλοι μια γεύση από το πως παρακολουθεί ο καθένας τη σειρά .

Για επόμενη συνθέαση τι λέτε ; Εγώ έλεγα να δουμε το death comes to pemberley αλλά η αλήθεια είναι πως και τώρα και την προηγούμενη φορά αυτό που είδαμε είχε σχέση με την Περηφάνια και Προκατάληψη . Πείτε μου στα σχόλια για τι έχετε όρεξη και αν θέλετε να φύγουμε απο αυτό το βιβλίο για το επόμενο σαββατοκύριακο και γενικότερα αν έχετε κάποια πρόταση

10 σχόλια:

  1. Καλησπερα κ παλι! Συνεχεια της σειρας, λοιπον, αλλα εχω μεγαλη ερωτηση για το τελος της. Δειχνει τον Νταρσυ να μιλαει κ να συμφωνει με τη Λιζι να βρεθουν στο Πεμπερλι, σωστα? Επισης, αποχαιρετα κ την Αμαντα. Πως μετα επιστρεφει η Αμαντα σαν να ειχαν συνεννοηθει με τον Νταρσυ? Δεν το καταλαβα αυτο.
    Παντως, το τελος με ικανοποιησε απολυτα κ μου αρεσε που ο Νταρσυ γοητευτηκε απο την Αμαντα κ που η Αμαντα προτιμησε την εποχη του βιβλιου κ οχι τη δικη μας εποχη. Ακομη κ το οτι εμεινε η Λιζι στο συγχρονο Λονδινο που της φανηκε τοσο μα τοσο ενδιαφερον. Αλλωστε το ειπε κ η ιδια: γεννηθηκε σε λαθος εποχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Λίζι δεν ήθελε τον Ντάρσυ αλλά αποφάσισε να κάνει μια προσπάθεια και σαν αρχή έδωσαν ραντεβού στο Πέμπερλυ. Ο Ντάρσυ όμως άφησε ένα σημείωμα στην Αμάντα στην πόρτα απο την οποία εκείνη θα γυρνούσε στο σύγχρονο Λονδίνο . ("δεν ξεχνώ ούτε ένα καρδιοχτύπι " κάπως έτσι της το έγραψε ) Κι εκείνη αν κατάλαβα καλά το είπε στην Λίζι κι εκείνη άλλο που δεν ήθελε να μη πάει και να γυρίσει στο Λονδίνο . Έτσι η Αμάντα πήγε στο Πέμπερλυ ....

      Διαγραφή
    2. Ναι, αυτο το καταλαβα! Αλλα μου φανηκε περιεργο ετσι με τη σειρα που το εδειξε κ φανηκε σαν ο Νταρσυ να το επαιζε λιγο σε διπλο ταμπλο κ ο,τι καθοταν! Δηλ, εκλεισε ραντεβου με τη Λιζι στο Πεμπερλυ κ μετα αφησε κ το σημειωμα στην Αμαντα! Χεχε! :)

      Διαγραφή
    3. χαχαχα ναι , έτσι έκανε ο άτιμος !! διπλό ταμπλό όπως το λες .σου λέει αμα δεν κάτσει η Αμάντα να εχω τη Λίζι :P Αν και δεν ξερω πως μπορεις να συνεχίσεις να ζεις οταν ξερεις πως η γυναίκα σου ειναι απο άλλη εποχή , εσυ εισαι βιβλιο κλπ έστω και λιγη ψυχοθεραπεία τη χρειάζεσαι !!

      Διαγραφή
    4. Εξαιτιας του διπλου ταμπλο, ειπα μηπως δεν καταλαβα καλα, αλλα εμοιαζε σαν να παρελειψε κατι στην πλοκη το εργο! Αχ, μας τα χαλαει ο Νταρσυ! :) Ναι, οντως μετα μια μικρη σχετικα βοηθεια τη χρειαζεσαι, αλλα δεν κολλαμε εκει:) Χεχε!

      Διαγραφή
  2. Την λάτρεψα αυτή τη σειρά μπήκε για πάντα στην καρδιά μου! Γέλασα πολύ και συγκινήθηκα με τον έρωτα μεταξύ του Darcy με την Amanda και του Bingley με την Jane. Και νομίζω πως και εμένα μου άρεσε που φάνηκε περισσότερο η αξία της αγάπης του Bingley με την Jane σ'αυτή τη σειρά πράγμα που στην ταινία του 2005 φάνηκε ελάχιστα. Όσον αφορά τον Darcy νομίζω πως τον αδίκησα στην αρχή. Μπορεί να μην μοιάζει στον Collin Firth αλλά ως χαρακτήρας με έπεισε είχε το σωστό ύφος από την αρχή ως το τέλος ήταν πολύ καλός! Δεν υπάρχουν λόγια για τη σκηνή στη λίμνη. Γέλασα με την παρότρυνση της Amanda να βουτήξει ο Darcy στη λίμνη και να κάνει τον Collin και έλιωσα με την τρυφερότητα που της έδειξε. Νομίζω δεν με πείραξε καθόλου που ο Darcy δεν κατέληξε με την Elizabeth ήταν ένα διαφορετικό αλλά συνάμα ευτυχισμένο τέλος.Της άξιζε όμως τέτοιο τέλος παρά μια θλιβερή ζωή με έναν αποτυχημένο άντρα χωρίς αισθήματα. Είχα από την αρχή επιθυμία και ήλπιζα να δω ένα διαφορετικό τέλος από το αληθινό-αναμενόμενο με τον γάμο της Elizabeth με τον Darcy.Η σκηνή που βρίσκεται η Amanda μαζί με τον Darcy στο Λονδίνο του σήμερα όπου όλα του φαίνονται περίεργα μου θύμισε λίγο την ταινία ''Kate and Leopold''. Η Lizie την καταβρήκε στο Λονδίνο σιγά μην έμενε με το ζόρι πίσω. Ας μην τα πολυλογώ ήταν μια πολύ ωραία σειρά που ακόμα και με διαφορετικό τέλος συγκινεί και σε κάνει να αγαπήσεις τους χαρακτήρες και γιατί όχι να ζηλέψεις! Θα την ξαναέβλεπα άνετα και ελπίζω να έχουμε κι άλλη συνθέαση σύντομα. Το Death comes to Pemberley δεν είναι τόσο ωραίο όσο το Lost in Austen εγώ θα πρότεινα να δοκιμάσουμε μια ταινία βασισμένη σε κάποιο άλλο βιβλίο της Austen πχ Northanger Abbey για να αλλάξουμε λίγο κλίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω κ εγω! Μια ταινιουλα κοντα στην Austen παλι... κανει καλο! :) Παντως, ειδατε? Ξεμενουμε απο υλικο! Πρεπει να βγαλουν καποια καινουρια ταινια η σειρα! Καιρος ειναι!
      Τα βιβλια τα βγαζουν τωρα σε παραλλαγες της συγχρονης εποχης! Το ειδατε καθολου? Παρτε μια γευση! http://www.harpercollins.co.uk/9780008105242/emma-free-sampler/?spemail=dimitra4_4@yahoo.gr&utm_source=SilverpopMailing&utm_medium=email&utm_campaign=20141012_HCP_Recurring_WeekendDeals%20%282%29&utm_content=&spMailingID=11328522&spUserID=ODAzNTYxMDQ0MjUS1&spJobID=363678644&spReportId=MzYzNjc4NjQ0S0

      Διαγραφή
  3. Mε λιγη καθυστερηση καταφερα κι εγω να δω τα επεισοδια!!!(τι να κανω εχω και ενα γιο..και τον συζυγο το ΣΚ στο σπιτι που να βρω ησυχια να φτιαξω το τσαι μου και να απολαυσω την σειρα..)!!! Αλλα ειχε πολυυυ πλακα ειχα καιρο να γελασω ετσι με σειρα!! Την ειχα ξαναδει και παλαιοτερα αλλα αυτη την φορα προσεξα περισσοτερες λεπτομεριες!!!
    και το διαφορετικο τελος ηταν καλο!! επισης μου αρεσε που ειδαμε περισσοτερο Τζειν και Μπινγκλευ!!καλα η σκηνη στην λιμνη ολα τα λεφτα!!!
    Μαλλον θα ξανα διαβασω το περηφανεια και προκαταληψη!! Ειχα καιρο!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ κορίτσια είδα χτες το βράδυ και τα 4 επεισόδια μονορούφι. Έχω να πω ότι είχε πολύ πλάκα και το γεγονός ότι κατέληξε η αμαντα με τον νταρσυ 8ελει να δείξει την φαντασίωση κα8ε 8αυμαστριας του που στο τέλος εκπληρώνεται και έτσι είναι ευτυχισμένη. Γιατί μεταξύ μας δεν είναι ζηλευτό? Επίσης ο μπινγκλευ κούκλος και το βα8ος του ερωτα του -παρ όλο που στην αρχή ήταν λίγο φτερό στον άνεμο και η8ελε την αμαντα – ήταν πολύ συγκινητικό… θα μ άρεσε να δω στη σειρά και το τι έκανε η μπεννετ στη σύγχρονη εποχή , τα ρούχα που δοκίμαζε, όταν πήγε να αλλάξει το μαλλί κλπ πάντως όταν πέρασε από την πόρτα στην γεωργιανή Αγγλία πραγματικά πωρώθηκα!!!
    Ηρω Αθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ λέω να διοργανώσετε μια συνανανάγνωση του Persuasion για να μου τελειώσει η Όστεν (αν και δεν το θέλω!)


    ~Οδυσσέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...